3 روش طرز تهیه خورش اناربیج شمالی-گیلانی (دستور پخت)

اناربیج یک غذای شمالی هست که در استان‌های شمالی گیلان و مازندران وجود دارد. اگر شما دوست دارید تا طرز تهیه خورش اناربیج را آموزش ببینید، با ما باشید تا دستور پخت آن را به شما بگوییم.

در اینجا ما 3 روش برای تهیه خورش اناربیج گیلانی برای شما آماده کرده‌ایم، که می‌توانید از هر کدام از آنها برای خودتان استفاده کنید.

برای 6 ـ 7 نفر

تهیه این خورش وقت زیادی می‌گیرد،

مواد لازم تهیه خورشت اناربیج شمالی

1 ــ مغز گردوی سائیده شده 350 گرم.

2 ــ سبزی: تره، جعفری، گشنیز و نعناع جمع یک کیلو، یک دسته کوچک خلواش (خنش) و شوشاق.

3 ــ گوشت چرخ‌کرده گوساله نیم کیلو.

4 ــ پیاز یک عدد به‌اندازه یک مشت دست.

5 ــ رب انار ترش یا آب انار یا آب‌غوره، به حدی که خورش ترش شود.

6 ــ نمک و فلفل و زردچوبه به‌اندازه کافی.

آموزش آشپزی بیشتر: طرز تهیه کالباس خانگی

دستور و طرز تهیه خورشت اناربیج به روش گیلانی

مغز گردو را مثل گردوی خورش فسنجان سائیده تا نرم شود. سبزی‌ها را ریز خرد نموده با روغن سرخ نمایید.

پیاز را در گوشت چرخ‌کرده، رنده نموده و نمک و فلفل را اضافه نمایید، با هم مخلوط کنید.

آنگاه با گوشت چرخ‌کرده کوفته‌های کوچک‌تر از یک گردو درست نمایید.

سپس گردوی سائیده شده را با سه یا چهار لیوان آب و کمی زردچوبه بگذارید با حرارت ملایم چند ساعت بپزد، تا مثل فسنجان به روغن بیفتد.

سپس سبزی سرخ‌کرده را اضافه نموده باز بگذارید، چند جوش بزند تا سبزی پخته شود.

آنگاه کوفته‌ها را یک یک داخل خورش که در حال جوشیدن است بیندازید، تا خورش از جوش نیفتد و کوفته‌ها باز نشود.

ترشی را اضافه نموده و روی آتش ملایم چند جوش دیگر بزند، و هنگامی که کوفته‌ها پخته شد و خورش جا افتاد بردارید.

غلظت این خورش مثل فسنجان است، و باید کم آب باشد.

آموزش آشپزی بیشتر: کباب مرغ با رزماری

روش دوم خورش اناربیج با کمی تفاوت است

  • گوشت چرخ‌کرده 300 گرم
  • مغز گردو 200 گرم
  • 2 عدد پیاز بزرگ
  • گیاهان معطر 300 گرم
  • رب انار 1 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه به‌اندازه کافی
  • روغن و زردچوبه به‌اندازه کافی

آموزش آشپزی بیشتر: دستور پخت میتلف گوشتی

مرحله اول

برای تهیه اناربیج گیلانی ابتدا سبزی‌های معطری که شامل سبزی‌هایی مانند حلوا، وساک، جعفری، گشنیز و نعناع است را خرد می‌کنیم.

سپس تابه مناسبی را روی آتش می‌گذاریم و مقداری روغن اضافه می‌کنیم.

مرحله دوم

حالا سبزی‌ها را به تابه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا نرم شوند، با تفت دادن بیشتر سبزیجات رنگ سوپ تیره‌تر می‌شود.

بعدازاینکه سبزی‌ها خوب سرخ شدند آن‌ها را از ماهیتابه خارج کرده و کنار بگذارید.

مرحله سوم

در این مرحله پیاز را نگینی خرد کرده و با کمی روغن در قابلمه‌ای مناسب تفت دهید تا سبک و شیشه‌ای شود.

سپس گردو را چرخ کرده و به قابلمه اضافه کرده و 1 دقیقه تفت دهید.

مرحله چهارم

در این مرحله رب انار را به همراه نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به تابه اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم.

سپس 4 پیمانه آب به قابلمه اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم گردوها با حرارت ملایم و روغن خوب بپزند.

مرحله پنجم

بعد از یک ساعت سبزیجات سرخ‌شده را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید سوپ جا بیفتد.

در همین حین پیاز باقی‌مانده را با رنده ریز رنده کرده و پس از گرفتن آب اضافی در ظرف مناسبی بریزید.

مرحله ششم

در این مرحله گوشت چرخ‌کرده را با کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به کاسه اضافه کنید و چند دقیقه با دست مواد را ورز دهید تا کاملاً چسبناک شوند.

حالا روی کاسه را با سلفون بپوشانید و در یخچال قرار دهید.

مرحله هفتم

بعد از 30 دقیقه تا یک ساعت ظرف را از یخچال خارج کرده، حالا یک تابه مناسب را روی آتش بگذارید و مقداری روغن به آن اضافه کنید.

سپس اندازه گردو را از مخلوط گوشت خارج کرده و به شکل کوفته در آورید.

مرحله هشتم

سپس روغن را بریزید و سرخ کنید. کوفته‌ها را بعد از سرخ شدن داخل سوپ بریزید و اجازه دهید سوپ روغن بریزد.

در انتها سوپ را با برنج یا گربه‌ای سرو کنید.

آموزش آشپزی بیشتر: شورماهی پلو بوشهری

نکات مهم خورش اناربیج

  • بعضی‌ها ابتدا گردوی خردشده را سرخ می‌کنند و بعد به سوپ اضافه می‌کنند تا روغن بیشتری بگیرد.
  • می‌توان از آب آن به‌جای آب انار ترش استفاده کرد. به این سوپ می‌توانید آب‌میوه را در هر اندازه‌ای به ذائقه خود اضافه کنید.
  • اگر به گیاه حلوا دسترسی ندارید، مقدار نعناع را زیاد کنید.
  • در ترکیب سبزیجات آش انار میزان سبزی محلی باید کمتر از سایر سبزیجات باشد.
  • اگر به سبزی چوچک محلی دسترسی دارید، یک قاشق غذاخوری چوچک را به فرمول سبزیجات سوپ خود اضافه کنید.
  • در حین پختن گردوها، چند بار آب سرد اضافه کنید تا شوکی به آن‌ها وارد شود و روغن بیشتری به آن‌ها برسد.
  • می‌توانید در این سوپ از مقداری رب پرتقال یا رب آلو به همراه رب انار استفاده کنید.
  • توجه داشته باشید که این سوپ باید مانند دانه کامل رازیانه ته‌نشین شود و داخل روغن بریزد.
  • می‌توانید یک پیمانه دانه انار را به سوپ اضافه کنید و مقدار رب انار را کم کنید.
  • سوپ ژله انار را زیاد هم نزنید چون کوفته‌ها از هم می‌ریزند و خراب می‌شوند.
  • می‌توانید در وسط کوفته‌ها از چوچک استفاده کنید.
  • در پنج دقیقه آخر پخت، دو یا سه تکه یخ داخل سوپ بریزید تا خوب بپوشد.
  • در صورت تمایل 1 قاشق غذاخوری شکر به سوپ اضافه کنید تا مزه دار شود.
  • همچنین می‌توانید به‌جای گوشت چرخ‌کرده از گوشت گاو، اردک، اردک، بوقلمون یا مرغ استفاده کنید.
  • طرز پخت انار با مرغ به این صورت است که ابتدا باید مرغ را با کمی پیاز تفت دهید سپس آب انار، آب، نمک، فلفل،
  • زردچوبه و گردو را به مرغ اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم بپزد. سپس رب انار، سبزی و سیر سرخ‌شده را به
  • سوپ اضافه کنید و اجازه دهید سوپ روی اجاق‌گاز ملایم بجوشد و غلیظ شود.

آموزش آشپزی بیشتر: شورماهی پلو بوشهری

روش سوم برای آماده کردن خورشت اناربیج یا انار آویج

مواد لازم برای تهیه خورشت انار بیج گیلانی

  • 250 گرم گردوی ریز آسیاب شده یا خردشده
  • 300 گرم گوشت چرخ‌کرده
  • یک لیوان آب انار ترش
  • پیاز پوست گرفته و رنده شده
  • 1 قاشق مرباخوری پودر گلپر
  • 250 گرم سبزی خردشده (100 گرم موسیر، 80 گرم جعفری، 50 گرم حلوا و چند شاخه نعنا)
  • رب انار به مقدار لازم
  • نمک، زردچوبه و فلفل به میزان لازم
  • برنج زعفرانی برای سرو

آموزش آشپزی بیشتر: شورماهی پلو بوشهری

1. آب یا آب انار ترش را با کمی زردچوبه و نمک در قابلمه‌ای بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد. اگر از آب‌میوه استفاده می‌کنید و مقدار آن کمتر از یک فنجان است، بقیه فنجان را با آب پر کنید تا درنهایت یک فنجان آب میوه در کاسه داشته باشید.

2. گردوهای ریز آسیاب شده را در ظرفی با کمی آب هم بزنید سپس در قابلمه بریزید.

3. گردو و آب انار را به مدت 2 تا 3 ساعت بجوشانید تا گردوها روغنی و نرم شوند.

4. 200 گرم سبزی خردشده را با کمی روغن در ماهیتابه بریزید و روی حرارت ملایم تفت دهید.

توجه داشته باشید که سبزیجات در این مرحله نباید زیاد سرخ یا سوزانده شوند. چون طعمش تلخ است.

5. سبزی سرخ‌شده را در قابلمه بریزید و بگذارید یک ساعت با آب انار و گردو بپزد و بگذارید.

6. کوفته‌ها را آماده کنید: آب پیاز رنده شده را بگیرید. پیازها، گوشت چرخ‌کرده، 50 گرم سبزیجات باقیمانده، نمک و فلفل را در ظرفی بریزید و خوب هم بزنید. سپس به‌اندازه یک گردو از مخلوط گوشت برداشته و کوفته‌های کوچک درست می‌کنیم. این کار را با بقیه تکه‌های گوشت تکرار کنید تا تمام شود.

7. کوفته‌ها را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا کمی جا بیفتند.

سپس آن‌ها را در مقداری روغن داغ در ماهیتابه سرخ کنید تا وقتی داخل سوپ ریخته می‌شوند شکل خود را حفظ کنند.

8. رب انار را کم‌کم به سوپ اضافه کنید تا به رنگ دلخواه برسید. توجه داشته باشید که بعد از این مرحله سوپ کمی تیره‌تر می‌شود، پس در مصرف رب انار زیاده‌روی نکنید.

9. کوفته‌ها و همچنین گلپر را داخل سوپ می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم تا یک ساعت دیگر سوپ با حرارت ملایم بپزد. نیم ساعت اول درب قابلمه را باز کنید و نیم ساعت درب آن را ببندید.

10. سوپ را بچشید و در صورت نیاز آب انار، نمک و فلفل بیشتری اضافه کنید. اجازه دهید سوپ 30 دقیقه دیگر بماند تا غلیظ‌تر و تیره‌تر شود.

11. آب انار را با زعفران پلو سرو کنید. در این مرحله غذای شما حاضر و اماده است و می توانید میل بفرمایید.

حتماً پیشنهادات و نظرات خودتان را برای بهتر کردن این دستور پخت برای ما ارسال کنید.

آموزش آشپزی بیشتر:

خورشت انار بیج گیلانی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا