آموزش و طرز تهیه هوموس لبنانی عربی با نخود و سیر (6 مرحله آسان)
دستور پخت حمص لبنانی (عربی - یونانی) به روش ساده و مواد اصلی + نکات مهم

هوموس که در زبان عربی به صورت “حُمُّص” تلفظ میشود و حتی به آن «نخود-ارده» میگویند یک خوراک مشترک در مناطق عزب و مناطق یونانی است.
این غذا در کشورهای عربی بسیار معروف هست و با توجه به اینکه یک غذای لبنانی است، اما در تمام کشورهای عربی و حتی در یونان نیز تهیه میشود.
یکی از کارهای جالبی که برای طعم دادن خاص به این غذای لبنانی و عربی انجام میشود، استفاده از لیمو است که طعم خوبی به این غذا میدهد. البته بهتر است که یک لیموی تازه باشد.
در ادامه با شما هستیم تا آموزش آشپزی هوموس لبنانی با نخود و سیر را به شما آموزش دهیم.
دستور پخت هوموس لبنانی با نخود و سیر
مواد لازم برای هوموس
- نخود 1 لیوان
- سیر 4 حبه
- ارده 4 قاشق غذاخوری
- جوششیرین 1 قاشق چایخوری
- روغنزیتون 4 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- آبلیمو 2 قاشق غذاخوری
- جعفری دلخواه برای تزیین
آموزش آشپزی حمص (هوموس) لبنانی
1- ابتدا باید نخود را از شب قبل خیس کنید. در این مدت آب نیز باید چندین بار تعویض شود. نخود بعد از خیساندن بزرگتر میشود، پس از یک کاسه بزرگتر استفاده کنید و آب کافی در آن بریزید.
2- نخودها را با چند فنجان آب، جوششیرین و میخک در قابلمه بریزید و بجوشانید تا نرم شوند. از خود بپرسید چرا از جوششیرین استفاده میکنیم؟ زیرا جوششیرین جداسازی پوست نخود را آسان میکند.
3- همانطور که گفتیم با افزودن جوششیرین، پوسته نخود جدا میشود که در این مرحله باید پوستهای که روی آب قابلمه بالا آمده از محتویات آن جدا شود.
4- نخود پختهشده، سیر نرم، روغنزیتون و آبلیمو را در مخلوطکن یا غذاساز بریزید و هم بزنید تا یکدست شود.
5- در این مرحله باید آرد را با 2 قاشق غذاخوری آب، نمک و فلفل به محتویات اضافه کرده و دوباره مخلوط کنید. اگر احساس کردید که نخود غلیظتر از حد معمول است، میتوانید کمی آب اضافه کنید.
6- در مرحله آخر پس از قرار دادن نخود در ظرف سرو، باید به مقدار کافی روغنزیتون را روی این غذای لبنانی بریزید.
آموزش آشپزی بیشتر:
نکات مهم برای غذا:
زمان آمادهسازی این غذا، در حدود 30 دقیقه است. |
همچنین، زمان پخت آن در حدود 60 دقیقه است. |
مواد لازم در این آموزش آشپزی برای 3 نفر، آماده شده است. |
میتوانید این غذا را برای وعده عصرانه، پیشغذا و شام سرو کنید. |
برای افرادی که قصد رژیم لاغری دارند، مناسب هست. |
اگر قصد دارید تا حمص یا هوموس لبنانی شما در مدت کوتاهی آماده شود میتوانید بجای نخود خام، از کنسرو نخود نیز استفاده کنید. |
اگر قصد دارید تا نخود در مدت کوتاهتری پخته شود، از زودپز بجای قابلمه استفاده کنید. |
برای تزئین حمص لبنانی پیشنهاد میکنیم که از پنیر فتا و دانههای کاج بو داده کمک بگیرید. |
میتوانید از نان پیتای سرخ یا گریل شده، سبزیجاتی مثل کاهو، کاهو، فلفل دلمهای و هویج در کنار حمص لبنانی استفاده کنید. |
نکاتی که تو آخر آشپزی گفتید خیلی جالب بود. ندیدم سایتی به این شکل بیاد آموزش آشپزی انواع غذا رو خیلی آسون و جامع توضیح بده.
فقط یک ضعفی که وجود دارد تو اینه که یک آموزش ویدیویی وجود نداره تو سایتتون که بتونیم ازش کمک بگیریم.
امیدواریم که بعدا بتونید یک بخش ویدیو تو سایت برای آشپزی قرار بدید
سلام و احترام
امیدوارم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد.
متاسفانه تولید ویدیو برای هر آموزش با توجه به بودجه بالایی که نیاز است در حال حاضر برای مجموعه کوک باش مقدور نیست.
انشالله شاید بتونیم در آینده این بخش را در سایت قرار دهیم.
موفق باشید