طرز تهیه ژیگو فرانسوی با گوشت گوساله یا گاو؛ دستور پخت اصلی

اگر شما غذای مناسبی دوست دارید می‌توانید یک‌بار از غذاهای فرانسوی استفاده کنید، غذاهای فرانسوی یکی از بهترین مدل‌های غذای معروف در جهان هست و یکی از بهترین غذاهای فرانسوی ژیگو هست که بسیار در جهان معروف است.

طعم غذاهای فرانسوی در تازگی و طبیعی بودن مزه است. فرانسوی‌ها از همان موادی استفاده می‌کنند که سایر ملل بکار می‌گیرند، اما طعم خاص آن‌ها به صورت خاصی متفاوت هست و اگر یک‌بار آنها را بچشید، متوجه این تفاوت طعم و مزه آنها می‌شوید.

خوراک ژیگو در به عنوان یک غذای فرانسوی در بین ایرانی آه بسیار معروف هست. زیرا فرهنگ فرانسه از سال‌های دور در کشور ما وجود داشته است. موادی که در ژیگو وجود دارد، با ذائقه مردمان ایران زمین بسیار نزدیک هست. از مهم‌ترین نوع ژیگو های فرانسوی می‌توان به: ژیگو مرغ، ژیگو بوقلمون، ژیگو بره، ژیگو گوساله اشاره کرد.

شما می‌توانید این غذای بین‌المللی را برای سرو در میهمانی‌های خاص و خانوادگی و حتی دوستانه سرو کنید. البته تهیه این غذای خوشمزه آنچنان راحت نیست. اما ارزش این را دارد تا یک‌بار آن را تست کنید.

نکته مهم در تهیه ژیگو این هست که گوشت باید به اندازه‌ای بپزد که تا حدودی آب دار باشد و هنگام برش زدن شاهد رنگ صورتی میان آن باشیم.

مهم‌ترین ماده ژیگو، گوشت تازه ران گوسفند یا گوساله است.به خاطر استفاده از گوشت تازه، ژیگو منبعی غنی از پروتیین است که در کنار انواع سبزیجات پخته دارای مواد غذایی بسیار سالم برای افراد ورزشکار نیز هست. و اگر شما قصد داردی تا یک رزیم ورزشی مناسب را داشته به اشدی، این غذای فرانسوی یکی از بهترین گزینه‌ها برای وعده‌های اصلی شما خواهد بود.

اگر قصد افزایش وزن ورزشی دارید می‌توانید مقدار بیشتر و اگر رژیم لاغری ورزشی دارید، میزان کمتری از ژیگو را میل کنید.

شما می‌توانید این غذای خوشمزه را برای وعده‌های نهار و شام نیز میل کنید. در بخش زیر مواد لازم و طرز تهیه اصلی ژیگو فرانسوی را آموزش خواهیم داد.

دستور پخت ژیگو فرانسوی اصل یا طعم خاص

مواد لازم برای ژیگو فرانسوی

  • گوشت ران گوسفند یا گوساله 1 عدد (2 کیلوگرم)
  • پیاز بزرگ 1 عدد
  • سیب‌زمینی درشت خردشده 2 عدد
  • لوبیا سبز خردشده 100 گرم
  • هویج خردشده 3 عدد
  • فلفل دلمه خردشده 1 عدد
  • رزماری تازه 1 دسته کوچک
  • آویشن تازه 1 بسته کوچک
  • کره 100 گرم
  • نمک و فلفل به مقدار نیاز

طرز تهیه ژیگو خوشمزه فرانسوی

1- ابتدا سیر را پوست بگیرید. هشت حبه سیر پوست‌کنده را از وسط نصف کرده و با آویشن و رزماری جدا از ساقه، نمک و فلفل مخلوط کنید.

2- در مرحله دوم، پس از برداشتن چربی اضافی گوشت، چند سوراخ عمیق روی سطح گوشت، از پایین و بالا ایجاد کنید، با یک چاقو با نوک تیز و باریک، مقداری کره و مقداری مخلوط سیر بریزید. مواد سبزی را داخل هر سوراخ بگذارید و سعی کنید آن را به خوبی در گوشت فرو کنید. سعی کنید آن را طوری بدوزید که هنگام پختن محتویات آن بیرون نیاید.

3- سپس سطح گوشت را با کمی نمک و کره خوب بمالید و پیاز را خلال کرده و در سینی بچینید و مقداری آویشن و رزماری روی گوشت بریزید و در سینی فر چرب شده قرار دهید.

4- در مرحله چهارم کف سینی فر دو پیمانه آب بریزید و سینی را در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 90 دقیقه قرار دهید. در صورت تمایل سطح ژیگو را در حین پخت دو یا سه بار با کره چرب کنید. اگر رژیم دارید این کار را نکنید.

5- دقت کنید که باقی سیرها را همراه سبزیجات خردشده با مقداری کره تفت دهید و بگذارید نیم پز شوند.

6- برای نیم ساعت آخر پخت، سبزیجات نیم پز را در سینی فر حاوی ژیگو قرار دهید. اگر به درستی این کار را انجام دهید، خواص سبزیجات را به خوبی حفظ خواهید کرد. مراقب باشید مقداری از آب گوشت غلیظ را در سینی فر باقی‌مانده باشد تا هنگام سرو به عنوان سس از آن استفاده کنید. اگر نه، مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.

7- در پایان پیشنهاد می‌کنیم چاقویی را داخل گوشت فرو کنید، اگر به‌راحتی داخل گوشت رفت و خونی روی چاقو نبود، نشان از تمام شدن زمان پخت است.

8- اگر می‌خواهید سطح گوشت کمی سرخ شود، فر کباب‌پز را روشن کنید. در انتها می‌توانید رشته‌ها را جدا کرده و هنگام سرو ژیگو را برش کنید.

9- اگر مقداری سس گوشت باقی ماند، می‌توانید آن را دوباره روی ژیگو بریزید. اما پیشنهاد می‌کنیم اگر رژیم ورزشی دارید، تا حد امکان کمتر از سس استفاده می‌کنید.

نکات مهم برای غذا:

زمان آماده‌سازی این غذا، در حدود 30 دقیقه است.
همچنین، زمان پخت آن در حدود 90 دقیقه است.
مواد لازم در این آموزش آشپزی برای 4 نفر، آماده‌شده است.
می‌توانید، این دسر را برای وعده ناهار و شام سرو کنید.
برای افرادی که قصد رژیم لاغری با پروتئین بالا دارند، مناسب هست.
میزان کالری این غذا: 200 کالری – پروتئین: 30 گرم – چربی: 9 گرم.
اگر از گوشت گوساله استفاده می‌کنید، 30 دقیقه تا 45 دقیقه به زمان پخت اضافه کنید.
پیشنهاد می‌کنیم که پس از قرار دادن سیر و سبزیجات داخل گوشت یک شب در یخچال قرار دهید تا به خوبی طعم دار شود و فردایش اقدام به پخت آن کنید.

آموزش آشپزی غذای بین المللی بیشتر:

بیف استراگانف گوشت روسی

بورک گوشت ترکی

موساک یونانی

مانتی ترکیه ای

چیکن استراگانف روسی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا