طرز تهیه و دستور پخت خورش بامیه با لپه، مرغ و تمر هندی

امروز قصد داریم در مورد طرز تهیه خورش بامیه صحبت کنیم. اگر دوست دارید که یک خورش بامیه لذیذ در انواع روش مختلف را یاد بگیرید، پس حتما با ما باشید تا به شما آموزش و دستور پخت این غذا را یاد دهیم.

موارد لازم برای خورش بامیه لذیذ:

  • بامیه ۳۰۰ گرم
  • گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
  • پیاز ۲ عدد متوسط
  • سیر ۲ حبه
  • گوجه فرنگی ۲ عدد
  • رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه به اندازه لازم
  • زردچوبه و روغن به اندازه لازم
  • آبلیمو یا آبغوره به اندازه دلخواه

روش اول برای آماده کردن خورش بامیه

روش اول برای آماده کردن خورش بامیه

ابتدا پیاز داغ عسلی فراوان درست میکنیم. چند حبه سیر را پوست‌ می کنیم و میکوبیم و به پیاز داغ اضافه میکنیم و مقداری تفت میدهیم.

سپس تیکه های گوشت گوسفندی رو هم داخلش تفت میدهیم.

نمک، فلفل، ادویه و رب گوجه را به آن اضافه کرده و مجدد تفت میدهیم و به میزان کافی آب اضافه میکنم و زمان میدهیم تا خورشت به صورت کامل جا بیفتد.

در یک ساعت پایانی، پخت بامیه هایی که جداگانه تفت دادیم را به خورش اضافه کرده و منتظر میمانیم تا غذا حاضر شود.

برای چاشنی این خورش به شکل سنتی و اصیل از آب تمبر هندی استفاده میشود،برای جایگزین میتوانیم از یک یا 2 قاشق آبلیمو یا آبغوره در آخر پخت استفاده کنیم.

نکاتی در مورد طرز تهیه خورش بامیه

  • حدود 15 دقیقه برای تهیه مواد اولیه و لوازم مورد نیاز است
  • زمان پخت و انتظار حدود 2 ساعت و 30 دقیقه است.
  • خورش بامیه را می توانید برای ناهار و شام سرو کنید.
  • همچنین می توان آن را در هنگام صبح در ماه رمضان میل کرد.
  • آب بامیه را می توان با مرغ نیز تهیه کرد.
  • در صورت تمایل می توانید از لپه نیز در این سوپ استفاده کنید.
  • زعفران آب بامیه را خوشمزه تر می کند.
  • وقتی گوشت از یک ساعت قبل پخته شد، بامیه ها را به بقیه مواد اضافه کنید.
  • در برخی استان ها به جای رب گوجه فرنگی از آب تمر هندی یا رب انار استفاده می شود.
  • برای لطیف کردن طعم این سوپ نیز می توانید از آب آن استفاده کنید.
  • همچنین می توانید از کدو تنبل تازه یا منجمد برای تهیه سوپ استفاده کنید.
  • برای جلوگیری از لیز خوردن سوپ در حین پخت، مقداری دم بامیه به آن اضافه کنید.
  • بعد از اضافه کردن بامیه به مواد، خورش را زیاد روی گاز قرار ندهید تا له شود، چون در حین پختن خورش چسبناک می شود.
  • سرخ کردن بامیه از لیز خوردن آن در سوپ جلوگیری می کند.
  • یکی دیگر از راه های بدست آوردن بامیه روغنی این است که قبل از خوردن آن را در آبلیمو یا سرکه خیس کنید.
  • سعی کنید آب بامیه تازه بخورید. چون چند بار حرارت دادن سوپ بامیه باعث چسبندگی آن می شود.
    بامیه را زیاد ورق ندهید تا زیاد نریزد.
  • دقت کنید که از ابتدا به اندازه کافی آب اضافه کنید و تا زمانی که سوپ ظاهر خود را از دست بدهد مقدار آب پخته شده را مدام کم و زیاد نکنید.
  • حرارت زیر سوپ را کم کنید تا بامیه ها نریزند.

روش دوم دستور پخت خورش بامیه

روش دوم دستور پخت خورش بامیه

ادویه ها و چاشنی ها

خورش بامیه چون خورش جنوبی است، معمولا با ادویه هایی مانند فلفل قرمز تند و پودر زنجبیل درست می شود که از مصرف آن صرف نظر کرده ایم.

اگر به غذاهای تند علاقه دارید، می توانید نصف قاشق چایخوری فلفل قرمز و نصف قاشق چایخوری پودر زنجبیل را به سوپ اضافه کنید.

ادویه هایی مانند پودر پیاز، پودر سیر و پاپریکا می توانند این سوپ را خوشمزه تر کنند.

در دستور اصلی آبگوشت بامیه زعفرانی وجود ندارد، اما اگر می خواهید خورش خوش رنگ تری با عطر زعفران را امتحان کنید، می توانید هنگام اضافه کردن بامیه به آش، 1 یا 2 قاشق غذاخوری زعفران تخمیر شده غلیظ هم اضافه کنید.

خواص بامیه

بامیه غذای بسیار مفیدی است که در سراسر دنیا مصرف زیادی دارد و خواص زیادی برای سلامت بدن دارد.

از مهمترین خواص بامیه برای سلامتی بدن می توان به درمان آسم، تقویت حافظه، پاکسازی کبد و غیره اشاره کرد. در مطلب زیر در مورد خواص بامیه بیشتر بخوانید.

طرز تهیه خورش بامیه مرغ

اگر نمی خواهید این سوپ خوشمزه را با گوشت قرمز درست کنید، می توانید از مرغ هم استفاده کنید.

اگر می خواهید آب مرغ را با مرغ درست کنید، توصیه می کنیم مرغ بیشتری به سوپ اضافه کنید.

به عنوان مثال، برای دستور فوق، می توانید از 600 تا 800 گرم مرغ اضافه کنید. طرز تهیه این سوپ هیچ تفاوتی با گوشت قرمز و مرغ ندارد.

طرز تهیه خورش بامیه با تمر هندی

طرز تهیه خورش بامیه با تمر هندی

در شهرهای جنوبی کشور از تمر هندی برای طعم دادن به آش بامیه استفاده می شود که طعم بسیار خوبی به این آش می دهد.

50 گرم تمر هندی را با کمی آب جوش رقیق کنید و صاف کنید و به سوپ اضافه کنید.

اگر می خواهید طعم آبگوشت شما ترش تر شود، بیشتر از تمر هندی استفاده کنید.

آب بامیه مرغ

لذیذترین خورش بامیه با گوشت بره تهیه می شود. اما اگر منع مصرف گوشت قرمز دارید یا اصلاً دوست ندارید گوشت قرمز بخورید، می توانید به جای گوشت قرمز از مرغ استفاده کنید.

مزیت آب مرغ ، نسبت به گوشت قرمز این است که این خورش زودتر با مرغ تهیه می شود. زیرا مرغ زودتر می پزد.

برای این کار گوشت خورشتی را از لیست مواد خارج کرده و از 600 تا 800 گرم مرغ به آن اضافه کنید.

خورش بامیه با لپه

آش بامیه اصل بدون لپه پخته می شود. اما جالب است بدانید که لپه آب بامیه را خوش رنگ و زیباتر می کند.

اگر می خواهید یک لپه به آب بامیه اضافه کنید، به سادگی یک لپه را در وسط پخت سوپ اضافه کنید.

برای دستور بالا باید 100 تا 150 گرم لپه را دو ساعت قبل از آن در یک ظرف آب خیس کنید، تا کمی نرم شود و پف آن گرفته شود.

سپس پس از تفت دادن گوشت خورش، لپه را اضافه کرده و کمی تفت دهید. بقیه مراحل پخت سوپ.

حتما نظرات و پیشنهادات خودتان را برای بهبود این مطلب و آموزش بهتر به دوستان ارسال بفرمایید.

Rate this post

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا