3 روش طرز تهیه حلیم بادمجان اصفهانی + مواد لازم

دستور پخت و تهیه حلیم بادمجان اصفهانی خوشمزه

حلیم بادمجان اصفهانی یک دسر بسیار خوب و عالی برای قبل از غذا هست. اکثرا در شهر های کاشان و اصفهان از این دسر خوشمزه در سر سفره ها می بینیم.

البته طرز تهیه این غذا شاید در برخی مناطق کشور متفاوت باشد. به همین دلیل ما 2 روش برای تهیه آن را برای شما آماده کرده ایم.

روش اول دستور تهیه حلیم بادمجان اصفهانی

مواد لازم

  • گوشت 0/5 کیلو
  • عدس 150 گرم
  • بادمجان3 عدد
  • کشک1 لیوان
  • پیاز2 عدد
  • سیر سرخ کرده1 قاشق سوپخوری
  • نعنا خشک1 قاشق سوپخوری
  • فلفلبه مقدار کافی
  • نمک به مقدار کافی
  • زرد چوبه به مقدار کافی

طرز تهیه حلیم بادمجان

1- گوشت و پیاز را خرد و کمی سرخ کنید . زرد چوبه را به آن بیفزایید. روی آن آب بریزید و بگذارید بپزد.

2- عدس را بشوئید و اضافه کنید. بادمجان را سرخ کنید و پس از پختن گوشت و عدس به آن بیفزایید.

3- نمک و فلفل را اضافه کنید. نزدیک به آخر پخت ، کشک را اضافه کنید. موقعی که غذا را کشیدید ، روی آن را با سیر ونعنا داغ تزیین کنید.

روش اول دستور تهیه حلیم بادمجان اصفهانی

روش دوم دستور پخت حلیم بادمجان اصفهانی

مواد لازم طرز تهیه حلیم بادمجون

  • مواد لازم میزان لازم
  • گوشت 250 گرم
  • بادمجان 1 کیلو
  • پیاز 3عدد
  • سیر 4 حبه
  • عدس 1 پیمانه
  • برنج 1 پیمانه
  • گردو 100 گرم
  • روغن به میزان لازم
  • نمک به میزان لازم
  • فلفل سیاه به میزان لازم
  • زرد چوبه به میزان لازم
  • دارچین نوک ق چ
  • کشک به میزان لازم
  • زعفران دم کرده 3 قاشق غذاخوری

دستور پخت بادمجان

1: برای تهیه بادمجان سبک ابتدا عدس و برنج را در بسته های جداگانه با آب به مدت حدود 3 ساعت خیس می کنیم. کمی نمک به برنج اضافه کنید.

2: پیازها را پوست گرفته و نگینی خرد کرده و در قابلمه ای مناسب با کمی روغن تفت دهید. کمی زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به پیازها اضافه کنید.

3: به محض اینکه پیازها کمی نرم شدند گوشت را اضافه کرده و کمی تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.

می توانید گوشت را ریز خرد کنید تا سریعتر بپزد و زودتر له شود. این یک موضوع سلیقه ای است.

4: کدوها را پوست گرفته و خلال می کنیم و گوشت را اضافه می کنیم و تفت می دهیم.

همچنین می توانید سیر را به درستی به گوشت اضافه کنید. می توانید سیر را رنده کنید.

5: مقداری آب داغ روی گوشت بریزید و بگذارید کاملا بپزد. این حدود 3 تا 4 ساعت طول می کشد.

6: عدس ها را بگذارید تا دم بکشد، باید بجوشانند تا خیلی نرم و لطیف شوند. برنج را با کمی روغن به روش کتا بپزید.

7: بادمجان را پوست بگیرید و از وسط نصف کنید. سپس در آب نمک می گذاریم تا تلخی آن گرفته شود.

8: بعد از دو ساعت بادمجان ها را آبکش کرده و کمی آبکشی کنید و بگذارید خشک شود.

9: بادمجان ها را در کمی روغن سرخ کنید. سعی کنید زیاد سرخ نکنید. در صورت تمایل می توانید بادمجان را کبابی کنید.

10: دو عدد پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید.

11: مقداری زردچوبه و نمک به پیازها اضافه کنید و تفت دهید.

12: شروع به برش دادن گردو با چاقو کنید تا زمانی که احساس جویدن کنید.

13: در ظرف مناسبی بادمجان سرخ شده را بریزید و ۲ قاشق غذاخوری زعفران را اضافه کنید.

14: کمی فلفل و دارچین به بادمجان اضافه کنید.

15: بادمجان را با این ادویه ها بزنید تا بادمجان به خورد مواد برود.

16: گردو را به بادمجان اضافه کنید و هم بزنید.

17: عدس پخته شده را با قاشق به متوسط ​​اضافه کنید.

18: برنج را اضافه کرده و دوباره شروع به هم زدن کنید. می توانید در این مرحله یک حبه سیر را رنده کنید و به مواد خود اضافه کنید، این یک سلیقه است.

19: نیمی از پیازهای سرخ شده را به بادمجان اضافه کنید و هم بزنید.

بادمجان را می توانید حدود 2 دقیقه بدون گوشت و کشک تفت دهید، این کار باعث می شود بادمجان نرم شود و طعم بی نظیری بدهد.

20: گوشت را با چاقو و چنگال خرد کنید و به بادمجان اضافه کنید.

21: سه قاشق غذاخوری کشک را با کمی آب رقیق کرده و بادمجان را اضافه کنید. بعد از این مرحله میزان نمک و ادویه این غذا را بررسی کنید.

مقدار کشک هم سلیقه ای است، به دلیل نمک کشک سعی کنید در مرحله قبل از نمک کمی استفاده کنید و بعد از ریختن کشک آن را اندازه بگیرید.

22: برای تزیین این غذا نیمی از پیازهای سرخ شده را با کشک نعناع داغ تزیین کنید و با مخلوط کردن کمی زعفران با کشک می توانید کشک زعفرانی را نیز تهیه کرده و از آن برای تزیین استفاده کنید.

روش دوم دستور پخت حلیم بادمجان اصفهانی

روش سوم تهیه حلیم بادمجان

مواد لازم

  • بادمجان ۳۰۰ گرم
  • گوشت سردست ۳۰۰ گرم
  • برنج ۱۰۰ گرم
  • عدس ۵۰ گرم
  • سیر ۴ حبه
  • پیاز ۳ عدد متوسط
  • کشک ۱۰۰ گرم
  • نعناع خشک ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
  • روغن و زردچوبه به اندازه کافی

روش سوم تهیه حلیم بادمجان

1- برای تهیه بادمجان خوشمزه ابتدا یک عدد پیاز را پوست گرفته و سپس بشویید و سپس روی تخته آشپزخانه خرد کنید و ماهیتابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و در روغن بریزید و بگذارید کمی داغ شود.

2- سپس پیازها را در قابلمه می ریزیم و تفت می دهیم تا روشن شوند.

سپس گوشت شسته شده را اضافه کرده و کمی زردچوبه و فلفل سیاه روی مواد می ریزیم و مدام تفت می دهیم تا رنگ گوشت کاملا تغییر کند.

3- در این مرحله 6-7 لیوان آب جوش روی گوشت می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و ابتدا حرارت را زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاید و سپس حرارت را خیلی ملایم می گذاریم تا گوشت از روی مغزها بپزد، بادمجان ها را پوست بگیرید. طول می کشد.

4- در این مرحله بادمجان ها را شسته و در آبکش می گذاریم تا آب اضافی آن گرفته شود و سرخ می شوند.

5 بعد از اینکه یک طرف بادمجان سرخ شد آن را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود، بادمجان ها را در بشقاب بگذارید و کنار بگذارید و بعد از پخته شدن گوشت به مدت 2 ساعت بپزید و تست کنید.

6- اگر نیم پز شد یک ساعت دیگر بگذارید بپزد. اگر از گوشت بره استفاده کنیم، گوشت زودتر می‌پزد. اما گوشت گاو زمان بیشتری برای پخت نیاز دارد (بعد از پخته شدن گوشت، حداقل 1 پیمانه آبغوره داشته باشیم).

7- از ابتدا در صورت لزوم آب بیشتری به گوشت اضافه می کنیم تا در حین پخت آب جوش به آن اضافه نکنیم.) گوشت پخته شده را از قابلمه خارج کرده و در آبکش گذاشته و می گذاریم تا خنک شود.

8- در این مرحله گوشت را تکه تکه می کنیم و دوباره داخل قابلمه، آب گوشت می ریزیم. سپس یک قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و برنج را تمیز می کنیم و می شوییم و داخل قابلمه می ریزیم.

9- عدس ها را هم تمیز می کنیم و می شوییم و به برنج اضافه می کنیم و 3-2 لیوان آب روی مواد می ریزیم و می گذاریم 30 دقیقه بپزد سپس پیازهای باقی مانده را پوست گرفته و شسته و روی تخته می گذاریم. .

10- سپس ماهیتابه مناسبی را روی حرارت متوسط ​​قرار می دهیم و روغن را در آن می ریزیم و حرارت را کم می کنیم تا روغن داغ شود و پیازها را در ماهیتابه می ریزیم و تفت می دهیم تا روشن شود و اجازه می دهیم سرخ و طلایی شود.

11- در همین حین سیرها را پوست گرفته، شسته و ریز خرد کنید، پیازهای سرخ شده را در آبکش بریزید تا روغن اضافی آن گرفته شود، سیرها را در ماهیتابه بریزید و تفت دهید و صبر کنید تا سرخ شوند.

12- حالا در صافی بریزید تا روغن اضافی آن گرفته شود. حالا دوباره تابه را روی آتش می گذاریم و اگر داخل روغن نبود دوباره مقداری روغن داخل تابه می ریزیم و نعنا را در آن می ریزیم و سرخ می کنیم.

13- وقتی روغن داغ شد تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید چون روغن داغ باعث سیاه شدن نعنا می شود. سپس عدس را با برنج مخلوط می کنیم و اگر عدس پخته شد با چرخ گوشت می زنیم.

14- سپس به قابلمه ای که گوشت در آن است اضافه کنید و بادمجان سرخ شده را اضافه کنید. همچنین می توانید بادمجان را با چرخ گوشت پوره کنید یا در غذاساز بریزید و له کنید و به مواد اضافه کنید.

15- سپس نصف مقدار پیاز داغ و نعناع داغ و سیر داغ را به مواد اضافه می کنیم و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا بادمجان با آب گوشت پخته و کاملاً پخته و له شود و پس از پخته شدن همه مواد اضافه می کنیم. کشک

16- حالا همه مواد را خوب هم بزنید تا کاملا با کشک ترکیب شوند و بعد از 10 دقیقه قابلمه را از روی حرارت بردارید و بادمجان آماده شده را در ظرفی ریخته و با پیازهای باقیمانده و سیر و نعنا داغ تزیین کنید.

نکات مهم برای غذا :

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
زمان پخت و انتظار آن در حدود 3 ساعت
حلیم بادمجان را می توانید در وعده نهار – شام – پیش غذا – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
پیاز داغ طعم خیلی خوبی به این غذا می دهد در استفاده از آن دست و دلباز باشد.
اگر دوست دارید حلیم بادمجان کم روغنی داشته باشید بادمجان ها را در فر سرخ کنید و یا در هنگام سرخ شدن کمی ماست به بادمجان ها بمالید تا روغن کمتری جذب کند.
بهترین گوشت برای تهیه حلیم بادمجان سردست یا گردن می باشد.
اگر دوست داریم حلیم شما حالت کشداری داشته باشد از گوشت گردن استفاده کنید.
زمانی که کشک را اضافه می کنید باید حرارت ملایم باشد و نجوشد زیرا باعث می شود کشک ببرد و بد مزه گردد.
در صورت تمایل می توانید عدس را حذف و فقط با برنج بپزید.
مراحل پخت در کرمانشاه کمی متفاوت است آن از نخود و لوبیا سفید برای تهیه حلیم بادمجان استفاده می کنند.
برای سرعت بخشیدن به فرایند پخت گوشت از زودپز استفاده کنید.
در در زمان پخت برنج برای حلیم بادمجان اصفهانی سعی کنید آن را هم نزنید. این کار از ته گرفتن برنج جلوگیری می کند.
4/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا