3 دستور پخت ته چین ماهی جنوبی ، بوشهری و مجلسی خوشمزه

ته چین ماهی جنوبی یکی از انواع غذای خوشمزه برای وعده‌های نهار و شام هست.

اگر دوست دارید تا این غذای خوشمزه را پخت کنید و برای خانواده و یا آشنایان و دوستان خودتان تهیه کنید، حتماً آموزش این وعده غذایی را یاد بگیرید.

ته چین ماهی جنوب و بوشهری یکی از انواع ته چین ماهی‌هایی هست که در ایران تهیه می‌شود.

امروز قصد داریم برای شما پخت جنوبی این غذا را آماده کنیم.

همچنین 3 روش تهیه آن را برای شما آماده کرده‌ایم تا هر کدام را که برای شما مناسب‌تر بود و مواد لازم آن در دسترس شما بود، پخت آن را انجام دهید.

روش اول: طرز تهیه ته چین ماهی جنوبی

طرز تهیه ته چین ماهی جنوبی

مواد لازم ته انداز جنوبی:

  • برنج دو پیمانه پلوپز
  • ماهی یک عدد
  • ماست پرچرب یک پیمانه
  • روغن مایع یک دوم پیمانه
  • زعفران دم کشیده یک چهارم پیمانه
  • تخم‌مرغ یک عدد کامل + دو زرده
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • آب‌نارنج دو ق غ
  • سبزی پلویی یک دوم پیمانه

دستور تهیه این ته چین ماهی

1- برنج را یک ساعت خیس کنید و بعد از آن آب با مقدار کمی نمک در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم در فر قرار دهید و وقتی آب شروع به جوشیدن کرد برنج را داخل قابلمه می‌ریزند.

2- صبر کنید تا برنج پخته شود. سپس برنج را آبکش کنید و کنار بگذارید تا خنک شود. در مرحله بعد ماهی را آماده می‌کنیم، پس از جدا کردن استخوان‌های ماهی، با چاقو چند برش کوچک روی فیله‌های ماهی ایجاد می‌کنیم.

3- سپس روی فیله کمی نمک و فلفل سیاه می‌ریزیم سپس کمی آب‌پرتقال را با کره مخلوط می‌کنیم و ماهی را در آن خوابانده می‌کنیم و فیله را به میزان دلخواه به مدت یک ساعت در یخچال قرار می‌دهیم.

4- در مرحله بعد تخم‌مرغ‌ها را بشکنید و با دست مخلوط کنید. سپس نمک و فلفل را اضافه کنید و هم بزنید سپس ماست و زعفران و روغن را اضافه کنید و سس را خوب هم بزنید تا کاملاً یکدست شود.

5- بعد برنج را به دو قسمت تقسیم کنید، نصف برنج را با سبزیجات مخلوط کنید، نصف دیگر را ساده نگه دارید، حالا برنج را جداگانه با سس ماست مخلوط کنید.

6- در این مرحله کف و دیواره‌های قالب را چرب می‌کنیم و ماهی‌ها را کف قالب می‌گذاریم. حالا قالب را به‌صورت بصری به دو قسمت تقسیم کنید و کناره‌های قالب را با دو نوع برنجی که آماده کرده‌اید پر کنید.

7- حالا یک طرف سبزی‌پلو و طرف دیگر برنج ساده را روی کاغذ قالبی می‌چینیم و به مدت یک ساعت در فر با دمای 200 درجه سانتی‌گراد می‌گذاریم تا کف سینی کاملاً بپزد. این غذا را می‌توانید در تابه‌های دو طرفه نیز تهیه کنید.

روش دوم: طرز پخت ته انداز ماهی بوشهری

طرز پخت ته انداز ماهی بوشهری

ته انداز ماهی بوشهری، که یک غذای اصیل جنوبی است از ماهی شیر یا ماهی‌های گوشتی بدون تیغ تهیه می‌شود.

مواد لازم آن:

  • ماهی شیر یا ماهی بدون تیغ ۴ تکه بزرگ
  • نمک و زردچوبه و فلفل به مقدار لازم
  • سرکه ۲ قاشق غذاخوری
  • چوب دارچین و زنجبیل خردشده به مقدار لازم
  • سیر پرک شده به مقدار لازم
  • رزماری چند شاخه
  • زعفران دم‌کرده ۳ قاشق غذاخوری
  • برنج ۴ پیمانه
  • ماست نصف لیوان
  • روغن مایع برای داخل برنج ۳ قاشق غذاخوری

دستور تهیه ته چین ماهی بوشهری

1- ابتدا ماهی را در ظرفی بریزید. نمک، سرکه، زردچوبه و فلفل را اضافه کنید. سپس دانه‌های جو، زنجبیل، رزماری و چوب دارچین را اضافه کنید. بشقاب را بپوشانید.

2- در این مرحله به مدت دو ساعت در یخچال استراحت می‌دهیم.

3- سپس ماهی را از مواد خارج کرده و یک طرف ماهی را به زعفران آغشته کنید. کمی آرد و ادویه‌های ماهی و پاپریکا را مخلوط کرده و روی ماهی بپاشید.

4- سپس مخلوط روغن و زعفران را کف یک تابه نچسب بریزید. سپس ماهی را کف قالب می‌گذاریم. روی آن کمی دارچین بپاشید.

5- سپس سیر و زنجبیل خردشده را اضافه کنید. ماهی‌ها را کف قالب بچینید تا دیواره‌ها به هم برخورد نکنند.

6- برنج را که قبلاً خیس کرده‌اید آبکش کنید و با آب جوش و نمک نصف کنید. برنج را در ظرفی بریزید.

7- سپس با زعفران برمی‌گردانیم و ماست و روغن مایع را با هم مخلوط می‌کنیم. ماست را اضافه کنید تا برنج کاملاً به ماست آغشته شود.

8- سپس روی ماهی را می‌پوشانیم. سپس با قاشق فشار دهید و در فر از قبل گرم شده با دمای 170 درجه سانتی‌گراد به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت قرار دهید تا تمام شود. پس از 30 دقیقه، به‌طور منظم سوختگی را بررسی کنید.

9- در 10 دقیقه آخر می‌توان گریل را روشن کرد تا دمای برنج بالا برود.

10- بعد از اینکه از فر بیرون آوردیم با لیسک آزاد می‌کنیم و به سمت چپ و راست تکان می‌دهیم. سپس مانند ته‌چین از قالب جدا می‌کنیم و در ظرف مناسب سرو می‌کنیم.

روش سوم: ته چین ماهی خوشمزه مجلسی بوشهری

ته چین ماهی مجلسی

مواد لازم تهیه آن:

  • ماهی 2 عدد
  • برنج 3 پیمانه
  • زرده تخم‌مرغ 2 پیمانه
  • پیاز 1 عدد متوسط
  • نمک، فلفل سیاه و قرمز، ادویه مخصوص ماهی، پودر سیر به مقدار لازم
  • روغن به مقدار لازم
  • آبلیمو به مقدار لازم
  • زعفران دم‌کرده ¼ پیمانه
  • ماست پرچرب 1 پیمانه
  • سبزی پلویی خشک‌شده به مقدار لازم

دستور پخت ته چین ماهی مجلسی

1- برای شروع بهتر است ماهی را چند ساعت قبل از خوردن میل کنید. ابتدا استخوان‌های ماهی را از فیله‌های ماهی جدا کنید. می‌توانیم ماهی را درست استفاده کنیم و گیره کنیم.

2- برای طعم دادن به ماهی از یک عدد پیاز رنده شده، آب‌لیمو، مقدار کمی نمک، پودر سیر، فلفل سیاه و قرمز، ادویه ماهی، روغن و همچنین زعفران استفاده می‌کنیم. همچنین می‌توانیم از پودر زنجبیل و تخم گشنیز برای طعم دادن به ماهی استفاده کنیم.

3- برنج را یک ساعت قبل بشویید و با کمی نمک خیس کنید. سپس برنج را در قابلمه می‌جوشانند و آبکش می‌کنند.

3. در این مرحله برنج آبکش شده را با مواد زیر مخلوط می‌کنیم و معمولاً برای هر وعده برنج از نصف پیمانه ماست، زرده تخم‌مرغ، زعفران آب‌شده و نمک به مقدار کافی استفاده می‌کنیم.

4- در یک کاسه بزرگ، زرده‌ها را با زعفران خیس کنید و نمک خوب را اضافه کنید تا بوی بد تخم‌مرغ‌ها گرفته شود. سپس ماست را به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

5- بعد نصف برنج آبکش شده را با مایع ته آن مخلوط کنید تا کاملاً روی برنج را بپوشاند. نصف دیگر برنج آبکش شده را با سبزی‌پلو خشک‌شده مخلوط کنید تا سبزی‌پلو درست شود.

6- در این مرحله دوباره به سراغ ماهی‌ترشی می‌رویم و برای سرخ شدن ماهی به‌اندازه کافی روغن در تابه می‌ریزیم و فقط یک طرف ماهی را سرخ می‌کنیم.

۷- سپس در ظرفی نسوز مقدار کمی روغن بریزید و ماهی را از سمت سرخ نشده کف قابلمه قرار دهید.

8- در نهایت در صورت تمایل ابتدا روی ماهی را با سبزی‌پلو و سپس با برنج بپوشانید و 40 دقیقه صبر کنید تا دم آن بیرون بیاید.

امیدواریم که این 3 دستور پخت ته چین ماهی جنوبی (بوشهری و مجلسی) به ذائقه شما خوش بیاید و یک روز خوب را در کنار خانواده و دوستان داشته باشید.

Rate this post

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا