پارتیشن بیمارستانی چیست و چه کاربردی دارد؟

پارتیشن نوعی تقسیم کننده است که این روزها در اغلب اماکن اداری و خانگی، برای تفکیک فضا به جای دیوارهای سنتی از آن استفاده میشود. این پارتیشنها در نوع ثابت و متحرک طراحی و اجرا میشوند که نوع متحرک و چرخدار آن، پاراوان نام دارد. پارتیشن ثابت نیز همانطور که از نامش پیداست، بر خلاف نوعِ متحرک، به صورت ثابت نصب شده و قابلیت حرکت ندارد.
قبل از خرید پارتیشن ثابت باید بدانید که این نوع پارتیشن به وسیله پیچ و مهره بر روی زمین نصب میگردد و معمولا ارتفاع برخی از آنها تا سقف میرسد. یکی از رایجترین مدلهای آن، پارتیشن بیمارستانی ثابت است که در دو نوع تکجداره و دوجداره تولید میشود. همچنین در اغلب بیمارستانها، متریال ام دی اف در ساخت آن مورد استفاده قرار میگیرد. همراه ما باشید تا شما را با ویژگیهای پارتیشن بیمارستانی ثابتِ تکجداره و دوجداره آشنا کنیم.
پارتیشن بیمارستانی ثابت دوجداره و تک جداره
همانطور که چندی پیش بدان اشاره کردیم، پارتیشنهای ثابت در دو نوع تک جداره و دوجداره ساخته میشوند. هر یک از این دو مدل ویژگیهایی دارند که موجب تمایز آن از دیگری میشود؛ اما آنچه که بین هر دو مدل مشترک است، اصلیترین نقش آنها، یعنی تفکیک فضا میباشد. حال شاید برایتان سوال باشد که چرا باید به جای دیوارهای سنتی از پارتیشن استفاده کنیم؟!
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که پارتیشنها در مقایسه با دیوارهای سنتی، ضخامت کمتری داشته و از اینرو نقش موثری در بهینه سازی فضای داخلی ایفا میکنند. از طرفی با توجه به متریال و میزان مواد مصرفی در مقایسه با یک دیوار گچی و سیمانی، موجب صرفهجویی در هزینهها نیز میشود. بنابراین اگر شما هم علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با پارتیشن دوجداره و تکجداره هستید، ادامه این مطلب را از دست ندهید.
پارتیشن بیمارستانی ثابت تک جداره
پارتیشن بیمارستانی تک جداره، تنها از یک لایهٔ داخل قاب ساخته میشود و معمولا وزن کمی داشته و در صورت نیاز، امکان جابهجایی آن راحتتر است. اما در نظر داشته باشید که به علت ثابت بودنِ آن، به هنگام جابهجایی باید از افراد متخصص در این زمینه (نصابان) کمک بگیرید.
از آنجایی که این نوع پارتیشن تنها از یک جدار تشکیل میشود، برای جلوگیری از لغزش آن، ستونهای نسبتا زیادی بدان متصل میگردد. در ساخت این تقسیم کننده از متریالهای گوناگونی نظیر شیشه، آلومینیوم، ام دی اف و… استفاده میشود که در این میان ام دی اف به دلیل قیمت مناسب و کیفیت مطلوب، رایج و پرطرفدارتر است.
پارتیشن تک جداره بسته به نیاز کارفرما، در انواع مدلهای کوتاه و بلند طراحی میشود. تنوع این مدل و به خصوص نوع ام دی اف آن، سبب شده پاسخگوی هر نوع نیاز و سلیقهای باشد و به راحتی با انواع طرح دکوراسیون مدرن، کلاسیک و نئوکلاسیک تطابق یابد. به علت مواد مصرفی کمتر، قیمت پارتیشن تکجداره نسبت به دوجداره کمتر است.
پارتیشن بیمارستانی ثابت دوجداره
پارتیشن بیمارستانی ثابت دوجداره نسبت به تکجداره وزن بیشتری داشته و به دلیل استفاده از دو لایه متریال، استحکام بهتری دارد و بر روی زمین دچار لغزش نمیشود. فلذا هنگام نصب، ستونها برای فراهم سازی ایستایی این مدل کاربرد چندانی ندارند و معمولا هیچ ستونی به کار برده نمیشود.
پارتیشن ثابت دوجداره عایق صدا و حرارت بوده و به خاطر همین ویژگی مثبتی که دارد، در بسیاری از اماکن اداری و درمانی مورد استفاده قرار میگیرد. به طور مثال در بیمارستانها برای تفکیک فضای بستری یا درمانی از این نوع پارتیشن استفاده میشود، تا جلوی آلودگی صوتی گرفته شده و آرامش بیماران بر هم نخورد.
از طرفی در اماکن اداری نظیر شرکتها که چندین کارمند در یک فضا مشغول به کار هستند، هر یک از آنها به یک حریم خصوصی برای حفظ تمرکز و آرامش نیاز دارند. به همین جهت امروزه در اغلب شرکتها نیز با نصب پارتیشن دوجداره ام دی اف، فضای ایدهآلی را برای کارمندان خلق میکنند تا فارغ از شلوغی رفتوآمد ارباب رجوع، با آرامش خاطر بیشتری به کارهای خود رسیدگی نمایند.
بین پارتیشنهای ثابت دوجداره میتوان از انواع یراق آلات و کرکرههای تزئینی استفاده کرد و زیبایی کار را افزایش داد. همچنین این مدل از طرح و رنگهای بیشماری برخوردار بوده و شما به راحتی میتوانید مدل باب میل خود را انتخاب کنید.
نحوه نصب پارتیشن بیمارستانی ثابت
- در وهله اول پیش از هر اقدامی، ابتدا باید متریال مدنظرتان را به درستی انتخاب کنید، زیرا آنچه در نهایت جلوی چشم خواهد بود، متریال اصلی این محصول میباشد.
- حال نوبت آن است تا نصابان در محل حاضر شده و نسبت به اندازهگیری و تعیین نقشه عملیات اقدام نمایند. همچنین در این مرحله باید تصمیم خود را بگیرید که ارتفاع پارتیشن باید چگونه باشد، (کوتاه، نیمه بلند، تا سقف).
- در سومین مرحله پارتیشنها ساخته میشوند و ستون، ریل، درب و… طبق اندازههای ثبت شده نصب میگردند.
- در آخرین مرحله، قطعات ساخته شده به محل پروژه انتقال مییابند و نصابان کار نصب و اجرا را آغاز میکنند.
قیمت پارتیشن بیمارستانی ثابت چقدر است؟
در رابطه با قیمت پارتیشن بیمارستانی باید بگوییم که به دلیل نوسانات نرخ ارز و وجود تغییرات شدید در قیمت متریال و مواد مصرفی، از اعلام قیمت دقیق آن معذوریم. با این وجود در ادامه عواملی که بر روی قیمت کار موثرند را شرح خواهیم داد تا با در نظر گرفتن پارامترهای مذکور، قیمت حدودی سفارش خود را تخمین بزنید.
عوامل موثر بر قیمت پارتیشن ام دی اف ثابت دوجداره یا تکجداره، عبارتند از:
- حق الزحمه نصابان
- کیفیت ام دی اف مصرفی
- برند و نوع یراق آلات مورد نیاز
- متراژ فضا و به نسبتِ آن، میزان مواد مصرفی
- طرح انتخاب شده و نوع پارتیشن (تکجداره یا دوجداره)
منبع:
https://www.amazon.com/office-partitions/s?k=office+partitions