ترفند کامپیوترتکنولوژی و دیجیتال

10 برنامه رایگان پرکاربرد ویندوز (نرم افزار مهم و ضروری)

نرم افزارهای رایگان پرکاربرد و عمومی مورد نیاز هر کامپیوتر که باید نصب کنید

میلیون ها پروژه رایگان و متن باز موجود است که بسیاری از آنها بهتر از هر محصول تجاری موجود در بازار فناوری و تکنولوژی هستند. اگر قصد دارید تا یکسری برنامه و نرم افزار بر روی سیستم کامپیوتر شخصی خودتان نصب کنید، اما نمی دانید که کدام برنامه ها برای کار شما بسیار مهم و پرکاربرد هستند، ما در این لیست برای شما 10 نرم افزار رایگان را معرفی می کنیم که قبل از نصب هر برنامه دیگری آنها را بر روی سیستم خودتان باید نصب کنید. این برنامه ها جزء مواردی هستند که به احتمال زیاد در طول روز حداقل یک بار به آنها نیاز خواهید داشت.

 

10 برنامه یا نرم افزار پرکاربرد برای کامپیوتر

اگر به هر کدام از این برنامه ها نیاز داشتید فقط کافی است تا نام آنها را در مرورگر خودتان تایپ و یا کپی کنید و اولین سایتی که مشاهده کرده اید را کلیک کنید، وارد آن شوید و برنامه مورد نظر خودتان را دانلود کرده و بر روی سیستم کامپیوتر خودتان نصب کنید.

 

1- حفاظت سیستم از ویروس و بدافزار

اکثر کاربران می‌دانند که به ایمنی در رایانه خود نیاز دارند به همین دلیل ممکن است قبلاً نرم‌افزار آنتی ویروس نصب کرده باشند. اما چیزی که اکثر کاربران نمی دانند وجود نرم افزار رایگان است که به خوبی و در برخی موارد حتی بهتر از محصولات تجاری است. که ما در بخش زیر انها را توصیه کرده ایم.

نرم افزار آنتی ویروس: آنتی ویروس Microsoft Defender
محافظت از بدافزار و جاسوس افزار: Malwarebytes

 

2- راه حل های پشتیبان گیری از اطلاعات

بسیاری از برنامه های پشتیبان گیری رایگان و تجاری موجود برای رایانه ها در دسترس هستند. متأسفانه، بسیاری از این نسخه های پشتیبان گیری به صورت محلی ذخیره می شوند، به طور مثال اگر خانه شما تخریب یا دزدیده شود، یا اگر هارد دیسک های خود را گم کنید، تمام اطلاعات خود را از دست خواهید داد. برای جلوگیری از از دست دادن اطلاعات مهم، پیشنهاد می کنیم از خدمات پشتیبان آنلاین زیر کمک بگیرید.

راه حل پشتیبان گیری آنلاین: Dropbox یا Google Drive

 

3- مرورگرها

اگرچه مایکروسافت اینترنت اکسپلورر یا اج به صورت پیشفرض روی رایانه شخصی ویندوز نصب شده است، جایگزین های رایگان دیگری وجود دارد که شما باید آنها را امتحان کنید. این جایگزین‌های رایگان اغلب سریع‌تر هستند، گزینه‌های بیشتری دارند و در بسیاری موارد از اینترنت اکسپلورر امن‌تر هستند.

مرورگر اینترنت: موزیلا فایرفاکس یا گوگل کروم

 

4- ابزار فشرده سازی

هنگامی که فایل ها را در اینترنت دانلود می کنید، در نهایت با یک فایل فشرده .rar یا فایل های فشرده zip و مانند این موارد مواجه می شوید. پرداختن به این فایل ها با یک ابزار فشرده سازی فایل رایگان می تواند کار را برای شما آسان کند. که ما نرم افزار زیر را به شما پیشنهاد می کنیم.

ابزار فشرده سازی فایل: 7-Zip

 

5- پست الکترونیک

ایمیل یکی دیگر از خدماتی است که به صورت رایگان قابل انجام است. اکثر کاربران امروزه از راه حل های ایمیل آنلاین مانند موارد ذکر شده در زیر استفاده می کنند. با این حال، برای کسانی که هنوز از یک سرویس گیرنده ایمیل مانند Microsoft Outlook استفاده می کنند، گزینه های زیر یکی از بهترین نرم افزارهای پرکاربرد رایگان است.

سرویس گیرنده ایمیل: موزیلا تاندربرد
ایمیل آنلاین: جیمیل

 

6- ابزار FTP، SFTP و SSH

کاربرانی که صفحات وب زیادی در طول روز باز می کنند یا طراحی سایت و یا نیاز به آپلود یا دانلود فایل ها دارند، باید از ابزار FTP یا کلاینت SSH استفاده کنند. برنامه های تجاری زیادی وجود دارند که قادر به انجام این کار هستند، اما گزینه های رایگان مناسبی در زیر گزینه بسیار مناسبی برای آنها است.

سرویس گیرنده FTP: Filezilla
کلاینت SSH: MobaXterm و Putty

 

7- نرم افزارهای ویرایشگر عکس، برنامه طراحی و سازمان دهنده عکس

نرم افزارهای رایگان و عالی برای ویرایش، ایجاد و سازماندهی عکس های شما در رایانه شما وجود دارد. بسیاری از برنامه هایی که قادر به انجام این کارها هستند قیمت دلاری بالایی دارند، اما همه برنامه های زیر کاملا رایگان هستند.

ویرایشگر تصویر: GIMP
برنامه Paint: Paint.net
سازمان‌دهنده عکس: Google Photos

 

8- نرم افزارهای چند رسانه ای

امروزه بسیاری از برنامه های چند رسانه ای با قابلیت ها و محدودیت های مختلف در دسترس هستند. در بخش زیر بهترین برنامه های چند رسانه ای رایگان برای تماشای فیلم و ضبط صدا وجود دارد.

ابزار ویرایش و ایجاد صدا: Audacity
پخش کننده ویدئو و دی وی دی: VLC و MPC-HC

 

9- مجموعه اداری

مایکروسافت آفیس یک برنامه قدرتمند و استاندارد در بسیاری از صنایع است. با این حال، گزینه های رایگانی وجود دارد که تقریباً همان قابلیت ها را ارائه می دهند و با اسناد آفیس سازگار هستند. البته در ایران نیاز نیست که به غیر از آفیس برنامه دیگری نصب کنید، زیرا این مجموعه نرم افزاری مایکروسافت در اکثر سایت های دانلودی ایرانی به صورت رایگان وجود دارد.

مجموعه آفیس: LibreOffice

 

10- متن و کد منبع را ویرایش کنید

مایکروسافت ویندوز دارای یک ویرایشگر متن ساده، Notepad است. اما فقط توابع اولیه ویرایش متن را ارائه می دهد. برای ویرایش پیشرفته فایل متنی، از جمله ویرایش کد منبع، نرم افزار رایگان Notepad++ ویژگی ها و عملکرد درجه یک را بدون هیچ هزینه ای ارائه می دهد.

ویرایشگر متن و کد منبع: Notepad++

 

جمع بندی

اکثر این برنامه ها برای اکثر کامپیوترهای شخصی و کاری، مورد نیاز هستند. شاید فقط 1 یا 2 مورد از این لیست برای کامپیوتر شما مورد نیزا نباشد. اما در هر صورت پیشنهاد می کنیم که حتی آنها را هم در سیستم خودتان نصب کنید.

یک ضرب المثل قدیمی وجود دارد: “کهنه کفش در بیابان نعمت است”. احتمالا یک زمانی این برنامه ها برای شما مورد نیاز خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا