دستور پخت اصلی پای گوشت لبنانی خوشمزه

پای گوشت لبنانی مانند یک پیتزای ساده بدون پنیر است. این غذا بسیار ساده است و با تفت دادن پیاز، گوشت، گوجه فرنگی، رب انار و ادویه های مختلف تهیه می شود. می توانید مقدار ادویه ها را به دلخواه تغییر دهید و رب انار را با رب گوجه فرنگی جایگزین کنید.
همچنین می توانید به جای خمیر پای ذکر شده در دستور غذا از خمیر پیتزا نازک تری استفاده کنید تا پای گوشت شما سریعتر درست شود. با این کار پای گوشت به مدت نیم ساعت آماده می شود.
پای گوشت لبنانی را می توانید انگشتی کنید و از خمیر کوچکی به قطر 10 سانتی متر استفاده کنید. پای گوشت با سبزیجات، سس تند و ماست به خوبی می آید.
ارزش غذایی
- انرژی: حدود 2900 کیلوکالری
- چربی: حدود 100 گرم
- کربوهیدرات: حدود 400 گرم
- پروتئین: حدود 90 گرم
دستور پخت پای گوشت لبنانی خوشمزه و مقوی
مواد لازم برای پای گوشت لبنانی
- گوشت چرخکرده 450 گرم
- پیاز بزرگ 1 عدد
- گوجه بزرگ 1 عدد
- دانه کاج 3/4 پیمانه
- رب انار 2 قاشق غذاخوری
- آب لیمو 1 قاشق غذاخوری (دلخواه)
- جعفری خرد شده 1/2 پیمانه
- نمک و فلفل به مقدار کافی
- زردچوبه 2 قاشق چایخوری
- زیره سبز 1 قاشق چایخوری
برای تهیه خمیر:
- آرد سفید 6 پیمانه
- شکر ۱/۸ قاشق چایخوری
- خمیر مایه 1/2 قاشق چایخوری
- آب گرم 2 و 1/4 پیمانه
- نمک 1 و 1/4 قاشق چایخوری
طرز تهیه پای گوشت لبنانی
1- ابتدا خمیر پای را آماده کنید. البته همانطور که گفته شد می توانید از خمیر پیتزای آماده هم استفاده کنید. اما اگر می خواهید یک پای گوشتی خانگی کامل بچشید این دستور را دنبال کنید. خمیر تخمیر شده را با مقدار بسیار کمی شکر در آب گرم (2 و 1/4 پیمانه) بریزید و حل کنید.
2- در یک کاسه بزرگ، آرد و نمک را مخلوط کنید. سپس خمیر مایه حل شده را اضافه کنید. همچنین می توانید مواد را در غذاساز بریزید یا با یک سری همزن برقی چند دقیقه بزنید تا خمیر آماده شود. اما راه دیگر این است که مواد را با دست ورز دهید. البته روش دستی زمان بیشتری می برد.
3- وقتی خمیر خوب ورز داده شد، روی ظرف را بپوشانید و خمیر را به مدت 20 دقیقه بگذارید. در این مدت گوشت را آماده کنید.
4- مغز کاج را تفت داده و پیاز و گوجه فرنگی را ریز خرد کنید. کف یک تابه بزرگ را روی شعله قرار دهید تا داغ شود.
5- سپس 2 قاشق غذاخوری روغن اضافه کنید و پیازهای خرد شده را چند دقیقه تفت دهید تا طلایی شوند.
6- گوشت چرخ کرده را به همراه ادویه ها اضافه کنید و دو یا سه دقیقه تفت دهید تا گوشت سرخ شود. گوجه فرنگی های خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا آب آن کمی تبخیر شود.
7- در آخر رب انار، مغز کاج تفت داده شده، جعفری خرد شده را اضافه کرده و در صورت تمایل آبلیمو را اضافه کرده و 3 دقیقه دیگر تفت دهید. گوشت را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
8- فر را با دمای 175 درجه سانتیگراد روشن کنید. وقتی خمیر کلوچه آماده شد به صورت دایره هایی به قطر 20 سانتی متر و ضخامت کمتر از 1 سانتی متر پهن می کنیم و در سینی فر می چینیم. روی هر خمیر 3-4 قاشق غذاخوری گوشت بریزید و به طور مساوی تقسیم کنید.
9- سینی را به مدت 10 دقیقه در فر قرار دهید تا خمیر طلایی شود، می توانید به مدت 2 دقیقه شعله را در فر روشن کنید.
پای گوشت لبنانی شما آماده سرو کردن هست. نوش جان
نکات مهم برای غذا :
زمان آماده سازی این غذا، در حدود 30 دقیقه است. |
همچنین، زمان پخت آن در حدودو 15 دقیق است. |
مواد لازم در این آموزش آشپزی برای 5 نفر، آماده شده است. |
می توانید، این غذا را برای میان وعده قبل از نهار و قبل از شام سرو کنید. |
برای افرادی که قصد رژیم لاغری دارند، مناسب نیست. |
مناسب برای افرادی که دوست دارند، غذای خارجی برای خانواده و مهمان آماده کنند. |
میتوانید موقع سرو کمی جعفری خرد شده هم روی پای گوشت لبنانی بریزید و میل بفرمایید. |
آموزش آشپزی بیشتر: