طرز تهیه آش انار به روش مجلسی و خوشمزه (ویژه شب یلدا)

امروز با شما هستیم تا روش پخت آش انار را به شما آموزش دهیم. در فصل سرد پاییز و شبهای آخر سال و مخصوصاً شب یلدا در اکثر سفرههای ایرانی انار وجود دارد. اگر شما دوست دارید تا یک سورپرایز را برای افراد داشته باشید، پیشنهاد میکنیم که یکبار طرز تهیهاش انار را یاد بگیرید و از این به بعد بجای استفاده از انار خام، از آش انار در وعده شام استفاده کنید.
شاید شما در هنگام سرچ طرز تهیهاش انار به اسمهای مختلفی از جمله روش شیرازی، شمالی یا یزدی دیده یا شنیده باشید. باید بگوییم که طرز تهیه انواع آنها تا حدودی شبیه هم هستند و زیاد تفاوتی ندارد.
مواد لازم برای تهیه این غذا برای 4 نفر مناسب است و اگر قصد دارید برای نفرات بیشتری این آش را تهیه کنید، بهتر است تا مواد اصلی آن را بیشتر کنید.
شما در 5 مرحله زیر میتوانید این آش را درست کنید. گرچه امادهسازی و مخصوصاً پخت آن در حدود 3 ساعت طول میکشد، اما میتواند یک شب یلدای بهیادماندنی را برای شما به یادگار بسازد.
طرز تهیه آش انار مجلسی (شیرازی – شمالی – یزدی)
مواد لازم برای آش انار
- برنج 1 پیمانه
- سبزی آش ( تره. جعفری. گشنیز. نعناع) 1 کیلو
- لپه 1/2 پیمانه
- انار دانه شده 2 کیلو
- پیاز سرخشده 4 قاشق غذاخوری
- گوشت چرخکرده 500 گرم
- گلپر 2 قاشق غذاخوری
- روغن 3 قاشق غذاخوری
- نمک به مقدار لازم
- فلفل به مقدار لازم
دستور تهیه آش انار خومزه به روش مجلسی و مرحله به مرحله
1- در ابتدا باید پیاز را سرخ و تفت دهید و بعد از تفتداده شدن پیاز، آن را همراه با لپه، 5 لیوان آب و نمک و فلفل در یک قابلمه بگذارید.
2- بعد از اینکه لپهها کمی پخته شد، باید برنج را به درون قابلمه بریزید و صبر کنید تا برنج به خوبی پخته شود.
3- در مرحله سوم باید 2 پیاز را رنده کنید و سپس همراه با گوشت چرخ شده، نمک و فلفل مخلوط کرده و آنها را به شکل کوفته دربیاورید. سپس این گوشت قلقلی را درون روغن سرخ کرده و بعد از سرخ شدن آنها، باید داخل قابلمه قرار دهید.
4- در مرحله چهارم باید سبزی مخصوص آش را به خوبی بشویید و خرد کنید. باید این سبزی خردشده را به مایه آش اضافه کنید تا بجوشد و در آش جا بیفتد.
یادتان باشد که حتماً برنج به خوبی در آش بپزد و لعاب بیندازد.
5- در آخرین مرحله باید دانههای انار را داخل آش انار بریزید. همچنین گلپر را به آن اضافه کنید. در مورد خواص انار و گلپر در یک مطلب توضیح دادیم.
بعد از مرحله 5 و آماده شدن آش انار میتوانید آن را در کنار سایر اعضای خانواده میل کنید. البته بعد از اینکه آش انار را سرو کردید بهتر است مقداری دانه انار را بر روی آش پخش کنید تا زیبایی آن بیشتر شود.
گزینه دیگر برای اضافه کردن به آش انار, نعناع است. نعناع داغ میتواند طعم بهتری به این آش مخصوص شب یلدا بدهد.
آموزش آشپزی بیشتر:
طرز تهیه کله گنجشکی شیرازی مجلسی
طرز تهیه آش جو سنتی و مجلسی
نکات مهم برای غذا:
زمان آمادهسازی این غذا، در حدود 45 دقیقه است. |
همچنین، زمان پخت آن در حدود 240 دقیقه است. |
مواد لازم در تهیه این غذای خوشمزه برای 4 نفر، آماده شده است. |
شما میتوانید این غذا را برای وعدههای نهار ، عصرانه و شام سرو کنید. |
این وعده غذایی برای افرادی که قصد رژیم لاغری دارند، مناسب نیست. |
اگر شما قصد ندارید تا در آش انار از گوشت استفاده کنید و کمی آن را سنتی نگه دارید، پیشنهاد می کنیم که مقدار متناسبی از عدس را برای این آش استفاده کنید. |
پیشنهاد میکنیم اگر در آشپزخانه مشاء رب انار است، از آن هم برای آش و حتی به جای دانه انار استفاده کنید. |
شما میتوانید 1 قاشق نعناع خشک نرم را همراه 3 قاشق روغن بر روی حرارت ملایم در یک تابه قرار دهید تا رنگ آن تغییر کند و بعد از تغییر کردن میتوانید آن را برداشته و بر روی آش پخش کنید. مراقب باشید که نعناع نسوزد. زیرا بوی بد و طعم بدی پیدا میکند. |