2 روش طرز تهیه خوراک واویشکای بادمجان

واویشکا یک غذای شمالی بسیار خوشمزه است. در شمال کشور غذاهای گیاهی بسیار پرطرفدار است و به دلیل باغ های بسیار زیاد در شمال کشور مانند باغ های بادمجان، گوجه، قارچ، سیر و پیاز به خاطر مرطوب بودن در شمال کشور ما، این گیاهان بخوبی رویش می کنند. امروز هم در آموزش غذای واویشکا بادمجان از این مواد برای پخت این خوراک استفاده خواهیم کرد.
اگر برای مدت زمان کوتاهی قصد آشپزی دارید و زمان کمی برای پخت غذا دارید، این خوراک یک گزینه عالی است. نه وقت زیادی را از شما می گیرد و هم چنین مواد آن در اکثر آشپزخانه ها وجود دارد. در شمال کشور اکثرا این خوراک را با برنج کته میل می کنند. اما برخی دیگر از افراد ان را با نان نیز میل می کنند.
در سایت کوک باش و بخش آشپزی، طرز تهیه غذاهای مختلفی با بادمجان اموزش داده شده است که به خوراک گوجه بادمجان و گوجه بادمجان مازندرانی می توانیم اشاره کنیم. غذاهایی پرحجم سیر کننده و البته بسیار مقوی.
وجود مواد مختلفی از جمله قارچ، گوشت، گوجه فرنگی و بادمجان ، خوراک واویشکا بادمجان را به یک غذای مناسب برای کسانی که قصد دارند یک غذای پرحجم و دارای کربوهیدرات را مصرف کنند گزینه عالی است. اگر قصد دارید تا یک وعده غذایی برای افزایش وزن را میل کنید، یکی از گزینه ها استفاده از این خوراک خوشمزه در کنار برنج کته است. اما اگر قصد دارید تا وزن خودتان را پایین بیاورید، سعی کنید تا یک وعده کوچک از این غذا را میل کنید.
استفاده از گوشت به مقدار کافی در خورشت، باعث افزایش مزه و عطر آن میشود. اضافه کردن ادویههای متنوع به خورشت، باعث افزایش طعم و مزه آن میشود. میتوانید از ادویههایی مانند زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین، زنجبیل و گلاب استفاده کنید.
استفاده از رب گوجه فرنگی به خورشت واویشکا بادمجان علاوه بر افزایش طعم، باعث میشود که خورشت ظاهر جذابی پیدا کند. استفاده از سبزیجات مختلف مانند پیاز، سیر، نعناع، جعفری و گشنیز، به خورشت واویشکا بادمجان علاوه بر افزایش مزه، ارزش غذایی بالایی هم میبخشد.
این غذا مانند تمام غذاهای دیگر با دستورات مختلفی پخته می شود که ما قصد داریم در این دستور آشپزی با یک روش سریع تر نسبت به دستور پخت های دیگر برای شما آموزش دهیم.
ارزش غذایی
- کالری: 643
- چربی: 19.2 گرم
- کربوهیدرات: 78.2 گرم
- پروتئین: 41.4 گرم
نکات قبل از پخت خوراک واویشکا بادمجان:
- حتما پیاز و سیر را به صورت نگینی ریز کنید.
- حتما سیب زمینی را به صورت مکعبی خرد کنید.
- قارچ ها را به اندازه مناسب ریز کنید.
طرز تهیه خوراک واویشکا بادمجان به روش اول
مواد لازم
- بادمجان 2 عدد
- گوشت چرخ کرده 200 گرم
- گوجه فرنگی 3 عدد
- قارچ 5 عدد
- پیاز 1 عدد
- سیر 3 حبه
- سیب زمینی 1 عدد
- فلفل دلمه ای 1 عدد
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
- شوید خشک 1/2 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه
1- در اولین مرحله باید بادمجان پوشت کنده شده را به صورت مکعبی خرد کرده و کمی نمک بر روی آن بپاشید و در حدود 20 دقیقه در یخچال نگه دارید. دلیل انجام این کار رفع تلخی بادمجان است. زمانی که این تلخی برطرف شد باید بادمجان های خرد شده را آبکشی کنید و خیلی ارام آن را بفشارید تا آب اضافی از بادمجان ها جدا شود. در آخر آن را سرخ کنید و منتظر مراحل بعدی باشید تا به غذا اضافه کنید.
2- پیاز و سیر را به صورت نگینی ریز کنید و در ماهیتابه و زیر شعله ملایم قرار داده و با کمی روغن آن را تفت دهید تا به مرور نرم شوند.
3- بعد از اینکه پیاز و سیر خرد شده را برای تفت دادن در ماهیتابه قرار دادید، سپس باید گوشت چرخ کرده را در ماهیتابه قرار دهید و صبر کنید تا رنگ آن تغییر کند.
4- بعد از اضافه کردن گوشت باید گوجه فرنگی، فلفل و قارچ هایی را که خرد کرده اید را اضافه کنید. حالا بعد از اینکه تمام این مواد را به ماهیتابه اضافه کردید، در قابلمه را بزارید تا مواد بخوبی با هم ترکیب شده و پخته شوند.
5- در این مرحله باید رب گوجه فرنگی، نمک، شوید خشک و فلفل را دوباره به ماهیتابه اضافه کنید تا مواد بخوبی با هم ترکیب شوند.
6- در این مرحله باید سیب زمینی هایی که به صورت مکعبی خرد کرده اید را در روغن قرار دهید و به همراه بادمجان هایی که قبلا سرخ شده به خوراک اضافه و مخلوط کنید.
در مرحله 6 دقت کنید که خوراک واویشکا را بیش از حد مخلوط نکنید تا سیب زمینی های داخل ماهیتابه یا قابلمه، له نشوند.
دستور پخت خوراک واویشکا بادمجان به روش دوم
مواد لازم دستور پخت دوم
- 2 عدد بادمجان متوسط
- 1 عدد پیاز خرد شده
- 2 حبه سیر خرد شده
- 2 عدد گوجه فرنگی متوسط، خرد شده
- فلفل قرمز خرد شده 1 عدد
- فلفل سبز خرد شده 1 عدد
- 1 قاشق چایخوری پودر پاپریکا
- 1 قاشق چایخوری پودر زیره
- 1 قاشق چایخوری نمک
- 1/4 قاشق چایخوری فلفل سیاه
- 2 قاشق غذاخوری روغن نباتی
- 1/2 فنجان آب
- سبزی خرد شده (اختیاری)
طرز تهیه
1. با تهیه بادمجان شروع کنید. آن را به مکعب های کوچک برش دهید و نمک بپاشید. بگذارید 15 دقیقه بماند تا آب تلخ آن از بین برود.
2. در یک تابه یا قابلمه بزرگ، روغن نباتی را روی حرارت متوسط گرم کنید.
3. پیاز خرد شده را اضافه کنید و 3 تا 4 دقیقه تفت دهید تا شفاف شود.
4. سیر خرد شده را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر یا تا زمانی که معطر شود تفت دهید.
5. فلفل خرد شده را اضافه کنید و سه دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید.
6. گوجه فرنگی های خرد شده را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا نرم شوند.
7. بادمجان آماده شده را به همراه ادویه – پودر پاپریکا، پودر زیره، نمک و فلفل سیاه به قابلمه اضافه کنید. همه چیز را خوب مخلوط کنید.
8. در آب بریزید و بگذارید بجوشد.
9. پس از جوش آمدن، حرارت را کم کنید، درب آن را ببندید و به مدت 30 دقیقه یا تا زمانی که بادمجان نرم شود بجوشانید.
10. آن را از روی حرارت بردارید و با سبزیجات تازه مانند جعفری یا گشنیز (اختیاری) تزئین کنید.
11. با مقداری نان یا برنج به صورت گرم سرو کنید.
دستور پخت خورش واویشکا بادمجان به پایان رسید، امیدوارم مفید بوده باشد. نوش جان!
نکات مهم برای غذا:
زمان آمادهسازی این غذا، در حدود 15 دقیقه است. |
همچنین، زمان پخت آن در حدود 45 دقیقه است. |
مواد لازم در تهیه این غذای خوشمزه برای 3 نفر، آماده شده است. |
شما میتوانید این غذا را برای وعده های نهار و شام سرو کنید. |
این وعده غذایی برای افرادی که قصد رژیم لاغری دارند ، مناسب نیست. |
اگر قصد دارید تا فیبر و کربوهیدارت این غذا را بیشتر کنید ، بهتر است تا از ترکیب گوشت چرخ کرده و سویا برای این خوراک کمک بگیرید. |
برای خوش طعم کردن بیشتر خوراک واویشکا بادمجان، جعفری خرد شده یا پودر آویشن گزینه بهتری از شوید هستند و حتی استفاده از پنیر بر روی غذا در هنگام حرارت دیدن خوراک، پیشنهاد سرآشپز ما است. |
برای خوشمزه تر شدن خورشت، حتماً باید به نحوه پخت آن توجه کرد. در نحوه پخت، باید به مدت کافی زمان دستور طبخ را رعایت کرده و از آب زیاد خورشت پرهیز کرد. |