2 روش طرز تهیه دسر خورش ماست اصفهانی + مواد لازم

امروز قصد داریم برای شما، طرز تهیه خورش ماست اصفهانی را به عنوان یک دسر لذیذ اصفهانی، که کاملا بی نمک هم هست به ما آموزش دهید.

این دسر را می توانید در کنار عذای اصلی خود ، در شام و نهار میل کنید.

طعم آن برعکس ماست های دیگر نسبتا شیرین هست و حتی می توان از آن برای یک وعده به تنهایی هم استفاده کرد.

روش اول طرز تهیه خورش ماست اصفهانی

مواد لازم برای خورش ماست اصفهانی:

موادی که در این لیست وجود دارد مناسب 4 نفر هست. همچنین این دسر، سرد سرو می شود.

نکته دیگر این هست که سعی کنید ان را یک روز قبل در یخچال بگذارید تا آماده سرو کردن شود.

  • گوشت گردن بدون استخوان 250 گرم (با استخوان 300 گرم)
  • ماست چکیده بی نمک 2.5 کیلوگرم
  • شکر 1 پیمانه سرخالی
  • زرده تخم مرغ 2 عدد
  • آب 2 تا 3 پیمانه
  • پیاز 1 عدد
  • گلاب، زردچوبه، نمک، زعفران ساییده به اندازه کافی
  • خلال پسته، بادام و زرشک به اندازه کافی (برای تزیین)

دستور پخت خورش ماست اصفهانی

1- در ابتدا و قبل از هر کاری ، گوشت گردن را با پیاز، زردچوبه، نمک و آب کاملا بپزید.

2- در مرحله دوم باید استخوان ها را جدا کرده و گوشت را با گوشت کوب، درون یک ظرف مسی یا تفلون خوب بکوبید تا سفید و یکدست شود.

3- سپس زرده های تخم مرغ، ماست و شکر را خوب مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید.

4- در مرحله چهارم باید مواد را خوب به هم بزنید تا جوش بیایند.

5- هنگامی که مایه جوش آمد، گوشت گردن کوبیده شده را در تابه ریخته و مخلوط ماست، زرده تخم مرغ و شکر را بدان بیفزایید و خوب مخلوط کنید.

6- اگر کل مراحل را به خوبی انجام داده باشید، غذایی به دست می آید که حسابی کش می آید.

7- حالا زعفران آب کرده و در صورت تمایل گلاب را به آن اضافه کنید.

8- خورش ماست به دست آمده را با زرشک، خلال بادام و پسته تزیین نمایید.

روش دیگر طرز تهیه خورش ماست اصفهاانی

البته روشها زیاد با هم متفاوت نیستند و بدون دردسر می توانید به هر روشی که راحت تر هستید ، تهیه آن را انجام دهید.

مواد لازم خورش ماست

  • پیاز متوسط ۱ عدد
  • شکر نصف پیمانه متوسط
  • گلاب ۱ قاشق سوپخوری
  • مغز گردو ۱ قاشق غذاخوری
  • خلال بادام ۱ قاشق غذاخوری
  • خلال پسته و زرشک برای تزیین
  • ماست پر چرب ۳ پیمانه متوسط
  • گوشت گردن گوسفند ۲۵۰ گرم
  • زعفران دم کرده ۱ قاشق سوپخوری
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

دستور تهیه خورش ماست اصفهانی

1- برای تهیه خورش ماست اصفهانی ابتدا یک قابلمه مناسب را از آب پر کرده و روی آتش بگذارید.

2- سپس پیاز را پس از پوست کندن از وسط نصف کرده و به قابلمه اضافه کنید. سپس گوشت گردن را با کمی زردچوبه اضافه کنید و بگذارید گوشت گردن با حرارت زیاد بپزد.

3- بعد از اینکه گوشت گردن خوب پخت، قابلمه را از روی حرارت بردارید و گوشت را از قابلمه خارج کنید.

4- استخوان های گوشت را با احتیاط جدا کنید. سپس گوشت را در ظرف مناسب (ترجیحا مسی) قرار دهید.

5- این مهم ترین مرحله در پخت خورش ماست است و باید آن را به خوبی انجام دهید.

6- در این مرحله باید گوشت را هم بزنید تا سفید و کشدار شود. اگر این کار را به خوبی انجام دهید، آب دوغ شما جویدنی و چسبناک خواهد بود.

7- در مرحله بعد یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و ماست پرچرب را با شکر داخل قابلمه بریزید.

8- سپس مواد را خوب مخلوط کنید سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مدام هم بزنید تا شیر نزدیک به جوش بیاید.

9- بعد از به جوش آمدن ماست، گوشت چرخ کرده را به قابلمه اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا مواد پخته شوند.

10- بعد از اینکه گوشت را با سایر مواد خوب مخلوط کردید، مغز گردو را با خلال بادام، زعفران، گلاب و مقداری نمک خیس کنید.

11- چند دقیقه دیگر مواد را هم بزنید تا یکدست شود سپس از روی حرارت بردارید و در ظرف مورد نظر قرار دهید.

12- خورش ماست را با خلال پسته و زرشک تزیین کنید و حداقل 12 ساعت در یخچال بگذارید سپس سرو کنید.

13- نکته جالب دیگر در مورد خورش ماست این است که این خورش بر خلاف سایر خورش های معروف ایرانی، سرد سرو می شود.

14- در صورت تمایل می توانید از زرده تخم مرغ و خامه نیز استفاده کنید تا خورش ماست اصفهانی خوشمزه تر شود.

زمان آماده سازی آن حدودا 30 دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه هست.

امیدواریم که این دسر خوشمزه در کنار وعده نهار و شام شما بتواند یک حس شادابی و آرامش خاصی به شما بدهد.

حتما نظرات و پیشنهادات خودتان را در مورد طرز تهیه این دسر برای ما در بخش کامنت ارسال کنید ، تا دیگر عزیزان بتوانند استفاده کنند.

Rate this post

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا