3 طرز تهیه شیرینی مادلین فرانسوی (خانگی، سس کارامل، روش قنادی)

مادلین یا مادلن یک دسر بسیار خوشمزه برای فرانسه است. شیرینیهای مادلین از دو شهر لیواردون در منطقه لورن فرانسه تهیه میشود. این کیک نرم و شیرین شبیه بادام یا صدف است و در قالبهای مخصوص مادلین تهیه میشود.
شیرینیهای مادلین مانند شیرینی به درازی هستند، مانند شیرینی دانمارکی و کیک یزدی هستند و شیرینیهای خشکی هستند که طعم بسیار بهتری نسبت به شیرینیهای شور دارند.
شیرینی مادلین گزینهای ساده و شیک برای شیرینیهای نوروزی است که شکل خاص آن بسیار جذاب است و برای تزیین میتوانید از شکلات آبشده رنگی استفاده کنید. بافت این دسر بسیار خوب است و میتواند انتخاب خوبی برای شام با یک فنجان قهوه فرانسوی باشد.
ارزش غذایی
- کل مقدار کالری: حدود ۲۰۰۰ کالری
- کل مقدار چربی: حدود ۱۴۰ گرم
- کل مقدار کربوهیدرات: حدود ۱۸۰۰ گرم
- کل مقدار پروتئین: حدود ۴۸ گرم
روش اول: طرز تهیه مادلین فرانسوی خانگی و مجلسی
مواد لازم مادلین خانگی:
- کره ۱۷۰ گرم
- تخممرغ ۴ عدد
- شکر ۲/۳ پیمانه
- آرد ۳/۴ پیمانه
- بیکینگپودر ۱ ق چایخوری
- نمک ۱/۸ ق چایخوری
- وانیل نوک ۱ چایخوری
دستور تهیه شیرینی مادلین فرانسوی خانگی:
تکان دادن تخممرغ
ابتدا تخممرغها را در ظرفی میشکنیم و با شکر و وانیل با دور تند همزن برقی میزنیم تا تخممرغها غلیظ و کشدار و خامهای شوند، باید حداقل 3-4 دقیقه با همزن بزنید.
آرد را اضافه کنید
آرد، به کینگ پودر و نمک را با هم مخلوط کرده و سه بار الک کنید، سپس کمکم به مواد تخممرغ اضافه کنید و هم بزنید تا خوب مخلوط شوند.
کره را اضافه کنید
کره را از قبل در دمای محیط قرار داده و به قطعات کوچکتر برش میدهیم سپس مواد فوق را اضافه کرده و خوب هم میزنیم تا یکدست شود سپس خمیر را داخل نایلون میگذاریم و به مدت 1 الی 2 ساعت در یخچال میگذاریم تا جا بیفتد.
داخل قالب صدفی ریخته میشود
قالب کراست را با کمی روغن چرب کنید سپس مواد خمیر مادلین را داخل قالب بریزید تا کمی روی قالب خالی شود چون کیک در فر پف میکند. اگر زیاد بریزید از قالب میریزد.
شیرینی خانگی مادلین
فر را به مدت 15 دقیقه گرم کنید تا گرم شود سپس قالب کراست را در فر قرار دهید و به مدت 15 دقیقه روی 180 قرار دهید تا شیرینیهای فرانسوی ما بپزند سپس از فر خارج کرده و با تزیینات بهراحتی از قالب خارج کنید. با سس شکلات و آجیل.
روش دوم: طرز تهیه شیرینی مادلین فرانسوی روش قنادی
مواد لازم مادلین خانگی:
- آرد ۳ صفر ۱۲۵ گرم
- تخممرغ ۲ عدد
- سفید تخممرغ ۱ عدد
- شکر ۱۰۰ گرم
- رنده پوست لیمو ۲ قاشق چایخوری
- آب لیموترش ۱ قاشق غذاخوری
- کره ۱۱۰ گرم
- تخم خرفه ۱ قاشق غذاخوری
- به کینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
- نمک ۱ پنس
- وانیل ۱ قاشق چایخوری
دستور تهیه شیرینی مادلین فرانسوی به روش قنادی:
1- برای تهیه کیک مادلین فرانسوی ابتدا آرد سفید را با به کینگ پودر و نمک مخلوط کنید سپس مواد را دو بار الک کرده و با دانههای خرفه مخلوط کنید سپس در ظرف بزرگی بریزید.
2- در این مرحله تخممرغ، سفیده، شکر، وانیل، آبلیمو و پوست لیمو رنده شده را در ظرف مناسبی به مدت حدود 10 دقیقه با هم مخلوط میکنیم تا مواد کف کند، سپس به ظرف حاوی مخلوط آرد اضافه میکنیم.
3- مواد را هم بزنید تا یکدست شود سپس کره ذوبشده را اضافه کنید و با بقیه مواد مخلوط کنید تا کاملاً یکدست شوند.
4- بهمحض آماده شدن شیرینیها روی آنها را با سلفون بپوشانید.
5- حالا کاسه را در یخچال بگذارید و اجازه دهید شیرینی به مدت 45 دقیقه استراحت کند.
6- سپس فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید تا کاملاً گرم شود، سپس شیرینیها را از یخچال خارج کنید.
7- حالا قالبهای مدالیون را با روغن جداکننده کیک یا روغن مایع چرب کنید.
8- سپس قالبها را تا نیمه از خمیر پر کنید و به مدت 10 تا 15 دقیقه در فر قرار دهید تا شیرینیها بپزند.
9- وقتی اطراف شیرینیها طلایی شد، میتوانیم آنها را از فر خارج کنیم. در نهایت دسر را از فر خارج کرده و صبر کنید تا کاملاً خنک شود.
10- در نهایت آن را در ظرف موردنظر میگذاریم و در یخچال نگهداری میکنیم.
روش سوم: طرز تهیه مادلین فرانسوی با سس کارامل روشن
مواد لازم مادلین سس کارامل:
- تخممرغ بزرگ 2 عدد
- شکر دو سوم فنجان
- وانیل 1 ف چ
- نمک 1 پنس
- آرد 1 فنجان
- کره ذوبشده سرد 10 ق غ
- پودر شکر برای تزئین
مواد لازم برای سس کارامل:
- شکر سه چهارم فنجان
- نمک دریا یک چهارم ق چ
- سیروپ ذرت نصف فنجان
- کره یک چهارم فنجان
- خامه 1 فنجان
- عصاره وانیل 1 ق غ
مواد لازم برای 3 فنجان باترکریم آمریکایی:
- کره نرم 1 فنجان
- پودر شکر 2 و نیم – 3 فنجان
- عصاره وانیل 1 ق چ
- خامه یا شیر در صورت نیاز
دستور تهیه مادلین فرانسوی سس کارامل:
طرز تهیه خمیر مادلین با سس کارامل سبک
1- فر را با دمای 190 درجه سانتی گراد گرم کنید. قالبها را با کره چرب کرده و آرد بپاشید.
2- سپس تخممرغها و ۲/۳ پیمانه شکر را با همزن یخ بزنید تا یکدست شود. نمک و وانیل را اضافه کنید.
3- سپس آرد را اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر پخته شود و در حین هم زدن کره آب شده را به صورت نوار نازکی به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا پخته شود.
4- قالبها را با یک قاشق غذاخوری خمیر پر میکنیم و به مدت 16 دقیقه در فر میگذاریم تا پخته و طلایی شود.
5- سپس اجازه دهید 5 دقیقه بجوشد سپس بهآرامی از قالب خارج کرده و دوباره قالب را چرب کرده و آرد پاشی کرده و بقیه خمیر را بپزید. روی بیسکویتها پودر قند بپاشید.
برای سس کارامل
1- چهار ماده اول را با ½ فنجان خامه مخلوط کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا به دمای 250 درجه فارنهایت برسد و شروع به جوشیدن کند و اگر یک قطره از آن را در آب سرد بریزید سفت میشود.
2- هر از گاهی هم بزنید تا نسوزد سپس بقیه خامه را اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود و دما به ۲۱۶ درجه فارنهایت برسد.
3- وانیل را اضافه کنید و از روی حرارت بردارید و هم بزنید و در صورت تمایل نمک دریا بپاشید و با مادلین سرو کنید.
3 فنجان باترکریم آمریکایی
1- کره و پودر قند را با همزن بزنید تا خوب یکدست شود سپس 3 دقیقه دیگر با سرعت زیاد به هم زدن ادامه دهید.
2-وانیل را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر هم بزنید و اگر خامه خیلی غلیظ بود میتوانید 1 قاشق غذاخوری خامه یا شیر اضافه کنید تا به غلظت مناسب برسید.
3- سپس خامه را داخل قیف بریزید و روی مدالها را تزئین کنید.
نکات مهم برای غذا:
بجای وانیل از رنده پوست لیموترش نیز استفاده کنید. |
به مواد شیرینی ۲ ق غذاخوری پودر کاکائو بزنید تا شیرینی مادلین کاکائویی داشته باشید. |
بهدلخواه میتوانید رنگ خوراکی یا ژلهای نیز استفاده کنید. |
برای تهیه این شیرینی لازم است قالب صدفی را تهیه کنید. |
میتوانید روی یکی از شیرینیها خامه زده و شیرینی دیگر را روی آن قرار دهید تا شیرینی متفاوتی داشته باشید. |
زمان آمادهسازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدوداً 30 دقیقه |
زمان پخت و انتظار در حدود 30 دقیقه |
شیرینی مادلین را میتوانید در وعده میان وعده – دسر – سرو کنید. |
در دستور پخت سوم، مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 8 نفر مناسب میباشد. |
آموزش آشپزی بیشتر: