طرز تهیه حلیم مرغ با بلغور گندم و فیله مرغ + مواد اصلی

حلیم مرغ یکی از بهترین غذاها برای روزها و فصلهای سرد سال مثل پاییز و زمستان هست. همچنین در ماه رمضان هم خیلی از خانمهای خانهدار، سعی میکنند از این حلیم مرغ برای سفره افطار هم استفاده کنند.
مهمترین موادی که برای این حلیم خوشمزه وجود دارد، بلغور گندم و فیله مرغ است که خواص بینظیری مانند: ویتامین ب، بهبود دستگاه گوارش و جلوگیری از کمبود آهن (مخصوصاً برای بانوان) است.
روش دیگری به برای درست کردن حلیم با گوشت به استفاده از گوشت گوسفندی هست که در طرز تهیه حلیم گوشت گوسفندی، روش پخت آن را برای شما قرار دادهایم. اگر شما از گوشت گوسفند استفاده نمیکنید، استفاده از فیله مرغ برای پخت حلیم مرغ گزینه بهتری است.
مهمترین نکته در تهیه این غذای خوشمزه صبور بودن در تهیه آن است. همچنان که مادران و مادربزرگان ما در تهیه حلیم همیشه میگفتند که: «در تهیه حلیم مرغ و دیگر انواع حلیم باید حوصله و آرامش بیشتری داشته باشید. زیرا هرچقدر که حلیم بیشتر طول بکشد، کش دارتر خواهد شد و طعم و بوی آن بسیار دلپذیرتر خواهد شد.»
طرز تهیه حلیم مرغ با فیله مرغ و بلغور گندم
در 5 مرحله به شما آموزش خواهیم داد که چگونه بتوانید این حلیم خوشمزه را با بلغور گندم و فیله مرغ رشته شده آماده و پخت کنید.
مواد لازم برای حلیم مرغ
به همین دلیل تهیه، آماده کردن و پخت این غذای خوشمزه و مقوی چیزی در حدود 6 ساعت و کمی بیشتر زمان نیاز دارد.
البته مواد لازمی که در این آموزش آشپزی انواع غذا آماده کردهایم برای 4 نفر است. شما میتوانید با توجه به تعداد افراد، مقدار مواد را کم و یا زیاد کنید.
- کنجد، کره و شکر برای تزیین
- شیر 2 پیمانه
- فیله مرغ 1/2 عدد
- روغن 1/3 پیمانه
- نمک به میزان لازم
- آب 1/5 لیتر
- بلغور گندم 1/5 پیمانه
- دارچین به میزان لازم
دستور پخت حلیم مرغ
1- ابتدا بلغور گندم را باید حداقل چهار ساعت در ظرف آب قرار دهید تا کاملاً خیس بخورد. بعد از 4 ساعت بلغور گندم، پیاز، روغن، نمک، فلفل، فیله مرغ و دارچین را در قابلمهای متوسط روی حرارت ملایم قرار دهید.
2- پس از جوش آمدن، باید صبر کنید تا آب اضافی آن تبخیر شود. نکته مهم در این مرحله این است که محتویات را به هم نزنید؛ زیرا باعث میشود که محتویات داخل قابلمه بنشیند یا به عبارتی ته بگیرد.
3- حدود دو ساعت طول میکشد تا آب تبخیر و تخلیه شود. سپس قابلمه را باید از روی حرارت بردارید. پیازها را از قابلمه خارج میکنیم و همه مواد را با گوشتکوب میزنیم تا له شوند. در این مرحله باید مرغ را با دست ریشریش کنید. اما هنوز مقداری درشتی در گندم وجود خواهد داشت که باید آن را با چرخگوشت خوب بکوبید.
4- سپس باید شیر را اضافه کنید. سپس دوباره قابلمه را روی حرارت میگذاریم تا حلیم پخته شود. در این مرحله، هم زدن غذا مشکلی ندارد. بهتر است حلیم را هر چند دقیقه یک بار هم بزنید تا غلظت موردنظر شما بهدست آید.
5- در آخرین مرحله بعد از حدود نیم ساعت، آب مرغ به غلظت مناسب میرسد که باید از روی حرارت برداشته شود.
آموزش آشپزی بیشتر:
طرز تهیه خورش گوجه بادمجان مازندرانی بدون گوشت
دستور پخت و طرز تهیه سوپ شیر با قارچ
آموزش و طرز تهیه سوپ جو با شیر ، برنج و بال مرغ
نکات مهم برای غذا:
زمان آمادهسازی این غذا، در حدود 240 دقیقه است. |
همچنین، زمان پخت آن در حدود 150 دقیقه است. |
مواد لازم در این آموزش آشپزی برای 4 نفر، آماده شده است. |
میتوانید این غذا را برای وعدههای صبحانه، عصرانه و شام سرو کنید. |
برای طعم و عطر بهتر میتوانید آن را با کره ذوبشده، کنجد، شکر و دارچین تزیین کنید و مرغ لذیذ، خوشطعم و مقوی را به همراه سایر اعضای خانواده حلیم میل کنید. |