دستور پخت کبه عربی خوشمزه و لذیذ + مواد لازم اصلی کبه

امروز قصد داریم در مورد طرز تهیه کبه عربی یکی از بهترین غذاها که در کشورهای عراق و لبنان بسیار پخت میشود، یک آموزش حرفهای را معرفی کنیم.
کبه عربی مانند سایر شیرینیهای عربی مانند فلافل، سمبوسه، باقلوای شرعی، حلوا و حلوای خشک، بسیار خوشمزه است.
اما چربی زیادی دارند پس بهتر است زیادهروی نکنید. به همین دلیل برای افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند مفید نیست.
کبه تا حدودی شبیه سمبوسه گوشتی است، با این تفاوت که مثلثی شکل نیست و به جای نان، یک لایه برنج دور مواد میپیچند.
برای تهیه کبه میتوانید از هر برنجی (حتی دانههای برنج آسیاب شده) استفاده کنید. اصولاً مخلوط برنج ایرانی و خارجی چسبندگی خوبی برای تهیه کبه ایجاد میکند.
همچنین میتوانید مواد داخل کبه عربی را به سلیقه خود تغییر دهید. در اینجا از پیاز، گوشت، سیبزمینی و سبزیجات مثل ترهفرنگی، جعفری، گشنیز، ترخون و مرز، استفاده میشود.
مواد میانی را با برنج و سپس لپه (روکش لپه کمی تمرین میخواهد) در روغن سرخ میکنیم. برنج پس از سرخ شدن کاملاً برشته و خوشطعم است.
ارزش غذایی
- انرژی: حدود 3500 کیلوکالری
- چربی: حدود 100 گرم
- کربوهیدرات: حدود 550 گرم
- پروتئین: حدود 90 گرم
دستور تهیه اصلی کبه عربی خوشمزه
مواد لازم برای کبه
- برنج 6 پیمانه
- نمک و فلفل به مقدار کافی
- زردچوبه 1/2 قاشق غذاخوری+ 1 قاشق چایخوری
- گوشت چرخکرده ۲۵۰ گرم
- پیاز متوسط 2 عدد
- سیبزمینی متوسط 4 عدد
- روغن سرخکردنی به مقدار کافی
- سبزی معطر 200 گرم
- خلال بادام دلخواه
طرز تهیه کبه غذای عربی
1-ابتدا وسط مواد کبه را آماده میکنید. 3 عدد سیبزمینی را ریز خرد کنید. یک ماهیتابه را روی شعله گرم کنید.
2- سپس داخل آن کمی روغن سرخکردنی میریزیم، سیبزمینیها را اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا نرم و کمی طلایی شوند. سپس آن را در بشقاب بگذارید و کنار بگذارید.
3- پیاز را خردکرده و در همان قابلمه بریزید. آن را چند دقیقه تفت دهید تا طلایی شود. سپس گوشت چرخکرده را به همراه نمک، فلفل و 1 قاشق چایخوری زردچوبه به تابه اضافه کنید و به مدت 5 تا 7 دقیقه روی حرارت متوسط بپزید تا گوشت نرم شود.
4- سپس سبزیجات معطر خردشده را اضافه کنید و دو دقیقه دیگر تفت دهید. در این مرحله سیبزمینی سرخکرده و خلال بادام را روی گوشت قرار دهید و 1 تا 2 دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید. در این مرحله مواد میانی کبه را باید آماده کرد.
طرز تهیه برنج برای کبه
5- برنج را در یک قابلمه بزرگ بریزید و کمی آب اضافه کنید تا بهاندازه یک انگشت روی برنج برسد. کمی نمک و ½ قاشق چایخوری زردچوبه اضافه کنید.
6- یک سیبزمینی نسبتاً کوچک روی برنج بگذارید و برنج را بپزید. دلیل این امر این است که سیبزمینیها همزمان با برنج پخته میشوند. هنگام تهیه کبه بسیار مراقب باشید که برنج زیاد نپزد، بنابراین کمتر از حد معمول به آب نیاز دارد. استفاده از سیبزمینی نیز باعث چسبندگی بیشتر برنج میشود.
7- وقتی برنج آماده شد. سیبزمینی را پوست بگیرید و رنده کنید و چهار قسمت کنید. برنج را با سیبزمینی چرخ کنید.
نکته: چرخ کردن در مرحله پیچیدن کبه نتیجه بهتر و مشکلات کمتری دارد.
8- حالا برنج خردشده را بهاندازه یک پرتقال متوسط به شکل کوفته برش میدهیم. اگر تمام مراحل را با دقت انجام داده باشید باید حدود 20 عدد کوفته داشته باشید. هنگام چرخاندن کبه، یک کاسه آب در کنار دست خود قرار دهید و دست خود را کمی خیس کنید.
9- یکی از کتلتهای برنجی را بردارید و به شکل یک دایره بزرگ در دستان خود مرتب کنید. 1 یا 2 قاشق غذاخوری از مواد میانی را در وسط بریزید و خمیر برنج را دور آن بپیچید.
10- این کار را با بقیه دانههای برنج تکرار کنید. سپس کلم آمادهشده را در مقداری روغن سرخ کنید.
کبه عربی شما آماده است. میتوانید با دوستان و خانواده خود میل کنید و از آن لذت ببرید.
نکات مهم برای غذا:
زمان آمادهسازی این غذا، در حدود 60 دقیقه است. |
همچنین، زمان پخت آن در حدود 30 دقیق است. |
مواد لازم در این آموزش آشپزی برای 10 نفر، آماده شده است. |
میتوانید، این غذا را برای میان وعده قبل از نهار و شام سرو کنید. |
برای افرادی که قصد رژیم لاغری دارند، مناسب نیست. |
مناسب برای افرادی که دوست دارند، غذای خارجی خوشمزه برای خانواده و مهمان آماده کنند. |
برای نگهداری طولانیمدت، کبهها را داخل کیسه یا ظرف در بسته در فریزر نگهداری کنید. |
آموزش آشپزی غذای بین المللی بیشتر: