موساکا یونانی با گوشت و بادمجان ؛ دستور پخت با مواد اصلی

موساکا یک غذای محبوب یونانی است که از بادمجان و گوشت چرخ‌کرده تشکیل شده است.

هنگام تهیه این غذای یونانی معروف جهانی، بادمجان را یا در فر سرخ می‌کنند یا کبابی می‌کنند. یک مایه‌ی خوشمزه‌ای شبیه به مایه ماکارونی که با گوشت چرخ‌کرده درست می‌شود.

سپس سس بادمجان و گوشت را در یک ظرف گود بریزید و سس سفید (شامل) را روی آن بریزید.

البته موساکا انواع زیادی دارد. برخی لایه آخر را با چیپس یا پوره سیب‌زمینی می‌پوشانند. برخی افراد روی آن پنیر پیتزا یا مخلوطی از ماست و پنیر ریکوتا می‌ریزند. در اینجا از یک لایه سیب‌زمینی پخته نیز استفاده می‌شود.

اما این اختیاری است و می‌توانید آن را حذف کنید. در ادامه طرز تهیه موساکای خوشمزه و عالی را مشاهده خواهید کرد.

دستور پخت موساکا یونانی خوشمزه

مواد لازم برای 4 نفر

  • گوشت چرخ‌کرده 500 گرم
  • بادمجان 5 عدد
  • گوجه خردشده 1 پیمانه
  • رب گوجه 1 قاشق غذاخوری
  • سیر 3 حبه
  • تخم‌مرغ 3 عدد
  • پیاز 1 عدد
  • فلفل دلمه‌ای 1 عدد
  • سیب‌زمینی 2 عدد
  • سس سفید، نمک، فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه موساکا یونانی

1- سیب‌زمینی‌ها را آب پز کنید و حلقه‌حلقه کنید و کنار بگذارید. بادمجان‌ها را پوست بگیرید و نمک بپاشید و 15 دقیقه صبر کنید. البته می‌توانید بعد از این مدت بادمجان را با دست فشار دهید تا آب اضافی آن گرفته شود.

2- کف سینی فر را چرب کرده یا کاغذ روغنی بچینید. بادمجان‌ها را روی آن بچینید و روی آن روغن‌زیتون بپاشید. سپس سینی را در فر قرار دهید. شعله را در فر روشن کنید.

3- وقتی رنگ بادمجان تغییر کرد، آن را برگردانید و دوباره در فر قرار دهید تا طرف دیگر آن هم گریل شود. یا می‌توانید در ماهیتابه روغن بریزید و بادمجان‌ها را در روغن داغ سرخ کنید.

4- وقتی شعله فر خاموش شد فر را با دمای 200 درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود. پیاز را نگینی خرد کرده و همراه با سیر خردشده در روغن تفت دهید.

5- فلفل دلمه‌ای را خرد می‌کنیم و اضافه می‌کنیم و بعد از اینکه فلفل کمی نرم شد گوشت چرخ‌کرده را اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند. بعد از تغییر رنگ گوشت گوجه فرنگی‌های خردشده را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بیشتر آب آن تبخیر شود.

6- سپس رب گوجه‌فرنگی را با نمک و فلفل اضافه کنید. حرارت زیر قابلمه را کم کنید و اجازه دهید گوجه‌فرنگی نرم شود و مایع آن تمام شود.

7- روی لایه آخر که گوشت است یک لایه سیب‌زمینی آب پز گذاشته می‌شود.

8- سس سفید را با تخم‌مرغ مخلوط کرده و روی همه مواد بریزید و پخش کنید.

9- روی ظرف را با فویل آلومینیومی بپوشانید و به مدت 45 دقیقه در فر با دمای 200 درجه سانتی‌گراد قرار دهید. پس از آن فویل حلبی را از ظرف خارج کرده و برای چند دقیقه روی اجاق در فر قرار دهید تا رنگ موساکا طلایی شود.

نکات مهم برای غذا:

زمان آماده‌سازی این غذا، در حدود 20 دقیقه است.
همچنین، زمان پخت آن در حدود 50 دقیقه است.
مواد لازم در این آموزش آشپزی برای 4 نفر، آماده شده است.
می‌توانید این غذا را برای وعده عصرانه – نهار – شام سرو کنید.
برای افرادی که قصد رژیم لاغری دارند، مناسب هست.
می‌توانید به جای سس سفید از مخلوط 3/4 پیمانه ماست چکیده، 1 قاشق آرد و نصف پیمانه پنیر خامه‌ای استفاده کنید.
موساکا را نباید با لازانیا بادمجان اشتباه گرفت، زیرا در تهیه آن از ورقه‌های لازانیا استفاده نمی‌شود.

آموزش آشپزی غذای بین المللی بیشتر:

بیف استراگانف گوشت روسی

بورک گوشت ترکی

مانتی ترکیه ای

چیکن استراگانف روسی

ژیگو فرانسوی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا