طرز تهیه و دستور پخت چلو مرغ زعفراني خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه چلو مرغ زعفراني با طعم بی نظیر و لذیذ

چلو مرغ زعفرانی یکی از خوشمزه‌ترین و محبوب‌ترین غذاهای ایرانی است که تقریباً در هر مهمانی و جشنی سرو می‌شود.

این غذای خوشمزه شباهت زیادی به پلو مرغ زرشک دارد، البته همان‌طور که گفته شد در دستور پخت چلو مرغ زعفرانی به‌جای رب گوجه از زعفران استفاده می‌شود.

این دستور بیشتر در رستوران‌ها استفاده می‌شود به همین دلیل می‌توانیم از این غذای خوشمزه و جشن برای انواع مهمانی‌ها و مجالس استفاده کنیم.

پیشنهاد می‌کنیم این غذای خوشمزه را با مقدار زیادی پیازداغ مانند شلوچ سرو کنید.

این غذای خوشمزه روش‌های خاص خود را دارد و مخصوصاً برای کسانی که نمی‌خواهند زمان زیادی را صرف پخت‌وپز کنند مناسب است.

آموزش آشپزی بیشتر: خورشت انار بیج گیلانی

طرز تهیه چلو مرغ زعفرانی

ابتدا تکه‌های مرغ را در روغن سرخ می‌کنیم. حتماً 2 قاشق غذاخوری روغن زعفران آب‌شده را داخل آن بریزید تا مرغ خوش‌رنگ و خوش‌طعم شود.

1- در این مرحله هر یک از مواد لازم برای پخت مرغ با زعفران را آماده می‌کنیم. برای پختن مرغ با زعفران ابتدا سیب زمینی‌ها را پوست گرفته و بشویید.

سپس آن را ریز خرد کرده و بشویید و در آبکش بریزید. به‌محض بیرون آمدن آب سیب‌زمینی آماده سرخ شدن است.

سپس پیاز را نگینی خرد کنید. حالا زعفران را آسیاب کرده و در قوری یا کاسه دیگری خیس کنید.

زرشک را هم تمیز می‌کنیم و می‌شوییم و برنج را خیس می‌کنیم. البته اگر دوست داشتید می توانید زرشک هم اضافه کنید.

2- برای پخت مرغ ابتدا در یک قابلمه متوسط کمی روغن بریزید و پس از داغ شدن روغن شروع به سرخ کردن مرغ کنید.

سپس زردچوبه و نمک را به مرغ اضافه کنید. مرغ را هم بزنید تا ادویه‌ها خوب مخلوط شوند.

کمی فلفل سیاه به مرغ اضافه کنید و صبر کنید تا مرغ سرخ شود.

در این مرحله وقتی مرغ خوب سرخ شد پیازها را به مرغ اضافه کنید و کره را داخل قابلمه بریزید و مواد را خوب مخلوط کنید.

3- در این مرحله زعفرانی را که تخمیر کرده بودیم به مرغ اضافه می‌کنیم. مرغ را در زعفران مرینیت کنید تا خوش‌رنگ و خوش‌طعم و خوش‌رنگ شود.

حالا نصف لیوان آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید مرغ به مدت یک ساعت با حرارت ملایم همراه با زعفران بپزد.

4- یک کاسه دیگر را تا نیمه‌پر از آب کنید. صبر کنید تا آب بجوشد و سپس نمک را به آن اضافه کنید.

وقتی کاملاً جوشید تا حباب‌هایی داخل قابلمه مشاهده کردید، برنج را که قبلاً خیس کرده‌اید داخل قابلمه بریزید.

5- پس از نرم شدن برنج آن را آماده کنید تا آبکش شود. برنج را صاف کرده و یک قابلمه آماده کنید.

کف قابلمه را کمی روغن می‌ریزیم و سپس لواشی را که آماده کرده بودیم ته قابلمه می‌گذاریم.

سپس برنج را داخل قابلمه بریزید. درب آن را ببندید و 30 دقیقه بجوشانید تا برنج خوب پخته شود.

6- در تابه‌ای جداگانه، پوره سیب‌زمینی را سرخ کنید. نخودفرنگی را جداگانه سرخ کنید.

زرشک را در قابلمه‌ای جداگانه سرخ کنید و در آخر گوجه‌فرنگی را سرخ کنید.

توجه داشته باشید که نخود و سیب‌زمینی برای تزیین در کنار مرغ قرار دارند.

7- حالا مرغ آماده شده را در ظرفی می‌ریزیم و گوجه‌فرنگی و سایر موادی که برای تزیین مرغ آماده کرده‌ایم را در کنار ظرف مرغ می‌گذاریم.

مقداری برنج پخته را جدا کرده و با زعفران و زرشک مخلوط کنید.

سپس برنج را در ظرفی ریخته و برنج را که با زعفران مخلوط شده است بریزید. حالا غذای ما آماده خوردن است.

آموزش آشپزی بیشتر: دستور پخت سویس بندری

دستور پخت چلو مرغ زعفرانی روش دوم و سریع

1- تکه‌ها مرغ رو داخل روغن سرخ کردم و کنار گذاشتم،حتماً داخل روغن دو قاشق زعفران آب‌شده هم می‌ریزم که مرغ‌ها خوش‌رنگ و خوش‌طعم شود.

2- دوتا پیاز بزرگ را رنده ریز می‌زنیم و داخل روغن سرخ می‌کنیم تا کاملاً طلایی سود.

3- دو قاشق زعفران آب‌شده، نمک، فلفل قرمز، زردچوبه، پودرسیر، پاپریکا و پودر پیاز اضافه کرده و تفت می‌دهیم.

4- دو لیوان آب به همراه یک قاشق آبلیمو و چند برش ذرت داخل سس ریخته و تکه‌های مرغ را داخل آن چیده و مقداری زمان می‌دهیم تا جا بیفتد.

5- برای اینکه سس غلیظ‌تری داشته باشیم میتونیم اواسط کار یک عدد سیب زمینی را چهار قسمت می‌کنیم و داخل خورشت قرار می‌دهیم که کاملاً لعاب‌دار شود.

برنج مناسب

در کنار مرغ با زعفران به ذائقه خود می‌توانیم از روش‌های مختلفی برای تهیه برنج استفاده کنیم. روش‌های معمول تهیه برنج ایرانی خرد و خشک می‌شود.

آموزش آشپزی بیشتر:

خورش بامیه با لپه، مرغ و تمر هندی

طرز تهیه کباب انگشتی

کباب تابه ای با جگر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا