طرز تهیه سریع و اصلی باباغنوش لبنانی با بادمجان کبابی

باباغنوش لبنانی شبیه کشکبادمجان است و در بین کشورهای خاورمیانه بسیار محبوب است. این غذا با بادمجان، آرد و روغنزیتون تهیه میشود و با نان سوخاری سرو میشود. نوع بادمجان در طعم باباغنوش تأثیر زیادی دارد.
پیشنهاد ما این است که از بادمجان متوسط استفاده کنید زیرا تخممرغ کمتری دارد و نسبت به بادمجان بزرگ تلخی کمتری دارد. بدانید که بادمجانهای خوب نسبت به اندازهشان سنگین هستند و پوشش سبز و پوست مشکی براق دارند. هر چه بادمجان تازهتر باشد بهتر است و بالعکس هر چه مدتزمان بیشتری نگهداری شود تلختر میشود.
ماده اصلی دیگر آردان باباغنوش تهیهشده از کنجد است. قبل از مصرف باید آرد را هم بزنید تا روغن با مواد جامد به خوبی مخلوط شود.
اگر دوست دارید تا این غذا را در کنار خانواده خودتان میل کنید، میتوانید برای وعده نهار و شام آن را میل کنید. اگر قصد رزیم لاغری دارید پیشنهاد میکنیم که یکبار حداقل این غذای بینالمللی لبنانی را در وعده غذایی اصلی خودتان قرار دهید و میل کنید.
ارزش غذایی
- کالری: 556
- پروتئین: 12.6 گرم
- چربی: 30.2 گرم
- کربوهیدرات: 73 گرم
دستور پخت اصلی باباغنوش لبنانی کاملاً گیاهی
مواد لازم برای آن
- بادمجان 5 عدد (1 کیلوگرم)
- روغنزیتون 2 قاشق غذاخوری
- پاپریکا دودی 1/2 قاشق چایخوری
- سیر 2 حبه
- پودر زیره سبز 1/2 قاشق چایخوری
- فلفل 1/2 قاشق چایخوری
- نمک 1 قاشق چایخوری
- ارده 1/4 پیمانه + 2 قاشق غذاخوری
- آبلیمو 1/4 پیمانه
طرز تهیه باباغنوش لبنانی
1- فر را از قبل با دمای 260 درجه گرم کنید. طبقه وسط فر را آماده کنید. یک سینی فر بزرگ را با کاغذ روغنی بپوشانید و آن را چرب کنید.
2- برای جلوگیری از ترکیدن بادمجانها در فر (فاصله بین سوراخها حدود 3 سانتیمتر) با چنگال سوراخهایی روی تمام بادمجان ایجاد کنید و روی سینی فر بچینید.
3- سینی را به فر منتقل کنید. هر 15 دقیقه بادمجان را با چنگال حلقهحلقه کنید. بعد از 60-45 دقیقه که بادمجانها خوب پخته و نرم شدند و پوست آن کاملاً چروک شد، از فر خارج کرده و اجازه دهید خنک شود.
4- پس از سرد شدن بادمجان، پوششهای آن را بردارید و از وسط یک برش بزنید. قسمت نرم بادمجان را از داخل پوست آن بتراشید و به یک آبکش فلزی با سوراخهای کوچک منتقل کنید. اگر قسمتی از چرم وارد صافی شد، آن را با احتیاط جدا کنید. حالا بادمجان را با پشت قاشق فشار دهید تا آب اضافی آن گرفته شود.
5- در این مرحله تفاله بادمجان آبکش شده را داخل غذا ساز منتقل کنید. آبلیمو، سیر خردشده، آرد، نمک، فلفل، زیره سبز، پاپریکا و روغنزیتون را اضافه کنید. مواد را با غذا ساز مخلوط کنید و حدود 5 تا 10 پالس 1 ثانیهای برای ایجاد خمیر با تکههای کوچک بادمجان کافی است. آن را میل کنید و در صورت نیاز میتوانید نمک و فلفل و آبلیمو را به دلخواه تنظیم کنید. باباغنوش آماده شده را در ظرف برنج بریزید و سلفون بپوشانید. ظرف را تا زمان سرو در یخچال قرار دهید.
6- قبل از سرو، دیپ را به مدت 15 تا 20 دقیقه از یخچال خارج کنید. در وسط باباغنوش یک شیار پیچ مانند ایجاد کنید، آن را با قاشق آغشته کنید و روی آن روغنزیتون، جعفری خردشده و پاپریکا دودی بریزید. دیپ را با نان عربی برشته یا نان خشک سرو کنید.
نکات مهم برای غذا:
زمان آمادهسازی این غذا، در حدود 20 دقیقه است. |
همچنین، زمان پخت آن در حدود 15 دقیقه است. |
مواد لازم در این آموزش آشپزی برای 6 نفر، آماده شده است. |
میتوانید این غذا را برای وعده پبش غذا – نهار – شام سرو کنید. |
برای افرادی که قصد رژیم لاغری دارند، مناسب هست. |
به جای پخت بادمجان در فر میتوانید آن را کباب هم بکنید. |
میتوانید مقدار سیر را با توجه به ذائقه خودتان بیشتر یا کمتر کنید. |
آموزش آشپزی غذای بین المللی بیشتر: