تهیه انواع غذاآشپزی

آموزش و طرز تهیه حلیم گندم سنتی برای نذری (گوشت گوسفندی)

حلیم یک غذای سنتی آش در خاورمیانه است که در ماه مبارک رمضان و هنگام افطار بسیار استفاده می‌شود. مواد اصلی آن گندم، جو یا بلغور است و نوعی گوشت نیز به آن اضافه می‌شود.

در اکثر مناطق ایران حلیم سنتی از گندم تهیه می‌شود و بیشتر در وعده صبحانه و شام سرو می‌شود. همچنین می‌توانید از گوشت سفید مانند مرغ و بوقلمون یا گوشت قرمز گوسفند یا گوساله استفاده کنید.

تهیه حلیم سنتی گندم چندان سخت نیست. اما یکی از مهم‌ترین قسمت‌های آن پختن گندم است. چون همان‌طور که می‌دانیم باید آن‌قدر پخته و خورده شود که تقریباً له شود.

گندم سرشار از آهن، فیبر، منیزیم و نیاسین است. به همین دلیل خوردن حلیم به دلیل سیری شدید برای زنان باردار، کودکان و نوجوانان بسیار مفید است.

می‌توانید حلیم را برای صبحانه ، عصرانه و شام نیز میل کنید. اگر رژیم دارید بهتر است حلیم را از وعده‌های غذایی خود حذف کنید و اگر قصد خوردن آن در ماه رمضان را دارید در مصرف آن زیاده‌روی نکنید.

اگر قصد دارید از حلیم در زمانی که در رژیم لاغری هستید میل کنید، پیشنهاد می‌کنیم که کره و شکر را از آن حذف کنید. بجای شکر می‌توانید عسل را به آن اضافه کنید.

اگر قصد رژیم ندارید، پیشنهاد می‌کنیم یک کاسه کشک بادمجان را در کنار حلیم گندم قرار دهید و یک شام و یا افطار دل‌نشین را داشته باشید.

آش رشته هم دیگر غذایی هست که همانند حلیم در ماه رمضان، بسیار در سفره‌های ایرانیان وجود دارد، که طرز تهیه آن را در بخش آموزش آشپزی سایت کوک باش قرار گرفته است.

نکته: برای کش‌دار کردن حلیم اصلاً نباید گوشت را قبل از پخت خرد نکنید. بلکه بعد از پخت باید آن را تکه‌تکه کنید، ولی چرخ نکنید.

ارزش غذایی

  • کالری: 2160 کالری
  • چربی: 72.1 گرم
  • کربوهیدرات: 225 گرم
  • پروتئین: 144 گرم

طرز تهیه حلیم گندم سنتی برای نذری با گوشت گوسفندی

مواد لازم برای تهیه حلیم

  • گندم پوست‌کنده 300 گرم
  • گوشت گوسفندی 300 گرم
  • نمک 1 قاشق چای‌خوری
  • روغن مایع 2 قاشق سوپ‌خوری
  • شکر و دارچین به مقدار لازم
  • کره به مقدار لازم برای سرو

دستور پخت حلیم گندم سنتی مخصوص نذری

1- پس از 24 ساعت شستن گندم، آن را در یک قابلمه نسبتاً بزرگ بسته به‌اندازه گندم در آب ولرم خیس کنید.

2- آب گندم خیس‌خورده را عوض کنید و تابه را روی حرارت زیاد قرار دهید. بعد از به جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید. مقداری روغن مایع در آن بریزید و بگذارید گندم بجوشد تا له شود. برای جلوگیری از لیز خوردن گندم، یک قاشق چوبی بلند روی قابلمه قرار دهید. بعد از حدود چهار ساعت که گندم کاملاً پخته و له شد، آن را از صافی رد کنید تا پوست آن جدا شود.

3- گوشت را با 2 فنجان آب، مقداری دارچین و یک پیاز (به 4 قسمت برش دهید) بپزید. پس از پخته شدن گوشت آن را ریش‌ریش کنید. آب‌گوشت باقی‌مانده را در ظرف گندم بریزید.

4- بعدازاینکه گندم دو ساعت مانده به اتمام زمان پخت حلیم خوب پخت، گوشت را با نمک به گندم اضافه کنید و در قابلمه را با پارچه تمیزی بپوشانید و بگذارید بجوشد. در حین پختن، گهگاه حلیم را هم بزنید. زیرا گوشت به‌سرعت ته‌نشین می‌شود و می‌سوزد.

5- در مرحله آخر باید مقداری کره آب شود و روی حلیم ریخته و حلیم را با شکر و دارچین میل کنید. البته برخی ترجیح می‌دهند حلیم سنتی گندم را با نمک سرو کنند.

نکات مهم برای غذا:

همچنین، زمان پخت آن در حدود 300 دقیقه است.
مواد لازم در این آموزش آشپزی برای 4 نفر، آماده شده است.
می‌توانید این غذا را برای وعده صبحانه – عصرانه – شام سرو کنید.
برای افرادی که قصد رژیم لاغری دارند، مناسب نیست.
اگر مقدار گندم را اضافه کنید، مطمئنا پخت و آماده شدن حلیم گندم بیشتر طول خواهد کشید.
بهترین گزینه برای گوشت حلیم: گردن، سرسینه یا دنده گوسفندی هستند.
اگر می‌خواهید این غذا را (سرخ کردن کوکو سویا) به شکل‌های متنوع‌تری درست کنید، از قالب کوکو می‌توانید استفاده کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا