آموزش و طرز تهیه آش رشته (خانگی و مجلسی) + مواد اصلی

یکی از محبوب‌ترین غذاهای ایرانی آش رشته است. این آش یکی از بهترین غذاها برای نذری و مهمانی های با افراد زیاد است. اگر شما دوست دارید تا برای یک نذری و جمع زیادی از افراد، یک آش خوشمزه و لذیذ درست کنید، آش رشته یکی از معروف‌ترین آنها است.

همچنین تهیه این آش لذیذ در ماه رمضان، بسیار زیاد است و اکثر سفره‌های زمان افطار در خانواده‌های ایرانی می‌توانید آش رشته را مشاهده کنید.

مطمئناً تهیه آش رشته برای کسانی که برای اولین بار قصد دارند آموزش آشپزی آن را یاد بگیرند، کمی سخت است. اما قصد داریم تا بهترین دستور پخت این آش خوشمزه را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه آن با توجه به اینکه مواد زیادی دارد، نسبت به باقی غذاها کمی بیشتر طول می‌کشد. شما می‌توانید از رشته آش برای وعده های عصرانه و مخصوصاً شام و در ماه رمضان برای افطار میل بفرمایید.

اما اگر شما در رژیم هستید پیشنهاد می‌کنیم که زیاد از رشته آش برای وعده غذایی خودتان استفاده کنید. زیرا حجم چربی و کالری آن بسیار زیاد است.

در ابتدا باید مواد لازم زیر را که معرفی کرده‌ایم در نظر بگیرید و سپس برای تهیه آن به روش زیر و مرحله‌به‌مرحله اقدام کنید.

اگر در رژیم نیستید میل کردن آش رشته در کنار کشک بادمجان بسیار لذت‌بخش است. پیشنهاد می‌کنیم حتماً آموزش آشپزی و طرز تهیه کشک بادمجان را یاد بگیرید.

دستور پخت آش رشته به روش خانگی

مواد لازم برای رشته آش

  1. نخود 1 پیمانه (150 گرم)
  2. رشته آش 1 و ½ بسته
  3. لوبیا قرمز 1 پیمانه
  4. لوبیاچیتی 1 پیمانه
  5. روغن به مقدار لازم
  6. کشک به مقدار لازم
  7. سیرداغبرای تزئین) به مقدار لازم
  8. نمک به مقدار لازم
  9. نعناع خشک به مقدار لازم
  10. زردچوبه به مقدار لازم
  11. عدس 1 پیمانه
  12. فلفل سیاه به مقدار لازم
  13. پیاز بزرگ 3-4 عدد
  14. سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج) 1 و ½ کیلوگرم

طرز تهیه رشته آش

1- ابتدا لوبیاها را به‌جز عدس (می توانید به جای عدس، ماش داخل آش بریزید.) از روز قبل به مدت 24 ساعت خیس می‌کنیم و آب آن را چند بار عوض می‌کنیم تا نفخ آن از بین برود.

2- لوبیا قرمز، لوبیا چشم‌بلبلی و نخود را جداگانه بپزید، اما عدس را از نیم پز کنید تا با آش پخت شود.

3- پیاز را نگینی خرد کرده و در قابلمه تفت دهید تا طلایی شود. سپس زردچوبه و فلفل را تفت دهید تا عطر مواد بیشتر شود.

4- حبوبات از قبل پخته‌شده را در قابلمه بریزید و آب را به آن اضافه کنید. در قابلمه را ببندید تا آب بجوشد. در بسیاری از نقاط ایران به جای آب از آب گوشت یا آب قلم استفاده می‌کنند.

5- بعد از جوش آمدن آب، سبزی‌ها را به قابلمه اضافه کنید. روی حرارت ملایم بگذارید بجوشد تا سبزیجات به آرامی بجوشد و آش لعاب‌دار شود.

6- بعد از مراحل قبل باید رشته‌ها را برش دهید تا زیاد جمع نشوند. رشته را کم کم اضافه کنید و آرام‌آرام هم بزنید تا رشته جدا شود.

7- قابلمه را با درب نیمه‌باز روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید رشته بپزد. هر از چند گاهی آن را هم بزنید تا نچسبد. اگر بعد از پخت احساس کردید سوپ خیلی سفت شده است، پیشنهاد می‌کنیم کمی آب جوش اضافه کنید تا نرم شود.

8- وقتی آش خوب مخلوط شد و مواد از هم جدا نشد، در حین پخت مقداری نعنا داغ و کشک اضافه کنید تا طعم آن به سوپ بیاید. همچنین اگر نمک کمی داشت، کمی بیشتر به سوپ اضافه کنید، اما در مصرف آن زیاده‌روی نکنید.

نکات مهم برای غذا:

زمان آماده‌سازی این غذا، در حدود 30 دقیقه است.
همچنین، زمان پخت آن در حدود 240 دقیقه است.
مواد لازم در این آموزش آشپزی برای 10 نفر، آماده شده است.
می‌توانید این غذا را برای وعده عصرانه – شام سرو کنید.
برای افرادی که قصد رژیم لاغری دارند، مناسب نیست.
برای اینکه رنگ آش شما تیره شود، می‌توانید حبوبات را هم‌زمان در یک قابلمه هم بپزید.
زمان پخت انواع حبوبات برای این آش، بین 3 ساعت تا 3 ساعت و نیم طول می‌کشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا