نکات سلامتسلامت

ایمپلنت، جایگزین دندان از دست رفته

ایمپلنت، نوعی جایگزین برای ریشه‌ی دندان‌های از دست رفته است و کاملا سازگار با دندان های طبیعی است. لازم به ذکر است که ایمپلنت از جنسی(تتانیوم) ساخته می شود که با بدن سازگاری داشته باشد. نکته مهمی که می توان. نیمی از موفقیت ایمپلنت را تضمین کند انجام ایمپلنت دندان در مراکز تخصصی است. یکی از این مراکز تخصصی و مجهز مطب دندانپزشکی پاسداران است که می تواند مشاوره های لازم در زمینه ایمپلنت را به شما ارائه کند.

 

آشنایی با ایمپلنت دندان

آشنایی با ایمپلنت دندان

روش های زیادی وجود دارد که می توان از طریق آن ها دندان های آسیب دیده را جایگزین کرد و ایمپلنت یکی از این روش ها است. در این روش ایمپلنت در داخل استخوان فک، قرار می گیرد، به یاد داشته باشید که این روش، برای همه افراد مناسب نیست و همه نمی توانند از این روش استفاده کنند.

ایمپلنت دندان برای چه اشخاصی مناسب است؟

همان طور که در بخش پیشین بیان کردیم، همه افراد نمی توانند ایمپلنت انجام دهند. ایمپلنت دندان برای افرادی با شرایط زیر مناسب است.

  • افرادی که دندان هایشان فاصله طبیعی داشته باشند.
  • افرادی که یک یا چند دندان را از دست داده باشند.
  • افرادی که لثه و بافت دهان سالمی داشته باشند.
  • افرادی که بیماری خاصی نداشته باشند.
  • افرادی که در یکسال اخیر دچار سکته قلبی و مغزی نشده باشند.

مراحل کاشت ایمپلنت دندان

کاشت ایمپلنت دندان شامل مراحل زیر می باشد.

  • مرحله اول بررسی وضعیت دهان و دندان

در مرحله اول وضعیت دهان و دندان و سابقه پزشکی بیمار بررسی می شود در صورتی که شرایط پزشکی بیمار مساعد باشد نوبت کاشت ایمپلنت داده می شود.

  • مرحله دوم بی حس یا بی هوش کردن بیمار

در این مرحله، بر اساس تشخیص پزشک، بیهوشی کامل یا بی حسی موضعی انجام می شود.

  • مرحله سوم خارج کردن دندان آسیب دیده

در این مرحله پزشک دندان آسیب دیده را به آرامی از فک خارج می کند. پس از آن معمولا 2 الی 6 ماه زمان نیاز است تا استخوان و بافت های دهان ترمیم شوند. با این کار، استخوان فک التیام پیدا می کند و آماده جراحی و جایگذاری ایمپلنت می شود.

  • مرحله چهارم ایجاد حفره در استخوان فک

پس از گذشت مدت زمان مشخص و التیام پیدا کردن استخوان، محل مورد نظر توسط دستگاه های مخصوصی سوراخ می شود تا پایه ایمپلنت جایگذاری شود. پس از آن، سوراخ ایمپلنت با کمک قطعه ای به اسم پیچ درپوش، بسته می شود.

  • مرحله پنجم بخیه زدن لثه

در این مرحله، پس از جایگذاری پایه ایمپلنت، نوبت بخیه زدن لثه فرا می رسد. برای این کار اغلب پزشکان یا سر ایمپلنت را از لثه بیرون گذاشته و لثه را بخیه می زنند و یا لثه را روی ایمپلنت قرار داده و آن را بخیه می زنند. در نهایت، باید مجددا 2 الی 6 ماه صبر کرد تا استخوان رشد کرده و به ایمپلنت جوش بخورد.

  • مرحله آخر قرار دادن نهایی ایمپلنت

در مرحله آخر، اگر پزشک لثه را روی ایمپلنت کشیده باشد، باید مجدد آن را جراحی کرده و پیچ درپوش را باز کند. سپس، قطعه اباتمنت را روی ایمپلنت قرار داده و روکش اصلی را بر روی آن نصب کند.

باتوجه به موارد گفته شده به این نتیجه می رسیم که ایمپلنت را می توان طی دو جراحی کارگذاشت و در مواردی می توان همه این اقدامات را در یک جلسه انجام داد به عبارتی ایمپلنت فوری انجام داد.

مزایا و معایب استفاده از ایمپلنت دندان چیست؟

مزایا و معایب استفاده از ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان نیز همانند سایر روش ها، دارای مزیت ها و معایبی است. برخی از مهم ترین مزیت ها و عوارض استفاده از ایمپلنت، عبارتند از:

مزیت های ایمپلنت دندان

  • افزایش اعتماد به نفس افراد
  • طول عمر و ماندگاری زیاد ایمپلنت دندان
  • حفظ سلامتی دندان ها و دهان
  • جلوگیری از تحلیل رفتن استخوان فک
  • ثابت ماندن ایمپلنت دندان
  • مقرون به صرفه بودن هزینه آن

عوارض استفاده از ایمپلنت دندان

  1. اگر دندان تحت فشار زیادی باشد، ممکن است که ایمپلنت دچار آسیب و یا شکستگی شود. مثلا شکستن پسته با دندان
  2. پس از گذشت مدتی، ممکن است که روکش روی ایمپلنت لق شود.
  3. اگر این روش توسط فردی انجام شود که دانش و مهارت کافی ندارد، ممکن است دندان و یا فک عفونت کنند.

لازم به ذکر است تا بدانید که عوارض بیان شده همگی بسته به جنس ایمپلنت و پزشک دارند. لذا، اگر جنس ایمپلنت مرغوب باشد و توسط پزشکی متخصصی جایگذاری شود، احتمال بروز این مشکلات بسیار اندک خواهد بود.

خلاصه مطلب

ما در این مطلب سعی کردیم تا شما عزیزان را با ایمپلنت دندان آشنا کرده و مزیت ها و معایب استفاده از آن را نیز بیان کنیم. به یاد داشته باشید که انجام ایمپلنت در مراکز تخصصی مثل مطب دندان پزشکی پاسداران و باحضور پزشکان مجرب خیال شما را از هر بابت راحت خواهد کرد.

 

بیشتر بدانید: بهترین مکان برای ایمپلنت دندان کره ‌ای

 

توجه : مطالب بخش بهداشت، درمان و سلامت در سایت کوک باش فقط جنبه اطلاع رسانی دارد و پیشنهاد می کنیم تا در درجه اول برای رفع مشکلات جسمانی و درمانی به پزشک متخصص مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا