45 مدل انواع پاستا ایتالیایی معروف در دنیا

تا حالا به این موضوع فکر کردید که چند نوع پاستا داریم؟ آیا میدانید که حدود 45 نوع پاستا داریم که شما از انواع آن بیاطلاع هستید.
اگر هنوز نمیدانید که چند نوع پاستا داریم پیشنهاد میکنیم که این مطلب از سایت کوک باش را حتماً ببینید.
همچنین برای هر کدام از انواع پاستا، یک عکی هم قرار دادهایم که بتوانید بهراحتی انواع مدلهای پاستا را تشخیص دهید.
در ایران میتوانید هر کدام از این محصولات پاستا را مشاهده کنید و برای زیباتر کردن سفره خودتان از این ماده غذایی بسیار لذیذ و دلچسب استفاده کنید.
آموزش آشپزی بیشتر: دستور پخت سویس بندری
معرفی انواع پاستا
1. آچینی دی پِپه (Acini Di Pepe)
آچینی دی پِپه در لغت به معنای “دانه فلفل” است، اگرچه ماکارونی آچینی دی پپه کوچکتر از دانه فلفل است! آچینی دی پِپه یک ماکارونی بسیار نازک و گرد است که معمولاً از آرد سمولینا تهیه میشود و در سوپ و سالاد استفاده میشود.
در جایی خواندیم که آچینی دی پپه در ایتالیا نماد باروری است و به همین دلیل در سوپ معروف ایتالیایی به نام سوپ عروسی از آن استفاده میشود. آچینی دی پِپه از Pastina کوچکتر است.
2. آنلی (Anelli)
آنلی یک ماکارونی ریزدانه است که بیشتر در تهیه سوپ و سالاد استفاده میشود. در هر دستور پختی که ماکارونی، ماکارونی الفبای یا استیلن (یک ماکارونی ستارهای کوچک) میبینید، میتوان آنیل را جایگزین کرد.
کوچکتر از آنیلی است که آنیلی نامیده میشود و اندازه آن تقریباً یک چهارم آنلی است. آنی در زبان ایتالیایی به معنای دایرههای کوچک است.
آموزش آشپزی بیشتر: دستور پخت چلو مرغ زعفراني
3. موی فرشته (Angel Hair)
موی فرشته نوعی پاستا نازک و گرد است که شبیه اسپاگتی است، اما بسیار ظریف است. معمولاً با سسهای ساده و سبک و غذاهای دریایی سرو میشود، به دلیل طعم فوقالعادهای که دارد، تحمل سسهای سنگین و کلفت (سسهایی که از تکههای درشت درست میشوند) را ندارد. موهای فرشته نیز کمی نازکتر از مو کاپلینی است.
4. بوکاتینی (Bucatini)
بوکاتینی نوعی ماکارونی مسطح و غلیظ شبیه اسپاگتی است که در وسط آن سوراخ دارد. بوکاتو در زبان ایتالیایی به معنای سوراخ شده است.
جالب است بدانید که ماکارونی خالیشده طعم بهتری در سس دارد. بوکاتینی یک ماکارونی قوی است و تقریباً با هر سسی قابلاستفاده است.
همچنین میتوان از آن در کاسرول و پاستا استفاده کرد. بوکاتینی یکی از شیرینیهای معروف لاتزیو در ایتالیا است.
5. کالاماراتا (Calamarata)
کالاماتا یک ماکارونی لولهای شکل است که بافتی صاف دارد و با سسهای رقیقشده به خوبی میآید. همچنین میتوان آن را با سبزیجات خردشده مانند گوجهفرنگی یا کدوحلوایی استفاده کرد. کوچکترین کالاماری کالاماری نام دارد.
6. کامپانِله (Campanelle)
کامپانیل نوعی شیرینی است که شکل زنگولهای بامزه و غذای زیبایی دارد و با سسهای گوشت، سبزیجات و لبنیات (سسهای لبنی مانند پنیر یا به شامل) به خوبی ست میشود. همچنین برای سالاد ماکارونی سرد انتخاب خوبی است.
7. کاسارچه (Casarecce)
کاسارچه یک ماکارونی نیمه لولهای است که معمولاً از گندم دوروم تهیه میشود و میتوان از آن در بسیاری از کاسرولها استفاده کرد.
اغلب با غذاهای جانبی مانند بادمجان، ریکوتا و غذاهای دریایی سرو میشود. بهتر است ماهیتابه را طوری بپزید که زیر دندان کمی سفت شود. کاسارچه اصالتاً اهل جنوب ایتالیا است.
آموزش آشپزی بیشتر: کباب تابه ای با جگر
8. کاواتاپی (Cavatappi)
انواع دیگر نودل ها عبارتاند از کاواتاپی، نوعی نودل رول شده و مسطح که به خوبی با انواع پروتئینها و سسهای سبزیجات ترکیب میشود و در بسیاری از سالادها و کاسرول ها استفاده میشود.
کاواتاپی اصلی، اگرچه زرد است، اما بدون تخممرغ درست میشود. کاواتابه نیز در جنوب ایتالیا سرچشمه گرفته است.
9. کاواتلی (Cavatelli)
کاواتلی نوعی ماکارونی گوشماهی شبیه به کونچیگلی اما با شکل کمی کشیدهتر است. کاواتلی به خوبی با chunky chunky هماهنگ میشود.
در مورد سسهای خامهای یا سسهای همراه با مخلفات مانند گوشت، سبزیجات و غذاهای دریایی نیز همینطور است.
10. کونکیلیه (conchiglie)
کونکیلیه نوعی پاستا صدفی است که در اندازههای مختلف تولید میشود. Conchigliette یک حلزون کوچک است و Conchiglioni یک صدف بزرگ است. کنچیلا را میتوان با سسهای غلیظ گوشت یا در سالاد استفاده کرد. کونچیل جامبو هم نودل شکمی میخورد.
11. کورباتا (Corbata)
در ادامه نودل را با کورباتا، نوعی پاستا پروانهای شکل مینیاتوری که در تهیه سوپ و سالاد استفاده میشود، آشنا میکنیم.
12. دیتالینی (Ditalini)
دیتالینی نوعی پاستا با سایز نسبتاً کوچک و بزرگتر به نام دیتالی است. دیتالینی معمولاً در سوپ و سالاد استفاده میشود.
13. ماکارونی البو (Elbow Macaroni)
ماکارونی البو نوعی ماکارونی لولهای شکل کوتاه و نیمه دایرهای است که در بسیاری از دستورالعملهای مختلف از سوپ و سالاد گرفته تا ماکارونی و ماکارونی استفاده میشود. Mac and Chiz یکی از محبوبترین دستورالعملهای ماکارونی البو است.
14. فارفاله (Farfalle)
فارفاله پاستا پروانهای است. فارفاله در زبان ایتالیایی به معنای پروانه است. میتوانید فارفاله را با سس قارچ و خامه سرو کنید، بهعنوان مثال سس گوجهفرنگی تازه یا سس آلفردو کلاسیک.
همچنین در سوپ و سالاد و همچنین با مرغ سوخاری یا سبزیجات استفاده میشود. اگر پیشینه تاریخی فارفاله را دنبال کنید به قرن شانزدهم پس از میلاد در مناطق شمالی ایتالیا خواهید رسید.
15. فارفالینه (Farfalline)
فارفالینه یک نوع گرد و لطیف از فرفاله است و در دستورالعملهای مختلف از آن استفاده میشود.
16. فِتوچینی (Fettuccine)
فِتوچینی نوعی ماکارونی تخت است که معمولاً با سسهای خامهای استفاده میشود و چون پاستا نسبتاً غلیظ است با مخلفات مرغ و گوشت به خوبی ست میشود. فِتوچینی یکی از رایجترین پاستاهایی است که در غذاهای رومی و توسکانی استفاده میشود.
17. فیدِئو (Fideo)
فیدِئو یک اسپاگتی محبوب در غذاهای اسپانیایی و مکزیکی است و با سبزیجات و گوشتهای کمچرب به خوبی ست میشود. این فیدِئو در زبان اسپانیایی به معنای “پاستا” است.
18. فوزیلی (Fusilli)
فوزیلی نوعی نودل شیاردار تقریباً شبیه به روتی است که با هر سسی استفاده میشود و همچنین میتوان از آن در سوپ، سالاد یا کاسرول استفاده کرد. منشأ این فوزیلی در جنوب ایتالیا است.
19. جِمِلی (Gemelli)
جملی شکلی از ماکارونی است که در دو قسمت غلتانده میشود، در حالی که هنوز همگن است. جملی با سسهای خامهای یا گوشتی و همچنین سبزیجات و غذاهای دریایی به خوبی میآید.
20. جیلی (Gigli)
جیلی یک شیرینی بدون گلوتن با لبه دالبری است که گاهی با کامپانلا اشتباه گرفته میشود. ژله را میتوان با سسهای غلیظ یا در تهیه کاسرول استفاده کرد. کلمه ژله به معنای “عنبیه” است.
21. نیوکی (Gnocchi)
نیوکی نوع دیگری از ماکارونی است که یک پاستا ایتالیایی است که با پوره سیبزمینی، آرد و تخممرغ درست میشود و با سسهای سفید و قرمز به خوبی ست میشود.
22. لازانیا
لازانیا نوعی ماکارونی پهنبرگ است که یکی از قدیمیترین انواع ماکارونی است که گفته میشود منشأ آن ایتالیای قرونوسطی است.
23. لینگوئینی (Linguine)
لینگوئینی یک ماکارونی مسطح و راهراه است که باریکتر از فتوچینی و پهنتر از اسپاگتی است. لینگوئینی بهخصوص با سس پسته سرو میشود.
البته با سسهای روغنی و سس ماهی ست میشود و برای تهیه رشتهفرنگی سرخشده یا سرو غذاهای دریایی گزینه خوبی است.
لینگوئینی در منطقه لیگوریا ایتالیا منشأ گرفته است. همچنین در زبانشناسی این واژه به معنای «زبانهای کوچک» است.
24. مافالدا (Mafalda)
مافالدا شکل مسطحی از ماکارونی است که شبیه لازانیا مینی با لبههای تا شده است. نانهای کوتاه معمولاً 1.4 تا 1.4 اینچ طول دارند، اما میتوان آنها را 10 اینچ یا بیشتر یافت.
مافالدا با سسهای غلیظ و خامهای به خوبی میآید. همان پاستا که میبینید بهافتخار شاهزاده مافالدا ساووی در اوایل دهه 1900 نامگذاری شد.
25. مانیکوتی (Manicotti)
مانیکوتی یک ماکارونی لولهای بزرگ است که معمولاً بهعنوان پرکننده با سس بولونیز، سس لیسانس یا سس سبزیجات سرو میشود.
26. اُرِکییِته (Orecchiette)
اُرِکییِته شکلی از ماکارونی با عمر طولانی است که در انواع دستور العمل ها استفاده میشود. کلمه یوریکیت به معنای “گوشه کوچک” است.
آموزش آشپزی بیشتر: دستور پخت ماهی بخارپز
27. اورزو (Orzo)
اورزو نوعی رشته برنج خوب است که در سوپ و سالاد استفاده میشود. Orzo قرنهاست که در غذاهای یونانی و ترکی استفاده میشود.
28. پاپاردِله (Pappardelle)
پاپاردِله یک نوار مسطح از ماکارونی است که بزرگتر از تالیاتله است، اما باریکتر از لازانیا است و به دلیل استحکام آن، با سسهای غلیظتر همخوانی دارد.
29. پِنه (Penne)
انواع مختلفی از ماکارونی لولهای وجود دارد. پِنه خمیر لولهای شکل کوتاهی است که از دو سر بهصورت زاویهدار بریده میشود و به دلیل توخالی بودن در تمام سطوح سس موردتوجه قرار میگیرد. پنه را میتوان با سس گوشت یا سبزیجات سرو کرد.
میتوان آن را با سسهای مبتنی بر لبنیات یا سس گوجهفرنگی معمولی و همچنین در تهیه کاسرول استفاده کرد. قلم معمولاً نرم میشود تا زیر دندان کمی سفت شود.
30. پنه موستاچیولی (Penne Mostaccioli)
پنه مستاچیولی برخلاف پنه معمولی شیاردار نیست.
31. پیپه ریگاته (Pipe Rigate)
پیپه ریگاته ماکارونی توخالی و مارپیچ مانند با شیارهای سطحی ظریف هستند. همانطور که میبینید پاستا به این شکل از یک طرف کاملاً باز و از طرف دیگر پهن و نسبتاً بسته است. پیپه ریگاته با سسهای چاق و خامه خوب عرضه میشود. کوچکترین پیپت ها پیپت نامیده میشوند.
آموزش آشپزی بیشتر: طرز تهیه شله زرد
32. رادیاتوری (Radiatori)
رادیاتوری نوعی نودل کرمی است که بسیار شبیه به روتین است و در سوپها، سالادها و غذاهای نسوز استفاده میشود.
33. راویولی (Ravioli)
راویولی یک کوسن کوفته مانند رشته است و معمولاً با پنیر، گوشت یا سبزیجات پر میشود. راویولی با سسهای سبک و غلیظ به خوبی ست میشود، فقط با دستمال یا کره قابلاستفاده است. راویولی ها گرد و گاهی مربع هستند.
34. ریگاتونی (Rigatoni)
ریگاتونی نوعی پاستا است که پهن، کوتاه و بزرگتر از پنه و روغن است و با سسهای سبزیجات غلیظتر و درشتتر و همچنین با گوشت یا پنیر سازگاری دارد. ریگاتونی یک پاستا محبوب در غذاهای جنوبی ایتالیا است.
35. روتِله (Rotelle)
روتِله نوعی نودل آبپنیر شبیه روتی است و با سس گوشت و خامه و همچنین در سوپ و سالاد استفاده میشود.
36. روته (Ruote)
روته نوعی ماکارونی است که شبیه آبپنیر است، اما کمی ریزتر و سفتتر است. روته و روتِله به خوبی با سسهای گوشت یا پنیر هماهنگ میشوند.
37. روتینی (Rotini)
روتینی نوعی پاستا مارپیچی است که تقریباً شبیه فسیل است اما خوشههای محکمتری دارد و در دستورالعملهای مختلف استفاده میشود. روتینی در ایتالیایی به معنای “دورههای کوچک” است.
38. اسپاگتی
انواع مختلفی از پاستا با رشتهفرنگی وجود دارد. اسپاگتی ماکارونی بلند و نازکی است که با سسهای مختلف سرو میشود، از سس گوجهفرنگی با گوشت سرخشده و سس توت گرفته تا انواع سسهای سبک یا خامهای. اسپاگتی بسیار نازک شبیه ورمیشل است.
39. تالیاتِله (Tagliatelle)
تالیاتله یک ماکارونی راه راه و بلند شبیه فتوچین است که با سسهای چرب به خوبی ست میشود.
40. تورتلینی (Tortellini)
تورتلینی نوعی پاستا است که معمولاً با گوشت، پنیر یا سبزیجات پر میشود و میتوان آن را با دستمال کره یا سس گوجهفرنگی سرو کرد. تورتلینی بزرگتر تورتلونی نامیده میشود.
41. تروفیه (Trofie)
تروفیه یک ماکارونی نازک و پیچخورده است که معمولاً با سس پستو سرو میشود.
42. توبینی (Tubini)
توبینی یک لوله نازک و متوسط از ماکارونی است. ریگاتونی و تورتلونی پهنتر از توبینی هستند. توبینی را میتوان با سسهای کلفت یا برای تهیه پاستا استفاده کرد.
43. ورمیشل
ورمیشل یک ماکارونی گرد است که از اسپاگتی نازکتر است و در بسیاری از دستور العمل های مختلف استفاده میشود.
44- زیتی (Ziti)
زیتی نوعی پاستا لولهای شکل است که ناپلیها در مراسم عروسی سرو میکنند. الزیتی از کلمه زتا به معنای عروس گرفتهشده است.
زیتی به خوبی با سسهای سبک مانند روغنزیتون یا سس گوجهفرنگی معمولی هماهنگ میشود. همچنین میتوان از آن برای درست کردن کاسه استفاده کرد.
45. پاستینا (Pastina)
پاستینا کوچکترین نوع پاستا است و در بسیاری از سوپهای ایتالیایی و ترکی استفاده میشود. البته، پاستینا لزوماً یک سوپراستار نیست.