طرز تهیه شله زرد شیرین و خوشمزه: بهترین دستور پخت

طرز تهیه شله زرد شیرین و خوشمزه: بهترین دستور پخت

آموزش آشپزی غذای شله زرد لذیذ (مرحله به مرحله)، مواد لازم + دستور تهیه آن. چگونه شله زرد تهیه می شود؟
نوع: شام , میان وعده
سبک آشپزی: ایرانی
کلمات کلیدی: شله زرد
بازده دستورالعمل: 3
کالری: 2100
زمان آماده سازی: PT35M
زمان پخت و پز: PT3H30M
زمان کل: PT4H5M
اجزاء دستورالعمل:
- خرده برنج
- آب
- شکر
- گلاب
- کره
- خلال بادام
- زعفران
- هل
راهنمای دستورالعمل: امروز قصد دارید برای شما طرز تهیه شل زرد خوشمزه را آموزش دهیم. اگر نمی دانید که شله زرد چگونه آماده می شود، در این مطلب به شما خواهیم گفت که با کمک چه ترکیبی از مواد غذایی، میتوانید آن را تهیه کنید. شله زرد یکی از قدیمی ترین و سنتی ترین غذاهای ایرانی است که در برخی مناطق ایران تا حدودی روش پخت آن متفاوت است. اما مواد اصلی آن در تمام دستور پخت های متفوات، هیچ فرقی نمی کند. مهمترین بحث در مورد شله زرد، کمی صبر و دقت در تهیه آن هست. زمان آماده سازی مواد شله زرد حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه و زمان پخت حدود ۳ تا ۴ ساعت است. اما با استفاده از روشهای مدرن و دستگاههای پخت، زمان آماده سازی مواد و زمان پخت شله زرد میتواند کمتر از این باشد. املاح معدنی موجود در شله زرد شله زرد دارای املاح معدنی بسیار زیادی مانند: آهن، کلسیم، پتاسیم، فسفر، منیزیم، روی، مس، سدیم، منگنز، تیامین (ویتامین B1)، نیاسین (ویتامین B3)، ریبوفلاوین (ویتامین B2)، پانتوتنیک اسید (ویتامین B5)، پیریدوکسین (ویتامین B6)، فولات (ویتامین B9)، تیامین (ویتامین B1)، نیاسین (ویتامین B3)، ریبوفلاوین (ویتامین B2)، پانتوتنیک اسید (ویتامین B5)، پیریدوکسین (ویتامین B6)، فولات (ویتامین B9)، ویتامین E، است و به همین دلیل پیشنهاد می شود که حتما این آش را یک بار میل کنید. دستور پخت آش شله زرد خوشمزه با روش سنتی مواد لازم خرده برنج: 1 لیوان آب: 8 لیوان شكر: ٢ ليوان و يك چهارم ليوان گلاب: نصف لیوان کره: 50 گرم خلال بادام: نصف لیوان زعفران دم شده به مقدار کافی برای 4 نفر دارچین و گل پودر نارگیل و پودر پسته برای 4 نفر هل آسیاب شده نصف قاشق غذاخوری طرز تهیه شل زرد خوشمزه: 1- ابتدا خرده برنج را بعد از شستن با 8 لیوان آب خیس می کنیم. روی شعله قرار می دهیم تا خرده برنج خوب بپزد و باز شود. 2- سپس در این لحظه اگر برنج ، خیلی غلیظ شد نگران نباشید. زیرا وقتی شکر اضافه کنید آب میندازه. 3- در این مرحله بعد از پخت برنج کمی از زعفران رو اضافه کنید تا به خورد برنج بره وخوشرنگ بشه. 4- در این مرحله بعد از ده دقیقه شکر رو اضافه خواهیم کرد و 10 دقیقه بعد هل رو با کمی گلاب خیس کنید و بعد صاف کنید و توی شله زرد بریزید. 5- در لحظه آخر بقیه گلاب و زعفران را بریزید و در آخر کره را هم اضافه کنید و بعد از ده دقیقه خاموش کنید. زیرا اگر بیشتر از این مدت بجوشد، عطر وبوی زعفران و هل و گلاب کم خواهد شد. نکات مهم برای خوشمزه تر کردن شله زرد، میتوانید به نکات زیر توجه کنید: استفاده از کره: استفاده از کره به جای روغن یا چربی در تهیه شله زرد، طعم و عطر غذا را بهتر می کند. استفاده از مواد معطر: استفاده از مواد معطر مانند هل، دارچین و زعفران دمشده به تهیه شله زرد عطر و طعم شله زرد را تقویت می کند. استفاده از خلال بادام: اضافه کردن خلال بادام به شله زرد، میتواند طعم و عطر آن را بهتر کرده و به غذا ظاهری زیبا بدهد. تزئین با مواد مختلف: برای تزئین شله زرد از موادی مانند گردو، بادام، پسته، نارگیل و زعفران استفاده کنید تا به غذا ظاهری زیبا و خوشمزه بدهد. به شما هم توصیه می کنیم که حتما از این عذای دلنشین در سفره های خودتان استفاده کنید.
3.23
امروز قصد دارید برای شما طرز تهیه شل زرد خوشمزه را آموزش دهیم. اگر نمی دانید که شله زرد چگونه آماده می شود، در این مطلب به شما خواهیم گفت که با کمک چه ترکیبی از مواد غذایی، میتوانید آن را تهیه کنید. شله زرد یکی از قدیمی ترین و سنتی ترین غذاهای ایرانی است که در برخی مناطق ایران تا حدودی روش پخت آن متفاوت است. اما مواد اصلی آن در تمام دستور پخت های متفوات، هیچ فرقی نمی کند.
مهمترین بحث در مورد شله زرد، کمی صبر و دقت در تهیه آن هست. زمان آماده سازی مواد شله زرد حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه و زمان پخت حدود ۳ تا ۴ ساعت است. اما با استفاده از روشهای مدرن و دستگاههای پخت، زمان آماده سازی مواد و زمان پخت شله زرد میتواند کمتر از این باشد.
املاح معدنی موجود در شله زرد
شله زرد دارای املاح معدنی بسیار زیادی مانند: آهن، کلسیم، پتاسیم، فسفر، منیزیم، روی، مس، سدیم، منگنز، تیامین (ویتامین B1)، نیاسین (ویتامین B3)، ریبوفلاوین (ویتامین B2)، پانتوتنیک اسید (ویتامین B5)، پیریدوکسین (ویتامین B6)، فولات (ویتامین B9)، تیامین (ویتامین B1)، نیاسین (ویتامین B3)، ریبوفلاوین (ویتامین B2)، پانتوتنیک اسید (ویتامین B5)، پیریدوکسین (ویتامین B6)، فولات (ویتامین B9)، ویتامین E، است و به همین دلیل پیشنهاد می شود که حتما این آش را یک بار میل کنید.
دستور پخت آش شله زرد خوشمزه با روش سنتی
مواد لازم
- خرده برنج: 1 لیوان
- آب: 8 لیوان
- شكر: ٢ ليوان و يك چهارم ليوان
- گلاب: نصف لیوان
- کره: 50 گرم
- خلال بادام: نصف لیوان
- زعفران دم شده به مقدار کافی برای 4 نفر
- دارچین و گل پودر نارگیل و پودر پسته برای 4 نفر
- هل آسیاب شده نصف قاشق غذاخوری
طرز تهیه شل زرد خوشمزه:
1- ابتدا خرده برنج را بعد از شستن با 8 لیوان آب خیس می کنیم. روی شعله قرار می دهیم تا خرده برنج خوب بپزد و باز شود.
2- سپس در این لحظه اگر برنج ، خیلی غلیظ شد نگران نباشید. زیرا وقتی شکر اضافه کنید آب میندازه.
3- در این مرحله بعد از پخت برنج کمی از زعفران رو اضافه کنید تا به خورد برنج بره وخوشرنگ بشه.
4- در این مرحله بعد از ده دقیقه شکر رو اضافه خواهیم کرد و 10 دقیقه بعد هل رو با کمی گلاب خیس کنید و بعد صاف کنید و توی شله زرد بریزید.
5- در لحظه آخر بقیه گلاب و زعفران را بریزید و در آخر کره را هم اضافه کنید و بعد از ده دقیقه خاموش کنید. زیرا اگر بیشتر از این مدت بجوشد، عطر وبوی زعفران و هل و گلاب کم خواهد شد.
نکات مهم برای خوشمزه تر کردن شله زرد، میتوانید به نکات زیر توجه کنید:
استفاده از کره: استفاده از کره به جای روغن یا چربی در تهیه شله زرد، طعم و عطر غذا را بهتر می کند.
استفاده از مواد معطر: استفاده از مواد معطر مانند هل، دارچین و زعفران دمشده به تهیه شله زرد عطر و طعم شله زرد را تقویت می کند.
استفاده از خلال بادام: اضافه کردن خلال بادام به شله زرد، میتواند طعم و عطر آن را بهتر کرده و به غذا ظاهری زیبا بدهد.
تزئین با مواد مختلف: برای تزئین شله زرد از موادی مانند گردو، بادام، پسته، نارگیل و زعفران استفاده کنید تا به غذا ظاهری زیبا و خوشمزه بدهد.
به شما هم توصیه می کنیم که حتما از این عذای دلنشین در سفره های خودتان استفاده کنید.
مقدار کالری، چربی، کربوهیدرات، پروتئین، املاح معدنی و ویتامین
کالری: | 2100 کیلوکالری |
چربی: | 13 گرم |
کربوهیدرات: | 320 گرم |
پروتئین: | 60 گرم |
املاح معدنی:
منیزیم: | 105 میلی گرم |
کلسیم: | 92میلی گرم |
آهن: | 57 میلی گرم |
فسفر: | 210 میلیگرم |
ویتامینها:
تیامین: | 12 واحد |
ریبوفلاوین: | 7 میلیگرم |
نیاسین: | 0.70 واحد |
ویتامین B1 (تیامین): | 0.1 میلیگرم |
ویتامین B2 (ریبوفلاوین): | 0.02 میلیگرم |
ویتامین B3 (نیاسین): | 1.3 میلیگرم |
ویتامین B5 (پانتوتنیک اسید): | 0.5 میلیگرم |
ویتامین B6 (پیریدوکسین): | 0.1 میلیگرم |
ویتامین B9 (فولات): | 7 میکروگرم |
ویتامین C: | 2 میلیگرم |
ویتامین E: | 0.8 میلیگرم |
مقدار کالری مواد بالا به صورت حدودی:
- خرده برنج: ۶۴۰ کالری
- آب: ۰ کالری
- شکر: ۱۰۹۴ کالری
- گلاب: ۲۵ کالری
- کره: ۳۷۵ کالری
- خلال بادام: ۳۸۳ کالری
- زعفران دم شده: ۰ کالری
- هل آسیاب شده: ۶ کالری
آموزش آشپزی بیشتر: