طرز تهیه مانتی (مانتی گل) ترکیه ای خوشمزه و لذیذ

مانتی یک غذای ترکی بینظیر است. مینی ماکارونی پر شده با گوشت با سه نوع سس: سس کرهای، سس گوجهفرنگی و سس ماست اشباع. من واقعاً از آموزش آن به شما لذت میبرم.
اما از همان ابتدا باید به شما بگویم که تهیه مانتی چه ساده و چه مانتی گل کار سادهای نیست که بخواهم هر روز بدون آمادهسازی شروع به تهیه آن کنم. این بدون شک نیاز به زمان و حوصله زیادی دارد.
اگر کسی مانتوهای بسیار کوچک جلوی شما قرار داد، به این معنی است که او نهایت احترام را به شما میداد. زیرا برای تهیه آن تلاش زیادی میشود. هرچه مانتی کوچکتر باشد، زمان بیشتری برای پختن نیاز دارد.
ارزش غذایی
- کالری: 3174
- چربی: 147.7 گرم
- کربوهیدرات: 288.7 گرم
- پروتئین: 137.7 گرم
دستور تهیه مانتی ساده ترکیه ای
مواد لازم برای مانتی (ترکیه)
- آرد 3 پیمانه
- تخم مرغ بزرگ 2 عدد
- آب گرم 1/2 پیمانه
- نمک 1/2 قاشق چایخوری
برای مواد میانی:
- گوشت چرخ کرده 350 گرم
- پیاز کوچک 1 عدد
- جعفری خرد شده 4 قاشق غذاخوری
- نمک 1 قاشق چایخوری
برای سس ماست:
- ماست یونانی 2 پیمانه
- سیر 3 حبه
- نمک 1/2 قاشق چایخوری
برای سس گوجه:
- رب گوجه 450 گرم
- روغن زیتون 4 قاشق غذاخوری
- آب 1 پیمانه
- پرک فلفل قرمز 2 قاشق چایخوری
سس کره ای:
- کره 3 قاشق غذاخوری
- روغن زیتون 3 قاشق غذاخوری
- نمک به مقدار کافی
- سماق و نعنا برای سرو
طرز تهیه مانتی ترکی
1- طرز تهیه خمیر:
یک سطح تمیز برای خمیر آماده کنید. آرد و نمک را مخلوط کرده و به صورت تپه روی سطح کار بریزید. وسط آن را گود کنید و تخم مرغها را داخل آن بریزید.
با چنگال شروع به هم زدن کنید. وقتی خمیر سفت شد و با چنگال نمیتوان آن را جابجا کرد، آن را با دست ورز دهید و همه مواد را خوب مخلوط کنید.
در حین ورز دادن بهتدریج آب را اضافه کنید. 8-10 دقیقه ورز دهید تا خمیر یکدست و منسجمی بهدست آید. با یک پارچه مرطوب بپوشانید و به مدت 30 دقیقه کنار بگذارید.
2- تهیه مواد میانی:
در حالی که خمیر در حال استراحت است پیاز را رنده کنید. آن را با گوشت چرخکرده، جعفری خردشده و نمک مخلوط کنید و کنار بگذارید.
3- سس ماست را آماده کنید:
سیر را رنده یا ریز خرد کنید. آن را با نمک به شیر اضافه کنید و هم بزنید. سس ماست را در یخچال نگهداری کنید. اما برای سرو بهتر است در همان دمای محیط بماند.
4- فیلینگ خمیر مانتی:
فر را با دمای 162 درجه سانتیگراد گرم کنید. خمیر را به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید. خمیر را یکییکی برگردانید و بقیه را در این مدت بپوشانید تا خشک نشود.
خمیر مانتی را با وردنه باز کنید تا ضخامت آن حدود 1.5 میلیمتر شود. سپس با کاتر آن را به مربعهای 4 سانتیمتری برش دهید.
وسط هر تکه خمیر یک تکه گوشت بهاندازه نخود قرار دهید. هر چهار طرف خمیر را به هم بریزید و فشار دهید تا گوشت ببندد.
کف سینی کاغذ روغنی را چرب کنید. روی آنها عبایی بپوشید. با استفاده از این مواد حدود 120 نگهدارنده خواهید داشت. به مدت 15 دقیقه در فر قرار دهید تا شروع به طلایی شدن کنند.
سپس آن را از فر خارج کنید. در این مرحله میتوانید آنها را تا 1 روز در یخچال یا تا 2 هفته در یخچال قرار دهید. قبل از ادامه اجازه دهید به دمای اتاق برسد.
5- سس گوجهفرنگی را آماده کنید:
روغن گوجهفرنگی را به همراه خمیر در ماهیتابه بریزید و بگذارید ۷ دقیقه بماند. وقتی گوجهفرنگی و روغن خوب با هم مخلوط شدند و رب کمی تیره شد، فلفلها را اضافه کنید و 30 ثانیه دیگر تفت دهید.
در آخر آب را اضافه کنید و بعد از چند ثانیه سس را از روی حرارت بردارید.
6- سس کرهای را آماده کنید:
کره را داخل شیر در حال جوش بریزید و روی حرارت متوسط آب کنید. به مدت 1-3 دقیقه مرتب هم بزنید. بهشرطی که لوبیا قهوهای را در کره ببینید. سپس روغن را به کره اضافه کنید و آن را کنار بگذارید.
7- آشپزی ترکی و سرویس مانتی:
یک قابلمه آب و کمی نمک را به جوش بیاورید. وقتی جوش آمد، آخوندک را اضافه کنید. اجازه دهید 10-12 دقیقه بجوشد.
سپس آنها را آبکش کرده و به قابلمه برگردانید. کمی از سس کره را کنار بگذارید تا سرو شود، سپس بقیه را روی مانتی بریزید و زیرورو کنید.
مانتی را بین 6 بشقاب سرو تقسیم کنید. سس ماست را روی هر سس گوجهفرنگی بریزید و مقداری از سس کرهای را برای طعم دادن بریزید. در صورت تمایل مقداری سماق و نعنا به غذا اضافه کنید.
نکات مهم برای غذا :
زمان آماده سازی این غذا در حدود 90 دقیقه است. |
همچنین زمان پخت ان در حدودو 30 دقیق است. |
مواد لازم در این آموزش آشپزی برای 6 نفر آماده شده است. |
مانتی ساده و گل ترکیه ای را می توانید برای وعده نهار و شام سرو کنید. |
آموزش آشپزی غذای بین المللی بیشتر: