طرز تهیه سوسيس بندری ساده، ساندویجی و رستورانی در خانه

سوسیس بندری یکی از غذاهایی هست که در اکثر ساندویج فروشیها وجود دارد. طعم بینظیر آن مخصوصاً موقعی که گرم هست، واقعاً بینظیر هست.
اما خیلی از افراد دوست دارند تا این غذای خوشمزه را در خانه درست کنند. خیلی از افراد طرز تهیه سوسیس بندری را بهصورت حرفهای میدانند.
شاید شما هم از جمله افرادی هستید که دوست دارید تا نحوه طبخ این غذا را یاد بگیرید، تا اگر در جمع کسی درخواست سوسیس بندری کرد، شما بگویید که روش حرفهای درست کردنان را بلد هستید.
امروز ما به 2 روش به شما یاد خواهیم داد تا بتوانید این غذای لذیذ را برای جمع دوستان یا خانواده خودتان آماده کنید.
آموزش آشپزی بیشتر: شورماهی پلو بوشهری
نکاتی مهم درباره سوسیس بندری
- حدود 15 دقیقه برای تهیه مواد اولیه و لوازم موردنیاز است.
- زمان پخت و انتظار حدود 20 دقیقه است.
- سوسیس بندری را میتوان برای ناهار، میان وعده و شام سرو کرد.
مواد لازم برای سوسیس بندری:
- سوسیس ۶ عدد
- پیاز ۲ عدد بزرگ
- سیبزمینی (اختیاری) ۲ عدد متوسط
- رب گوجهفرنگی ۳ قاشق غذاخوری
- سس کچاپ ۱ قاشق غذاخوری
- فلفل قرمز و فلفل سیاه بهاندازه کافی
- روغن و نمک بهاندازه کافی
آموزش آشپزی بیشتر: خورشت انار بیج گیلانی
روش اول: طرز تهیه سوسیس بندری خوشمزه
1- دو عدد سیب زمینی متوسط را خلالی یا نگینی خرد و سرخ کنید (بعضیها سیب زمینی رو آبپز و خرد میکنن).
2- سه عدد سوسیس آلمانی را بهصورت حلقهای برش بزنید و در روغن سرخ کنید.
3- سپس آن را از تابه بیرون بیاورید و یک عدد پیاز بزرگ را که خلالی کردید در همان تابه تفت دهید تا نرم و شیشهای شوند.
4- بعد نمک و فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه و دو عدد سه قاشق رب هم به آن اضافه کنید و تفت دهید.
5- حالا سوسیسها و سیب زمینی را به تابه اضافه کنید و کمتر از یک سوم لیوان آب اضافه کنید و در تابه را بذارید، تا حدود ده دقیقه با هم پخت شوند.
برخی افراد در سوسیس بندری فلفل دلمه تفتداده شده قرار میدهند تا طعم آن دلنشین تر شود.
آموزش آشپزی بیشتر: خورش بامیه با لپه، مرغ و تمر هندی
روش دوم: دستور پخت سویس بندری
مرحله اول: ابتدا سوسیس را ورقهای برش دهید و کنار بگذارید. توجه داشته باشید کالباس بندری اصیل ایرانی بدون سیبزمینی درست میشود.
مرحله دوم: اگر سیبزمینی را به سوسیس بندری اضافه کنیم، سوسیس سیبزمینی ماهیت اصلی خود را از دست میدهد.
اما اگر میخواهید به سوسیس خود سیبزمینی اضافه کنید، ابتدا سیب زمینیها را تمیز میکنیم.
مرحله سوم: سپس در یک قابلمه کوچک مقداری آب و نمک بریزید و بگذارید بجوشد.
سپس سیب زمینیها را پوست بگیرید و ریز خرد کنید. سپس پیاز را بهصورت خلالی درشت خرد کنید.
مرحله چهارم: سوسیس بندر جنوبی را از پیازهای درشت و بزرگ درست کنید، پیازهای خردشده را در کمی روغن در ماهیتابه مناسب تفت دهید.
مرحله پنجم: بعد از اینکه پیازها نرم و ترد شدند، سوسیس و سیبزمینی را به تابه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا سوسیس و سیب زمینیها قهوهای روشن شوند.
سپس مقداری نمک با فلفل سیاه و فلفل قرمز به مواد اضافه کنید.
مرحله ششم: سپس مواد را چند دقیقه دیگر تفت دهید. توجه داشته باشید که در جنوب کشور این غذا از مقدار زیادی فلفل قرمز تشکیل شده است.
در این مرحله رب گوجهفرنگی را در ماهیتابه خیلی کوچکی جداگانه با کمی روغن مایع سرخ کنید.
مرحله هفتم: باید رب گوجهفرنگی را کاملاً سرخ کنید تا بوی خامی و طعم آن کاملاً گرفته شود.
فقط مواظب باشید رب گوجهفرنگی در حین سرخ کردن نسوزد زیرا روی طعم و عطر غذا تأثیر منفی میگذارد.
مرحله هشتم: بعد از اینکه رب گوجهفرنگی خوب سرخ شد آن را با سس کچاپ با نصف لیوان آب جوش مخلوط کرده و به تابه حاوی کالباس اضافه کنید و با مواد مخلوط کنید.
دوباره مواد را چند دقیقه تفت دهید تا رب گوجهفرنگی به همه مواد برسد.
مرحله نهم: به سرخ کردن ادامه دهید تا آب داخل ماهیتابه تبخیر شود و غذا چرب شود.
در آخر سوسیس پورته را در ظرف موردنظر بریزید و با پیاز سفید و خیار شور و گوجهفرنگی خردشده تزیین کنید و با نان فرانسوی و سس دلخواهتان سرو کنید.
آموزش آشپزی بیشتر: دستور پخت چلو مرغ زعفراني
سوسیس بندری بدون سیبزمینی
همانطور که در بالا توضیح دادیم سوسیس بندری اصلی بدون سیبزمینی پخته میشود و افزودن سیبزمینی به آن کاملاً ماهیت آن را تغییر میدهد و نام آن به ساندویچ سوسیس سیبزمینی تغییر میکند.
در دستور بالا فقط کافی است سیب زمینیها را از لیست مواد حذف کنید و ساندویچ را بدون سیبزمینی بپزید.
درست است که سیبزمینی غذای بیشتری میسازد، اما طعم اصلی سوسیس بندری را از بین میبرد.
سوسیس بندری خانگی سالم
بسیاری از مردم غذاهایی مانند سوسیس بندری را دوست دارند اما از تهیه این غذای خوشمزه امتناع میورزند زیرا سوسیس کارخانهای را مضر میدانند.
با مطالعه طرز تهیه سوسیس خانگی میتوانید بهراحتی و با بهترین کیفیت در منزل سوسیس درست کنید.
نکات مهم برای پخت سوسیس بندری در خانه
- سوسیس بندری معمولاً داغ مصرف میشود، اما میتوانید اندازه فلفل را متناسب با آن تغییر دهید.
- برای طعم بهتر این غذا از کمی زعفران یا مقداری آبلیمو استفاده کنید.
- سوسیس بندری را میتوان بهعنوان ساندویچ نیز سرو کرد.
- افزودن سیبزمینی به سوسیس بندری کاملاً اختیاری است.
- سیبزمینی را میتوان به سوسیس بندری آب پز نیز اضافه کرد، اما نباید زیاد پخته شود زیرا هنگام کباب کردن با سوسیس له میشود.
- اگر طعم ادویه کاری را دوست دارید، میتوانید مقداری از آنها را به غذا اضافه کنید زیرا طعم فوقالعادهای دارند.
- پوره رب گوجهفرنگی یا گوجهفرنگی تازه خرد شده را میتوان جایگزین کرد.
- برای خوشمزهتر شدن سوسیس بندری میتوانید در پایان پخت مقداری پنیر پیتزا به آن اضافه کنید.
مقدار کالری، چربی، ویتامین ها و پروتئین
کالری: | 965 کیلوکالری |
چربی: | 62 گرم |
کربوهیدرات: | 93 گرم |
پروتئین: | 32 گرم |
املاح معدنی:
- پتاسیم
- فسفر
- آهن
- منیزیم
- کلسیم
- سدیم
- روی
- مس
- سلنیوم
ویتامینها:
- ویتامین B12
- ویتامین C
- ویتامین E
آموزش آشپزی بیشتر: طرز تهیه کباب انگشتی
سوسیس و کالباس را بیش از سه روز در یخچال قرار ندهید و اگر قصد نگهداری طولانیمدت آنها را دارید توصیه میشود آنها را فریز کنید.
توجه داشته باشید که سوسیس از نظر تغذیهای توسط پزشکان توصیه نمیشود، اما خوردن آن دو بار در هفته میتواند برنامه خوبی باشد.
مطمئن شوید که اصلاً سوسیس و کالباسی که برای مصرف لکههای تیره انتخاب کردهاید وجود ندارد.
سوسیس و کالباس برای بیماران مبتلا به فشارخون توصیه نمیشود، زیرا دارای نمک بالایی هستند.
در 2 دستور فوق طرز تهیه ساندویچ سوسیس بندری را به روشی بسیار ساده و سنتی به شما آموزش دادیم.
اگر میخواهید این ساندویچ را برای مهمانیها و مجالس خود به شکل رسمیتری درست کنید، بهتر است از مواد متنوعی استفاده کنید.
استفاده از غذاهایی مانند قارچ، فلفل دلمهای و پنیر پیتزا میتواند این ساندویچ خوشمزه را بیشتر جشن بگیرد.
البته اهمیت پیاز زیاد در تهیه سوسیس را دست کم نگیرید و حتماً این غذا را پیاز زیادی درست کنید.
آموزش آشپزی بیشتر: کباب تابه ای با جگر