ترفند کامپیوترتکنولوژی و دیجیتال

10 نکته حرفه ای کار با کامپیوتر برای مبتدیان (استفاده بهتر)

نکات ضروری و بسیار مهم در هنگام کار کردن با کامپیوتر که باید بدانید

احتمالاً تازه یک کامپیوتر، لپ تاپ و یا آل این وان خریده‌اید. اما بعد از کمی کار کردن متوجه یکسری مشکلات در هنگام کار کردن با آن می‌شود. چاه کار چیست؟ چه کاری باید انجام دهید و یا چه نکاتی را باید بدانید، تا دیگر این مشکلات برای شما رخ ندهد؟ کار کردن با کامپیوتر برای کاربر جدید اعصاب خردکن است، زیرا چیزهای زیادی در مورد کامپیوتر و نحوه استفاده از آنها ندارند. در اینجا 10 نکته را با هم بررسی خواهیم کرد که به کاربران جدید رایانه کمک می‌کند احساس راحتی بیشتری در استفاده از رایانه خود داشته باشند. انجام دادن و شناخت نکات حرفه ای کار با کامپیوتر با کمک این موارد و موارد دیگر که در مقاله اشتباهات رایج کار با کامپیوتر منتشر کردیم، شما را به یک فرد حرفه ای در کار را سیستم رایانه تبدیل می کند.

 

10 کاری که بعد از خرید کامپیوتر باید انجام دهید

حتما این نکات را برای استفاده بهتر با کامپیوتر یا لپ تاپ خودتان انجام دهید. استفاده از برنامه های رایگان پرکاربرد ویندوز نیز به کارایی و سرعت شما بسیار کمک می کند.

پشتیبان گیری از داده‌های مهم

کامپیوتر یا هارد دیسک آن در هر زمان و بدون هشدار ممکن است از کار بیفتد. وقتی این اتفاق می‌افتد، تمام اسناد، پیام‌ها، عکس‌ها، موسیقی و ویدیوهای شما از بین می‌رود یا ممکن است بازیابی آنها برای شما هزینه داشته باشد. مطمئن شوید که از تمام اطلاعات مهم خود نسخه پشتیبان تهیه کنید تا در صورت خرابی رایانه شما، اطلاعات شما از بین نرود.

 

حفاظت از کامپیوتر

مطمئن شوید که رایانه شما در برابر نوسانات برق، خاموشی و قطعی موردی محافظت می‌شود. حداقل، هر کاربر کامپیوتری در صورت استفاده از مودم باید یک محافظ برق مناسب روی کامپیوتر و خط تلفن داشته باشد. محافظ برق به محافظت از رایانه شما در هنگام قطعی برق کمک می‌کند و در صورت آسیب دیدن در هزینه تعمیرات برای شما صرفه‌جویی می‌کند. همچنین وجود کامپیوترها بر روی UPS (منبع تغذیه بدون وقفه) از آسیب دیدن کامپیوتر در هنگام قطع یا خاموشی برق جلوگیری می‌کند.

 

با کلیدهای میانبر صفحه‌کلید آشنا شوید و از آنها استفاده کنید

کلیدهای میانبر صفحه کلید باید با هر کاربر رایانه آشنا باشد و مورد استفاده قرار گیرد. دانستن این میانبرها می‌تواند بهره‌وری شما را در رایانه بسیار افزایش دهد و تجربه کلی رایانه شما را لذت‌بخش تر کند.

 

کامپیوتر و نرم‌افزار آن را به روز نگه دارید

چیزی به نام نرم‌افزار یا درایور سخت‌افزاری کامل وجود ندارد. پس از اینکه یک توسعه‌دهنده نرم‌افزار خود را منتشر کرد، ممکن است اشکالات را شناسایی کرده و به‌روزرسانی‌هایی را برای رفع این مشکلات منتشر کند. در مورد نرم‌افزارها و سیستم عامل‌های اصلی، ممکن است چندین به‌روز رسانی در طول عمر آنها منتشر شود. اطمینان از به‌روز بودن رایانه و نرم‌افزار آن به جلوگیری از بروز مشکلات کمک می‌کند.

 

از ویروس‌ها، نرم افزارهای جاسوسی، فیشینگ و هرزنامه‌ها در امان بمانید

هر رایانه‌ای که به اینترنت یا شبکه‌های دیگر متصل است باید در برابر ویروس‌ها محافظت شود. اگر از ویندوز مایکروسافت استفاده می‌کنید، توصیه می‌کنیم نوعی نرم‌افزار آنتی‌ویروس را روی رایانه خود نصب و اجرا کنید. همچنین ایده خوبی است که یک برنامه شناسایی بدافزار داشته باشید تا هر جاسوس‌افزار یا بدافزاری را که ممکن است آنتی‌ویروس شما شناسایی نکند، شناسایی کند. در نهایت، هر کاربر رایانه باید از خطرات امنیتی دیگر مانند نامه‌های زنجیره‌ای، فیشینگ و هرزنامه‌ها در هنگام آنلاین بودن کاملاً آگاه باشد. پیشنهاد می‌کنیم که آنتی‌ویروس محبوب نوت 32 را خریداری کنید و بر روی سیستم خودتان آن را نصب کنید.

 

بخوانید، درک کنید و مراقب کلاه‌برداری ها باشید

یکی از رایج‌ترین اشتباهاتی که یک کاربر جدید رایانه مرتکب می‌شود، موافقت با متن‌های تبلیغاتی، توافق‌نامه‌ها یا سایر اعلان‌ها بدون خواندن یا درک متن آن است. قبل از اینکه روی دکمه OK یا Install کلیک کنید، مطمئن شوید که متوجه شده‌اید چه کاری انجام می‌دهید. اگر دستور را متوجه نشدید، روی دکمه لغو کلیک کنید یا کادر را ببندید. اگر راهی برای بستن فرمان وجود ندارد، Esc را فشار دهید.

همچنین، در حین نصب هر نرم‌افزاری، چک باکس‌ها را بررسی کنید. نرم‌افزار رایگان، افزونه‌ها و به‌روزرسانی‌ها اغلب دارای کادرهایی هستند که می‌پرسند آیا نصب نرم‌افزار اضافی روی رایانه شما مناسب است یا خیر. به عنوان مثال، وقتی افزونه Adobe Flash را نصب می‌کنید، ممکن است کادری برای نصب یک آنتی‌ویروس، فایروال، نوار ابزار یا نرم‌افزار دیگر وجود داشته باشد. اگر علامت را رها کنید (اغلب به طور پیش‌فرض بررسی می‌شوند)، این برنامه‌ها نصب شده‌اند و ممکن است باعث ایجاد مشکل در هنگام کار کردن شما شوند.

 

کامپیوتر را به صورت دوره‌ای تمیز کنید

تمیز نگه‌داشتن رایانه از نظر فیزیکی به کارکرد نرم رایانه کمک می‌کند، از مشکلاتی مانند گرم شدن بیش‌ازحد جلوگیری می‌کند و از سیستم شما در برابر خرابی محافظت می‌کند. هنگام تمیز کردن رایانه، پاک کردن داده‌های رایانه نیز ایده خوبی است. کاربران مایکروسافت ویندوز می‌توانند ScanDisk را اجرا کنند تا هارد دیسک را از نظر خطا بررسی کند و یکپارچه‌سازی کند تا داده‌های روی هارد دیسک سازماندهی شود. همچنین ایده خوبی است که برنامه‌های نصب شده خود را بررسی کنید و هر چیزی را که دیگر استفاده نمی‌کنید را حذف|نصب کنید.

 

از تمام دکمه‌ها و چرخ‌های ماوس به طور کامل استفاده کنید

بسیاری از کاربران جدید کامپیوتر فقط از دکمه سمت چپ ماوس استفاده می‌کنند. با استفاده از دکمه سمت راست ماوس برای دسترسی به منوی زمینه از ماوس تا حد امکان استفاده کنید. به عنوان مثال، اگر متنی را هایلایت کرده و سپس روی آن متن کلیک راست کنید، منویی ظاهر می‌شود که به شما امکان کپی، برش و انجام عملکردهای دیگر روی آن متن را می‌دهد. همچنین وقتی روی فایل‌ها کلیک راست می‌کنید، عملکردهای مشابهی در دسترس شما است.

اگرچه اکثر کاربران از چرخ ماوس برای حرکت به سمت بالا و پایین استفاده می‌کنند، اما این چرخ می‌تواند به عنوان دکمه سوم با فشار دادن چرخ استفاده شود. به عنوان مثال، با استفاده از چرخ به عنوان یک دکمه، روی هر پیوندی کلیک کنید تا آن پیوند در یک تب جدید باز شود.

 

از فایل‌های راهنمای همراه و اینترنت استفاده کنید

هر برنامه دارای راهنمای آنلاین است که معمولاً با فشار دادن F1 در حین برنامه یا از طریق منوی راهنمای فایل قابل دسترسی است. اگر راهنمای ارائه شده به سؤالات شما پاسخ نمی‌دهد، جستجو در اینترنت با موتور جستجو یا استفاده از سرچ در بخش ترفند کامپیوتر سایت کوک باش، می‌تواند به این سؤالات پاسخ دهد.

 

جمع‌بندی

اگر شما یک کاربر جدید هستید که به‌تازگی یک سیستم کامپیوتری، لپ‌تاپ، نوت بوک و یا آل این وان خریداری کرده‌اید، کمک گرفتن از نکاتی که در این مقاله اشاره کرده‌ایم، کارایی شما و عملکرد صحیح شما را بالاتر می‌برد.

با انجام همین کارها نیاز شما به تعمیرات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری و هزینه کردن زیاد برای آنها در طول سال به حداقل می‌رسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا