دستور پخت اصلی بورک سیب زمینی مارپیچی ترکی (بورک مارپیچی)

بورک یک غذای بین‌المللی ترکی است که در بین ما ایرانیان محبوبیت خاصی دارد. مارپیچ سیب زمینی یک غذای ساده و خوشمزه است که مواد اصلی آن پوره سیب‌زمینی و پیاز سرخ‌شده است.

علاوه بر این، ظاهر بورک سیب زمینی مارپیچی بسیار متمایز و جذاب است. به این ترتیب خمیر گرد یا مستطیلی دور مواد پیچیده می‌شود و سپس این رول‌ها به صورت مارپیچ چیده می‌شوند.

البته می‌توانید همان مواد رول معمولی را با کمی خمیر هم درست کنید. همچنین می‌توانید بورک را به جای استفاده از فر در مقداری روغن داغ سرخ کنید.

دستور تهیه بورک سیب زمینی مارپیچی ترکی

مواد لازم برای بورک سیب‌زمینی مارپیچی

  1. روغن‌زیتون 2 قاشق غذاخوری
  2. پیاز بزرگ خردشده 2 عدد
  3. سیب‌زمینی آب‌پز 750 گرم
  4. فلفل قرمز 2 قاشق چای‌خوری
  5. نمک و فلفل به مقدار کافی
  6. خمیر یوفکا 5 یا 10 ورقه بزرگ (بسته به ضخامت)

برای نرم کردن خمیر:

  1. تخم‌مرغ 1 عدد
  2. ماست 4 قاشق غذاخوری
  3. روغن 3 قاشق غذاخوری
  4. آب
  5. زرده تخم‌مرغ 2 عدد برای روی بورک
  6. روغن برای چرب کردن تابه

طرز تهیه بورک مارپیچ سیب زمینی

1- ابتدا روغن‌زیتون را در ماهیتابه‌ای ریخته و روی آتش می‌گذاریم تا داغ شود. پیازهای خردشده را در تابه تفت دهید تا نرم شوند، اما اجازه ندهید زیاد سرخ شوند.

2- کدوسبز را پوست گرفته و رنده کرده و آب آن را بگیرید. سپس پیاز سرخ‌شده، فلفل قرمز، نمک و فلفل را اضافه کنید و خوب هم بزنید.

3- فر را با دمای 180 درجه سانتی‌گراد روشن کنید و بگذارید گرم شود. قالب دایره‌ای موردنظر را با کمی روغن چرب کنید و کنار بگذارید. ما استفاده از یک قالب آلومینیومی یک‌بار مصرف را توصیه می‌کنیم.

4- مواد لازم برای نرم شدن خمیر یعنی یک عدد تخم‌مرغ و شیر و روغن را در ظرف کوچکی ریخته و خوب مخلوط کنید. کمی آب ولرم کنار خود داشته باشید و به آن اضافه کنید تا مخلوط حل شود و خمیر را به آرامی مالش دهید. حدود دو قاشق غذاخوری آب کافی است.

5- یک ورقه خمیر را روی سطح کار قرار دهید. اگر خمیر خیلی نازک بود دو تکه خمیر را روی هم قرار دهید. حالا کمی از مخلوط ماست را با قلم‌مو روی رب بمالید. خمیر را زیاد خیس نکنید، فقط به اندازه‌ای که خمیر مرطوب شود.

6- یک ردیف از مخلوط سیب‌زمینی و پیاز را روی لبه خمیر بلندتر بریزید. این کار را با ریختن چند قاشق غذاخوری از مخلوط پشت سر هم انجام دهید.

7- سپس خمیر را دور مواد بپیچید و گرد کنید. اگر لبه‌های خمیر خالی است، آن قسمت‌ها را برش دهید.

8- پیچ غلتک آماده‌شده را باز کرده و به‌آرامی به وسط قالب چرب شده منتقل کنید.

9- دوباره با خمیر و باقیمانده آن را رول کنید و در کنار پیچ قبلی قرار دهید تا پیچ تمام ظرف را بپوشاند.

10- دو زرده تخم‌مرغ را خوب زده و روی سطح بورک بمالید. حتماً تخم‌مرغ‌ها را در دو طرف رول بمالید. این باعث می‌شود که فایل‌ها به هم بچسبند. سپس سینی را به مدت 45 دقیقه در فر قرار دهید تا سطح بورک طلایی شود.

تبریک به شما… بورک سیب زمینی مارپیچی شما آماده شده است. می توانید به عنوان پیش غذا میل بفرمایید.

نکات مهم برای غذا:

زمان آماده‌سازی این غذا، در حدود 30 دقیقه است.
همچنین، زمان پخت آن در حدود 45 دقیق است.
مواد لازم در این آموزش آشپزی برای 4 نفر، آماده‌شده است.
می‌توانید، این غذا را برای پیش‌غذا سرو کنید.
برای افرادی که قصد رژیم لاغری دارند، مناسب هست.
مناسب برای افرادی که دوست دارند، غذای خارجی برای خانواده و مهمان آماده کنند.
بهترین کیفیت بورک سیب‌زمینی، چند دقیقه بعد از خارج شدن از فر هست.
حتی می‌توانید آن را تا دو سه روز در ظرف در بسته در دمای اتاق نگه دارید.

آموزش آشپزی غذای بین المللی بیشتر:

پای اسفناج و پنیر یونانی

بروسکتا گوجه ایتالیایی

تاکو مکزیکی

چیکن انچیلادا مکزیکی

کسرول کوردن بلو فرانسوی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا