5 طرز تهیه بال کبابی زعفرانی، تند، بهاراتی و سس باربیکیو (ترد و آبدار)

دستور پخت بال مرغ کبابی زعفرانی - تند - بهاراتی - سس باربیکیو در تابه و فر

بال کبابی یکی از غذاهای بسیار خوب و مقوی برای بدن و استحکام استخوان بدن است. اما اگر بدون ترکیبات خاصی استفاده شود، مطمئنا مزه خوبی نخواهد داد.

اکثر اوقات میبینیم که بال کبابی را بدون طعم خاصی درست می کنند، اما امروز ما 5 روش مختلف برای طرز تهیه بال کبابی را به شما معرفی خواهیم کرد.

البته در اکثر این دستورهای مختلف علاوه بر بال مرغ، می توانیم از کتف مرغ هم در کنار آن استفاده کنیم.

روش اول: طرز تهیه بال کبابی زعفرانی

طرز تهیه بال کبابی زعفرانی

دستور پخت بال مرغ کبابی زعفرانی

1- برای تهیه کباب بال زعفرانی ابتدا بال ها را خوب بشویید. اگر شانه و بال خریده اید، باید با چاقوی تیز آن ها را از بند انگشتان جدا کنید، نوک بال ها را جدا کرده و دور بیندازید.

2- پیازها را پوست گرفته و ورقه ای برش دهید.

3- می توانید از پودر زعفران استفاده کنید اما برای طعم و رنگ بهتر بهتر است زعفران را از قبل با مقداری آب جوش آماده کنید. مخلوط زعفران و آب جوش را ده دقیقه تا یک ربع بگذارید.

4- برای طعم دار شدن بال های کبابی، با پیاز خرد شده و زعفران دم کرده در یک کاسه بزرگ بریزید.

5- کمی فلفل سیاه اضافه کنید و خوب هم بزنید. این مرحله کاملا سلیقه ای است و به سلیقه شما و مهمانانتان بستگی دارد.

6- به جای زعفران می توانید از سس تند، سیر، ریحان، روغن زیتون، پاپریکا یا مخلوطی از ادویه ها برای طعم دادن به کباب ها استفاده کنید.

7- وقتی بال ها به خوبی با مواد ترکیب شدند در آن ها را ببندید و به مدت دو تا سه ساعت در یخچال بگذارید. می توانید مواد را از این طریق آماده کرده و فریز کنید تا بال های طعم دار برای استفاده بعدی بدست آورید.

8- آخرین مرحله در طرز تهیه بال کبابی پختن آنهاست. بال ها را از زیپ خارج کرده و منگنه کنید. در این مرحله می توانید روی بال ها نمک بپاشید. اگر دوست دارید چند سیخ گوجه فرنگی و قارچ برای کباب شدن با بال های کبابی آماده کنید.

9- پیشنهاد می کنیم کمی کره آب شده روی بال ها مالیده و سپس روی آتش زغالی قرار دهید.

10- برای روشن کردن آتش، زغال ها را روشن کنید و باد بزنید تا زغال ها آبی شوند. وقتی زغال ها به این حالت می رسند، نوبت به آتش زدن سیخ ها می رسد. پخت هر دو طرف بال های کبابی در مجموع 8 تا 10 دقیقه طول می کشد.

11- بهتر است در حین کباب کردن، سیخ های بال را چند بار بچرخانید تا هر دو طرف به طور همزمان پخته شوند.

مواد لازم بال مرغ کبابی

مواد لازم

  • بال مرغ ۲ کیلوگرم
  • نمک ۱ قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه نصف قاشق چای‌خوری
  • پیاز یک عدد بزرگ
  • زعفران دم‌کرده ۳ قاشق غذاخوری
  • کره ذوب‌شده ۳ قاشق غذاخوری

روش دوم: دستور پخت بال مرغ کبابی و کتف مرغ در تابه و فر

دستور پخت بال مرغ کبابی و کتف مرغ در تابه و فر

طرز تهیه بال مرغ کبابی و کتف مرغ در تابه

1- هنگام تهیه بال کبابی با زعفران ابتدا باید بال ها را خوب بشویید. اگر شانه و بال خریدید، آنها را با چاقوی تیز از مفاصل جدا کنید، نوک بال ها را جدا کرده و دور بیندازید. بال ها را بشویید و بگذارید کاملا خشک شوند.

2- یک پیاز بزرگ را بردارید و به صورت خلالی برش دهید.

3- زعفران را به مدت 10 دقیقه در کمی آب جوش خیس کنید.

4- مهمترین مرحله در تهیه کباب بال زعفرانی چاشنی و چاشنی مرغ است.

5- سپس بال ها را در یک کاسه بزرگ بریزید. پیاز خرد شده، زعفران و فلفل سیاه را به بالها اضافه کنید و خوب هم بزنید.

6- اگر زعفران ندارید می توانید به جای بال و شانه زعفران بال کبابی با رب گوجه فرنگی امتحان کنید. برای این کار از مخلوطی از 3 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی، 2 قاشق غذاخوری آبلیمو، 1 قاشق چایخوری زردچوبه و 1 قاشق غذاخوری روغن مایع استفاده کنید.

7- وقتی بال ها به خوبی با مواد ترکیب شدند در آن ها را ببندید و به مدت دو تا سه ساعت در یخچال بگذارید. می توانید مواد را از این طریق آماده کرده و فریز کنید تا بال های طعم دار برای استفاده بعدی بدست آورید.

8- آخرین مرحله در طرز تهیه بال کبابی پختن آنهاست. برای پختن بالها به دو مرحله پخت نیاز داریم. ابتدا در طبقه پایینی با درجه کم و سپس در طبقه بالای فر در درجه بالا بپزید.

9- بال ها را در سینی فر قرار دهید، روی آن را با کره چرب کنید، سپس سینی را در فر از قبل گرم شده با دمای 120 درجه قرار دهید. پخت روی حرارت کم حدود 30 دقیقه طول می کشد.

10- بعد از 30 دقیقه سینی فر را به سمت بالا ببرید و فر را با دمای 220 درجه سانتی گراد قرار دهید. پخت در دمای بالای 200 درجه حدود 35 تا 40 دقیقه طول می کشد.

طرز تهیه بال مرغ کبابی و کتف مرغ در تابه

مواد لازم طرزتهیه بال کبابی

  • بال مرغ ۲ کیلوگرم
  • نمک ۱ قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه نصف قاشق چای‌خوری
  • پیاز یک عدد بزرگ
  • زعفران دم‌کرده ۳ قاشق غذاخوری
  • کره ذوب‌شده ۳ قاشق غذاخوری

طرز تهیه کتف و بال کبابی تند در تابه

1 برای این کار مانند دستور قبلی ابتدا شانه و بال مرغ را جدا کرده و انتهای بال ها را با چاقو جدا کرده و دور بیندازید و خوب بشویید.

2- اجازه دهید آب مرغ کاملا خشک شود. در این بین می توانید مواد خود را برای طعم دادن به بال ها آماده کنید.

3- در یک کاسه بزرگ، کره، سس چیلی، فلفل قرمز، نمک، فلفل سیاه و سرکه انگور را با هم مخلوط کنید.

4- مانند دستور قبلی، در این مرحله از طرز تهیه بال کبابی، زمان چاشنی مرغ است. سپس بال های شسته شده را به مواد خود اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه بال ها به مواد آغشته شوند. می توانید از ورقه های پیاز نیز استفاده کنید. برای این کار یک پیاز بزرگ را خرد کرده و به مواد خود اضافه کنید.

5- روی کاسه را با سلفون بپوشانید و حداقل سه ساعت در یخچال قرار دهید.

6- پس از اینکه بال ها طعم خوبی پیدا کردند، آن ها را از مواد خارج کرده و در کف سینی رژیمی قرار دهید. نیازی به اضافه کردن روغن به ماهیتابه ندارید. البته توجه داشته باشید که بال ها باید کف سینی را لمس کنند و روی هم قرار نگیرند.

7- اگر تعداد بال هایی که برای پخت در تابه در نظر گرفته شده زیاد است، دو بار بپزید.

8- درب تابه را ببندید و اجازه دهید بال ها خشک شوند و بپزند. در زمان پخت نباید درب تابه را باز کرد تا کباب ها روغنی شوند.

9- وقتی کباب ها روغن انداختند، درب تابه را باز کنید و بال ها را زیر و رو کنید تا دو طرف آن سرخ و طلایی شود.

10- اگر رژیم غذایی و ماهیتابه دو طرفه ندارید می توانید از ماهیتابه معمولی استفاده کنید و در حین پخت درب آن را ببندید.

11- در آخر می توانید مقداری سس آبی روی بال ها بریزید یا با مقداری کنجد تزیین کنید.

طرز تهیه کتف و بال کبابی تند در تابه

مواد لازم طرزتهیه کتف و بال کبابی

  • بال مرغ دو کیلو
  • کره ذوب‌شده ۶ قاشق غذاخوری
  • سس فلفل تند نصف فنجان
  • فلفل قرمز ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک نصف قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه نصف قاشق چای‌خوری
  • سس بلو چیز به میزان لازم (به دلخواه)
  • سرکه انگور ۲ قاشق غذاخوری
  • ماءالشعیر ساده یک فنجان

روش سوم: دستور پخت و تهیه بال مرغ کبابی بهاراتی

طرز تهیه بال کبابی بهاراتی

1- برای تهیه بال های کباب خوشمزه ابتدا کره را در ظرفی فلزی بریزید و روی آب داغ قرار دهید تا کاملا آب شود. سپس لیمو را از وسط نصف کرده و آب آن را کاملا خارج می کنیم.

2- در این مرحله آب لیمو را کاملا آبکش کرده و همراه با پاپریکا، پودر بهار، سس تند و مقداری نمک و فلفل سیاه در ظرف مناسبی بریزید، سپس مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا یکدست شود.

3- اگر قوام مواد خیلی خشک و غلیظ بود چند قطره آب جوش به کاسه اضافه کنید و دوباره مواد را مخلوط کنید تا کمی از قوام آن کاسته شود. سپس با یک چاقوی تیز چند برش روی بال ها ایجاد می کنیم.

4- در این مرحله بال ها را از یک طرف به سیخ می کشیم و به سراغ تهیه کباب پز زغالی می رویم. بعد زغال های داخل اجاق را یکنواخت روشن می کنیم و سیخ ها را به ترتیب روی اجاق می گذاریم.

5- گرمای زیر بال ها باید خیلی خوب باشد. سپس کره و سس فنری را با یک برس تمیز مرتباً روی بال ها بمالید. در همین حال سیخ ها را مدام بچرخانید تا بال ها به طور یکنواخت کباب شوند.

6- در صورت تمایل می توانیم کنار بال ها کمی گوجه فرنگی و فلفل سبز کبابی کنیم. در آخر بال های کبابی را با گوجه فرنگی و فلفل کبابی در ظرف مورد نظر بریزید و با نان یا برنج سرو کنید.

دستور پخت و تهیه بال مرغ کبابی بهاراتی

مواد لازم برای ۴ نفر

  • بال مرغ ۱۶ عدد
  • کره ۱۰۰ گرم
  • ادویه بهاراتی ۲ قاشق غذاخوری
  • پاپریکا ½ قاشق چایخوری
  • لیمو ترش ۱ عدد کوچک
  • سس تند ½ یا ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی

دستور پخت چهارم: طرز تهیه بال کبابی با سس باربیکیو

دستور تهیه بال مرغ کبابی با سس باربیکیو

1- بال های کبابی با سس BBQ یک غذای آبدار خوشمزه است که در دهان آب می شود و طعمی واقعا عالی دارد. و خوشمزگی بال های کبابی به خاطر بافت چرب بال هاست و چربی و کالری قسمت بال مرغ بیشتر از بقیه قسمت هاست و گذاشتن بافت چرب روی گریل باعث لذیذتر شدن گوشت مرغ می شود. بال های کباب خوشمزه با سس BBQ نیز طعم فوق العاده ای ایجاد می کند.

2- بال های موجود را بشویید و تمیز کنید. سپس آب بیشتری مصرف کنید تا کاملا خشک شود. سیر را با غذاساز یا با دست بشویید، پوست بگیرید و له کنید. فر را با دمای 180 درجه گرم کنید.

3- در یک کاسه بزرگ، آرد را با چاشنی آرد که شامل نمک، پاپریکا، پودر سیر، فلفل سیاه و آویشن است مخلوط کنید. سپس بال های چپ را به آرد آغشته کنید و خوب هم بزنید تا بال ها به آرد آغشته شوند. سپس سینی فر را خارج کرده و کاغذ روغنی را روی سینی بچینید، سپس بال های مرطوب شده با آرد را در سینی بچینید و مرتب بچینید. سینی را در فر از قبل گرم شده قرار دهید و اجازه دهید بال ها به مدت 40 دقیقه بپزند. حدود 80 درصد بال ها را بپزید. برای پخت روی زغال، باید بال ها را کباب کنید و روی ذغال داغ کباب کنید.

4- یک ماهیتابه مناسب انتخاب کنید و روی شعله ملایم قرار دهید. سپس مواد سس را به ترتیب به تابه اضافه کنید و هم بزنید. ابتدا سس کچاپ را بریزید و سپس سس خردل، سیر له شده، شکر قهوه ای، روغن زیتون و سرکه بالزامیک را به ترتیب اضافه کنید و هم بزنید. سپس سس و ادویه ها را اضافه کنید و 20 دقیقه بجوشانید تا سس کم کم غلیظ شود. بعد از غلیظ شدن سس آماده است.

5- بعد از 40 دقیقه سینی فر را که حاوی بال ها است خارج کرده و بال های نیم پز را به سس آغشته کرده و دوباره در سینی قرار دهید و به مدت 20 الی 30 دقیقه در فر با دمای 180 درجه قرار دهید. پس از این مدت بال ها کاملا پخته شده و در سس فرو می روند. برای پخت روی ذغال، مانند فر انجام دهید. بال های کبابی تهیه شده با سس باربیکیو. در ظرف مناسب سرو می شود.

طرز تهیه بال کبابی با سس باربیکیو

مواد لازم برای بال کبابی با سس باربیکیو

  • بال مرغ ۱ کیلو
  • سیر ۲ حبه
  • شکر قهوه ای ۱ ق غذا خوری
  • سرکه بالزامیک ۳ قاشق خوری
  • روغن زیتون ۱ ق غذا وری
  • سس کچاپ ۵ ق غذا خوری
  • سس خردل ۲ ق غذاخوری
  • آرد ۲ پیمانه
  • ادویه آرد شامل نمک، پاپریکا، پودرسیر، فلفل سیاه، آویشن به مقدار لازم
  • ادویه سس : فلفل سیاه، پودرسیر، آویشن،پاپریکا، ادویه باربیکیو یه مقدار لازم

روش پنجم: دستور پخت بال کبابی تند سس بلوچیز

طرز تهیه بال کبابی مرغ با سس تند بلوچیز

1- کره، سس چیلی، فلفل قرمز، نمک دریایی، فلفل سیاه و سرکه انگور را در ظرفی با هم مخلوط کنید.

2- بال ها را بشویید، با سس مخلوط کنید و آبجو را اضافه کنید. در ظرف مناسبی بریزید و در آن را ببندید و در صورت تمایل به مدت 6 ساعت در یخچال قرار دهید.

3- سی دقیقه قبل از پخت، بال ها را از یخچال خارج کرده و از سس جدا کنید.

4- فر را با دمای 300 درجه گرم کنید.

5- بال ها را در سینی فر قرار دهید و به مدت 10-15 دقیقه در فر قرار دهید تا کاملا بپزند و می توانید بال ها را به سیخ کباب کنید.

6- این بال ها را با سس بلوچیز سرو کنید.

مواد لازم برای بال کبابی تند

  • بال مرغ :یک کیلو
  • کره، ذوب شده :6 قاشق غذاخوری
  • سس فلفل تند :نصف فنجان
  • فلفل قرمز :2 قاشق غذاخوری
  • نمک دریا :نصف قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه تازه :نصف قاشق چایخوری
  • سس بلوچیز :به میزان لازم
  • سرکه انگور :2 قاشق غذاخوری
  • ماءالشعیر ساده :یک فنجان

نکات مهم برای غذا :

بهتر است بال کبابی را گرم و به همراه انواع سبزیجات گریل شده سرو کنید.
اگر رژیم کاهش وزن دارید بهتر است پوست بال مرغ را جدا کنید.
اگر می‌خواهید کباب شما نرم باشد پخت را روی حرارت ملایم انجام دهید.
از اضافه کردن نمک در مرحله طعم دار کردن بال کبابی خودداری کنید.
رومال کره در حین کباب شدن بال‌ها به خوش‌طعم شدنشان کمک می‌کند.
پخت کباب بال مرغ را طولانی نکنید چراکه این کار باعث خشک شدن کباب می‌شود.
زمان آماده سازی مواد اولیه حدودا 25دقیقه است.
زمان پخت و انتظار آن در حدود 10دقیقه است.
بال کبابی را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .

آموزش آشپزی بیشتر:

کیک چوبی شکلاتی

ساندویچ مرغ سرد ریش‌ریش

آش ترش مازندران

پاستا پنه با آلفردو

آش شوربای عروس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا