طرز تهیه کله گنجشکی شیرازی مجلسی (2 روش گوشت قرمز یا مرغ)

اگر شما عاشق غذاهای سنتی هستید و به آبگوشت و خوراک علاقه دارید آبگوشت کله گنجشکی یکی از معروف ترنی غذاهای سنتی است که امروز قصد داریم در بخش آموزش آشپزی سایت کوک باش در مورد دستور پخت آبگوشت کله گنجشکی صحبت کنیم.
در همین ابتدا باید بگوییم که شما میتوانید هم با گوشت قرمز آن را آماده کنید و هم با گوشت مرغ. این به سلیقه شما بستگی دارد. شاید شما علاقهای به گوشت مرغ نداشته باشید و دوست داشته باشید تا گوشت مرغ را جایگزین آن کنید.
در بخش زیر ما برای شما طرز تهیه کله گنجشکی را به روش مجلسی و سنتی آموزش خواهیم داد. شما میتوانید این آبگوشت خوشمزه را در وعده غذایی شام میل بفرمایید. حتی در ماه رمضان هم مسلمانان میتوانند در سر سفره ا افطار هم آن را میل کنند.
این آبگوشت به خاطر موادی که در آن بکار گرفته میشود، دارای کربوهیدرات و فیبر بیشتری است و ممکن است به وزن شما اضافه کند. پس اگر شما در رژیم لاغری هستید سعی کنید که آبگوشت را از برنامه غذایی خودتان حذف و یا به حداقل برسانید.
طرز تهیه کله گنجشکی با گوشت قرمز و دستور پخت کله گنجشکی با مرغ فرقی ندارد. فقط باید بجای گوشت قرمز از گوشت مرغ استفاده کنید.
طرز تهیه خوراک کله گنجشکی با 2 روش گوشت مرغ یا گوشت قرمز
مواد لازم برای ۴ نفر
- سیبزمینی ۳ عدد متوسط
- آرد نخودچی ۲ قاشق غذاخوری
- پیاز ۲ عدد متوسط
- رب گوجهفرنگی ۱ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
- زردچوبه و روغن به مقدار کافی
- گوشت چرخکرده ۴۰۰ گرم
- گوجهفرنگی ۴ عدد متوسط
دستور پخت کله گنجشکی در 7 مرحله
1- در اولین مرحله باید گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی ریالزردچوبه، فلفل سیاه، نمک و پیاز رنده شده را در یک کاسه ریخته و به خوبی آنها را ورز دهید تا کوفتهقلقلی به خوبی یکدست شده و ترکیب شود.
2- در ادامه باید یک تابه را آماده کنید و بر روی حرارت ملایم قرار داده. مقداری روغن در داخل تابه بریزید و سپس از مایهای که بهدست آمده، آنها را به اندازه گردو تقسیم کنید و درون قابلمه قرار دهید. مراقب باشید تا خراب نشود، چون در ادامه کارهای دیگری را باید جدای از آن انجام دهید.
3- در مرحله سوم باید سیبزمینی را به صورت مربعی ریز کنید و آنها را آبکشی کنید. آبکشی کردن سیبزمینی به این دلیل است که نشاسته اضافه آن را بتوانید جدا شود. حالا باید سیبزمینی را با کمی اضافه کردن روغن، با همان تابه قبلی اضافه کنید و با دیگر مواد ترکیب کنید.
4- پیاز باقیمانده را به صورت نگینی خرد کرده و در تابه تفت دهید. باز هم مقداری زردچوبه و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید. هم زدن پیاز با سایر مواد باعث میشود تا به خوبی با هم دیگر یکدست شوند.
5- رب گوجهفرنگی را به تابه و سایر مواد اضافه کرده تا به خوبی تفت بگیرد و سرخ شود. همینطور گوجهفرنگی را در ابتدا باید پوست بگیرید و سپس آنها را بهاندازه مناسب خرد کرده و به دیگر مواد اضافه کنید. سعی کنید تا به خوبی گوجهفرنگی را تفت دهید تا همانند یک املت روغن دهد.
6- بعد از سرخ شدن گوجهفرنگیها باید کوفته قلقلی را با سیبزمینی به تابه اضافه کنید. مقدار یک لیوان آب (اگر قصد دارید تا خوراک کم آب شود، مقدار نصف لیوان آب اضافه کنید) به آن اضافه کنید.
7- در نهایت باید در تابه را بگذارید تا به خوبی تفت داده شده و به زبان آشپزان به خوبی جا بیفتد. اگر دوست دارید تا غذای شما طعم بهتری داشته باشد، میتوانید آبلیمو و یا آبغوره اضافه کنید.
شما میتوانید خوراک کله گنجشکی را با برنج و یا نان سرو کنید و در کنار خانواده خودتان میل کنید.
آموزش آشپزی بیشتر:
طرز تهیه آش جو سنتی و مجلسی
طرز تهیه حلیم مرغ با بلغور گندم و فیله مرغ
نکات مهم برای غذا:
زمان آمادهسازی این غذا، در حدود 15 دقیقه است. |
همچنین، زمان پخت آن در حدود 60 دقیقه است. |
مواد لازم در تهیه این غذای خوشمزه برای 4 نفر، آماده شده است. |
شما میتوانید این غذا را برای وعدههای نهار و شام سرو کنید. |
این وعده غذایی برای افرادی که قصد رژیم لاغری دارند، مناسب نیست. |
دقت کنید تا کوفتهها را زیاد کوچک نکنید. زیرا هر چقدر کوچکتر باشد، زودتر از سایر مواد پخته میشود و احتمال سوخته شدن آن وجود دارد. |
در روش پخت کله گنجشکی با مرغ، حتماً یادتان باشد که این گوشت را به خوبی چرخ کنید. |
استفاده از سبزیجاتی مانند شنبلیله، مرزه، نعنا، جعفری، گشنیز و ریحان در این غذا استفاده کنید. |
روش دیگر کله گنجشکی استفاده از سویا بجای گوشت قرمز و یا مرغ چرخ کرده است. باید آن را تا 15 دقیقه خیس داده و سپس در آب سرد سویا را آبکشی کنید. |