سلامتمیوه و گیاهنکات سلامت

انواع روغن خوراکی (20 روغن گیاهی + 3 روغن حیوانی)

روغن خوراکی (گیاهی و خوراکی) برای چه مصرفی مناسب هست؟

این سوال برای بسیاری از افرادی که به سلامت و تغذیه خود اهمیت می دهند این است: “سالم ترین روغن برای خوردن و پختن چیست؟” امروزه روغن خوراکی به یکی از مواد اصلی و مهم در تهیه غذاهای مختلف ما تبدیل شده است و افراد کمی هستند که این غذای چرب را ترک کرده باشند.

در واقع چربی ها و روغن ها از مواد مغذی ضروری در رژیم غذایی روزانه ما هستند و وجود آنها برای عملکرد صحیح عملکردهای مختلف بدن ضروری است. معیارهای مختلفی برای ارزیابی کیفیت این روغن ها استفاده می شود. در این مقاله در مورد انواع روغن ها و بهترین روغن ها برای سلامتی صحبت کردیم.

روغن‌های خوراکی معمولاً از گیاهان و حیوانات به‌دست می‌آیند و در سرخ‌کردن، خورش و سایر انواع آشپزی استفاده می‌شوند. از انواع روغن ها نیز برای طعم دادن به برخی غذاها مانند سالاد و نان استفاده می شود که بدون حرارت دادن تهیه می شود.

انواع روغن حیوانی و روغن گیاهی

روغن های خوراکی معمولاً در دمای اتاق مایع هستند، برخی اشباع و برخی غیراشباع. قدمت مصرف روغن در تهیه غذا به هزاران سال قبل باز می گردد. انسان های اولیه نحوه استخراج روغن از گیاهان را آموختند و از روغن به دست آمده از آن در غذای خود استفاده می کردند.

 

آموزش آشپزی: سالاد کلم پیچ سفید با هویج

 

روغن های خوراکی به دو دسته روغن های گیاهی و روغن های حیوانی تقسیم می شوند. در زیر در مورد انواع روغن های خوراکی بیشتر توضیح می دهیم:

انواع روغن های حیوانی

1- روغن ماهی

روغن ماهی

روغن ماهی منبع غنی از اسیدهای چرب امگا 3 حیوانی است. مصرف روزانه یک قاشق غذاخوری روغن ماهی نیاز روزانه بدن به این نوع اسید چرب مهم را برطرف می کند. بهترین روغن ماهی، روغنی است که از روغن کبد ماهی استخراج می شود. همچنین سرشار از ویتامین D3 است که اکثر مردم در سراسر جهان از آن رنج می برند.

این روغن بهترین مکمل غذایی است و بهتر است یک قاشق از آن را در برنامه غذایی روزانه خود استفاده کنید. روغن ماهی هرگز برای سرخ کردن مناسب نیست زیرا نقطه سوخت آن پایین است، اما برای افزودن به انواع سالاد ایده آل است.

 

2- روغن چربی

روغن چربی

پیه گاو بر خلاف دم بره برای کاهش فشار خون و کلسترول مفید است. این روغن را می توان برای مدت طولانی تری نسبت به دم بره در دمای اتاق نگهداری کرد. البته چربی گاو مضر است زیرا حاوی اسیدهای چرب اشباع است. اما استفاده از گریس مفید است.

 

3- روغن دنبه گوسفند

روغن دنبه گوسفند

روغن دنبه گوسفندی در خاورمیانه به ویژه در ایران رایج است. البته این روزها استفاده از آن در آشپزی بسیار کم شده است. دم به دلیل داشتن چربی های اشباع شده بسیار برای بدن مضر است.

این روغن کلسترول خون را بالا می برد و باعث گرفتگی عروق و بیماری های قلبی عروقی می شود. دم کرده یکی از بدترین روغن های پخت و پز است.

 

آموزش آشپزی: طرز تهیه بلال کبابی

 

نحوه مراقبت از روغن های خوراکی

برای اینکه روغن سالم بماند و پوسیده نشود، باید چند نکته مهم را رعایت کنید: هرگز قوطی های بزرگ روغن نخرید. خرید بطری های کوچک روغن، روغن را قبل از خراب شدن مصرف می کند.

در مورد روغن های زیتون، نخل، آووکادو و برخی روغن های دیگر باید در محیطی نگهداری شود که احتمال اکسید شدن آنها کمتر باشد. زیرا اکسیداسیون باعث تجزیه این روغن ها می شود. گرما، اکسیژن و نور روغن را اکسید می کنند.

بنابراین روغن ها باید در جای خنک، خشک و تاریک نگهداری شوند. در ظرف باید بلافاصله پس از هر بار استفاده محکم بسته شود.

 

روغن های حیوانی و گیاهی (گیاهی)

روغن های حیوانی و گیاهی در آب نامحلول هستند و حاوی گلیسریل استرهای اسیدهای چرب معروف به تری گلیسیرید هستند. ترکیبات اسیدهای چرب حیوانی و گیاهی متنوع بوده و خواص فیزیکی متفاوتی دارند.

چربی های حیوانی معمولا از شیر گاو و گوسفند تهیه می شود و البته روغن ماهی نیز از ماهی تهیه می شود. خواص روغن های حیوانات خشکی و دریایی نیز با یکدیگر متفاوت است.

روغن‌های گیاهی از دانه‌ها و گیاهان مختلف تهیه می‌شوند و خواص آنها از نوعی به نوع دیگر متفاوت است. ترکیب اسیدهای چرب روغن های گیاهی با آب و هوا، تنوع ژنتیکی و خاکی که گیاه در آن رشد می کند متفاوت است.

 

آیا روغن های گیاهی تحت هر شرایطی سالم هستند؟

آیا روغن های گیاهی تحت هر شرایطی سالم هستند

بیشتر روغن های گیاهی از چربی های غیراشباع سالم تشکیل شده اند و در دسته روغن های خوب قرار می گیرند. اما همه این روغن ها برای پخت و پز خوب نیستند. فقط برخی از روغن های گیاهی را می توان برای پخت و پز در دمای بسیار بالا استفاده کرد، در حالی که بقیه در دمای پایین تر دودی می شوند.

استفاده از روغنی که هنگام آشپزی دود می کند بسیار مضر است. زیرا این روغن ها در دمای بالا شروع به تولید سموم مضر و مضر برای بدن می کنند.

نقطه دود

هنگامی که روغن به نقطه احتراق می رسد، شروع به متلاشی شدن و تولید دود مشخص می کند. روغن در این زمان رادیکال های آزاد و سموم را تشکیل می دهد.

نکته این است که روغن های گیاهی که نقطه دود بالایی دارند برای پخت و پز خوب هستند. اما بهتر است از روغن هایی با نقطه دود کمتر برای سالاد یا برای پخت و پز در دمای پایین تر استفاده کنید.

روغن های سالم

آیا در مورد چربی های ترانس چیزی شنیده اید؟ این چربی ها باعث کاهش کلسترول بد، افزایش کلسترول خوب و جلوگیری از عفونت در بدن می شود. از انواع چربی های غیراشباع می توان به دو نوع چربی تک غیر اشباع و چربی های چند غیر اشباع اشاره کرد که در دمای اتاق مایع هستند.

از سوی دیگر، چربی های غیراشباع حاوی اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 هستند و چربی های غیر اشباع حاوی انواع دیگری از چربی های سالم هستند. و همه ما این را گفتیم که بگوییم: روغن های گیاهی، چه از گیاه و چه از دانه تهیه شده باشند، حاوی چربی های غیراشباع هستند که برای بدن مفید است.

روغن‌های گیاهی سالم شامل روغن‌های گلرنگ، زیتون و کانولا هستند که حاوی چربی‌های تک غیراشباع هستند. روغن‌های غیراشباع شامل روغن‌های ذرت، آجیل و کنجد هستند.

 

آموزش آشپزی: طرز تهیه بادمجان پیتزایی

 

چربی های ترانس ناسالم

بدترین نوع چربی خوراکی، چربی ترانس است که در طی فرآیند هیدروژنه سازی تشکیل می شود. در واقع، چربی های ترانس زمانی تولید می شوند که هیدروژن به روغن های گیاهی اضافه شود تا طول عمر و پایداری آنها افزایش یابد.

این نوع چربی حتی به مقدار کم بسیار مضر است. خوردن این نوع چربی باعث افزایش سطح کلسترول مضر خون و ایجاد عفونت در بدن می شود. چربی های ترانس خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت را نیز افزایش می دهند.

 

انواع روغن های گیاهی

1- روغن زیتون

روغن زیتون

روغن زیتون نقش اساسی در رژیم غذایی مدیترانه ای دارد و یک روغن رایج است. روغن زیتون فوق بکر با فشار دادن اولیه زیتون تولید می شود. این روغن نسبت به روغن زیتون های معمولی طعم و عطر میوه زیتون بیشتری دارد و در مقایسه با سایر زیتون ها چندان فرآوری نمی شود، بنابراین تصفیه نشده و بکر محسوب می شود.

این نوع زیتون به دلیل همین خواص، قیمت بیشتری نسبت به سایر زیتون ها دارد. یکی از خواص روغن زیتون برای پوست صورت است که در خیلی از کشورها از آن به عنوان مرطوب‌کننده پوست استفاده می‌شود و حتی برای ماساژ دادن بدن هم بکار گرفته می‌شود.

زیتون های بکر حاوی آنتی اکسیدان های بیشتری به نام پلی فنول نسبت به سایر زیتون ها هستند. نمونه های تصفیه شده روغن زیتون فوق بکر، روغن زیتون خالص نامیده می شوند. رنگ این نوع روغن زیتون روشن تر و طعم آن روشن تر است.

روغن زیتون دارای بیشترین میزان چربی تک غیراشباع در مقایسه با سایر روغن های گیاهی است. زیتون برای سلامت قلب مفید است زیرا حاوی آنتی اکسیدان است. البته روغن زیتون له شده یا تصفیه شده برای استفاده در دماهای بالا مانند سرخ کردن بهتر از روغن زیتون فرابکر است.

درجه احتراق این روغن ها بیشتر از روغن زیتون فرابکر است و بین 216 تا 224 درجه سانتیگراد متغیر است، اما نقطه سوختن روغن زیتون فرابکر 160 درجه سانتیگراد است.

 

2- روغن کنجد

روغن کنجد

این روغن به طور گسترده در کشورهای آسیایی، هند و خاورمیانه استفاده می شود و ترکیب خوبی از چربی های اشباع نشده چندگانه (46 درصد) و چربی های تک غیراشباع (40 درصد) است.

همچنین حاوی 14 درصد چربی اشباع شده است. این روغن به دلیل بوی نسبتا تندش معمولا برای سرخ کردن استفاده نمی شود. رنگ روغن کنجد برشته شده تیره‌تر است و طعم و مزه‌ای دارد. پس از باز کردن بطری، روغن کنجد باید در یخچال نگهداری شود.

 

3- روغن بادام زمینی

روغن بادام زمینی

حدود 49 درصد از روغن را چربی غیراشباع چندگانه و 33 درصد آن را چربی غیراشباع چندگانه تشکیل می دهد. البته روغن بادام زمینی حاوی 18 درصد چربی اشباع شده بیشتر از سایر روغن های گیاهی است. اما این مقدار چربی سلامت قلب را به خطر نمی اندازد. روغن بادام در برابر حرارت بسیار مقاوم است و انتخاب خوبی برای سرخ کردن است.

 

4- روغن دانه انگور

روغن دانه انگور

این روغن از دانه های انگور تهیه می شود و به دلیل طعم ملایمش مورد علاقه بسیاری از سرآشپزها است. این روغن بسیار متنوع است و نه تنها برای سرخ کردن، بلکه به عنوان چاشنی سالاد نیز استفاده می شود.

روغن هسته انگور دارای چربی غیراشباع چندگانه (71 درصد)، 17 درصد چربی تک غیراشباع و البته 12 درصد چربی غیراشباع چندگانه است. تأثیر روغن هسته انگور بر بدن انسان هنوز به طور دقیق مورد مطالعه قرار نگرفته است. اما برخی تحقیقات نشان داده است که اثرات مفیدی بر قلب دارد.

 

5- روغن کانولا

روغن کانولا

روغن کانولا حاوی مقادیر زیادی چربی تک غیراشباع (62%) است و همچنین منبع خوبی از چربی غیراشباع چندگانه (32%) مانند اسیدهای چرب امگا 3 است. این روغن دارای کمترین میزان چربی اشباع (7 درصد) در بین سایر روغن های خوراکی است.

روغن کانولا سطح کلسترول را در افرادی که آن را مصرف می کنند کاهش می دهد و در نتیجه از ابتلا به بیماری قلبی جلوگیری می کند. این روغن را می توان به روش های مختلفی استفاده کرد، از پخت و پز و کباب کردن گرفته تا سرخ کردن غذا. از روغن کانولا در سالاد نیز استفاده می شود.

 

6- مارگارین (کره گیاهی)

مارگارین (کره گیاهی)

مخلوطی از روغن و آب است و مقدار روغن آن حدود 80 درصد است. از مخلوط روغن های گیاهی مجاز به دست می آید و دارای محتوای اسیدهای چرب اشباع بالا و بیشترین درصد اسیدهای چرب غیراشباع 15 درصد است.

بنابراین برای سلامتی بدن بسیار مضر است و مصرف آن توصیه نمی شود. همچنین برای سرخ کردن غذا مناسب نیست و فقط برای سرخ کردن قابل استفاده است.

 

7- روغن نارگیل

روغن نارگیل

این روغن از میوه های درخت نارگیل به دست می آید و نسبت به کره حیوانی و گیاهی انتخاب بهتری است. در دمای اتاق جامد است و بیشتر شبیه کره است تا روغن مایع. از آنجایی که این روغن نسبت به سایر روغن ها سالم تر است، محبوبیت بیشتری دارد و گیاهخوارانی که چربی حیوانی نمی خورند از روغن نارگیل استقبال می کنند.

در مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۶ توسط محققان آمریکایی انجام شد، ۷۲ درصد از مردم فکر می‌کردند این روغن سالم است، اما کارشناسان تغذیه معتقدند که روغن نارگیل سرشار از چربی‌های اشباع شده (۹۲ درصد) است و نباید بیش از حد مصرف شود.

در واقع، مطالعات نشان داده است که افرادی که روغن نارگیل مصرف می‌کنند، نسبت به افرادی که روغن‌های غیراشباع مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض ابتلا به هیپرلیپیدمی هستند. مردم نیز به اشتباه معتقدند که این روغن برای قلب مفید است. روغن نارگیل با افزایش کلسترول خون باعث بیماری قلبی می شود. در ضمن این روغن به دلیل نقطه دود پایین برای سرخ کردن غذا مناسب نیست.

 

8- روغن آفتابگردان

روغن آفتابگردان

رنگ این روغن روشن و طعم آن خنثی است. روغن آفتابگردان حاوی 69 درصد چربی غیراشباع چندگانه و 20 درصد چربی غیراشباع چندگانه است. روغن آفتابگردان تنها حاوی 11 درصد چربی اشباع شده است. این روغن به طور کلی برای سلامت قلب مفید است و به دلیل اینکه در برابر حرارت بسیار مقاوم است برای انواع آشپزها مناسب است.

گاهی اوقات در هنگام فرآوری به روغن آفتابگردان اسید اولئیک اضافه می شود که باعث افزایش میزان چربی تک غیراشباع شده و خواص آن را از این نظر به روغن زیتون نزدیک می کند.

امروزه کارخانه های روغن کشی به جای چربی های ترانس از روغن های اسید اولئیک استفاده می کنند. روغن آفتابگردان مانند روغن کانولا باعث کاهش کلسترول بد خون می شود.

 

9- روغن آووکادو

روغن آووکادو

70 درصد این روغن حاوی چربی های غیراشباع است و می توان گفت بعد از روغن زیتون بیشترین درصد چربی های غیراشباع را دارد. 10 درصد از این روغن حاوی چربی های چند غیر اشباع نیز می باشد.

روغن آووکادو حاوی 20 درصد چربی اشباع شده است. اما این میزان چربی بسیار کمتر از چربی اشباع شده با کره، نارگیل یا روغن نخل است. طعم این روغن ملایم است و دمای بالا را تحمل می کند و برای سرخ کردن، کباب کردن، کباب کردن و یا استفاده در سالاد مناسب است.

 

10- روغن بذر کتان

روغن بذر کتان

این روغن از فشردن دانه‌های کتان رسیده و خشک تهیه می‌شود و سرشار از چربی‌های غیراشباع چندگانه و همچنین اسیدهای چرب امگا 3 گیاهی است. این روغن باید در جای خنک و تاریک مانند یخچال نگهداری شود. روغن بذر کتان می تواند رشد سلول های سرطانی را متوقف کرده و از بیماری قلبی جلوگیری کند.

اما روغن بذر کتان نقطه دود بالایی ندارد و برای پخت و پز و سرخ کردن مناسب نیست. بهترین روش استفاده از آن افزودن آن به انواع سالاد است.

 

11- روغن سویا

روغن سویا

روغن سویا از دانه های سویا گرفته می شود و حاوی 61 درصد چربی غیراشباع چندگانه، 24 درصد چربی تک غیراشباع و 15 درصد چربی اشباع شده است. روغن سویا حاوی چربی های امگا 3 است که برای قلب مفید است.

چربی های امگا 3 بیشتر در ماهی سالمون و ساردین یافت می شود و در منابع گیاهی کمتر دیده می شود. روغن سویا طعم خنثی دارد و کاربردهای زیادی دارد. در واقع می توان از آن در آشپزی، سرخ کردن و سالاد استفاده کرد.

 

12- روغن پنبه دانه

روغن پنبه دانه

رنگ این روغن روشن و طعم آن خنثی است. این روغن محصول جانبی صنعت در حال رشد پنبه است. نسبتا ارزان و مقرون به صرفه است. روغن پنبه دانه سرشار از ویتامین E است. روغن پنبه دانه اصلاً کلسترول ندارد و اسیدهای چرب غیراشباع آن بسیار کم است. از این روغن می توان برای تهیه چیپس سیب زمینی استفاده کرد.

روغن پنبه دانه علاوه بر اسیدهای چرب تک غیراشباع و چند غیراشباع، حاوی مقدار کمی اسیدهای چرب اشباع نیز می باشد. با این حال، از آنجایی که این روغن حاوی حدود 27 درصد چربی اشباع شده است، انجمن قلب آمریکا مصرف آن را توصیه نمی کند. درجه سوخت آن بالاست و برای سرخ کردن بارها می توان از آن استفاده کرد.

 

13- روغن سبوس برنج

روغن سبوس برنج

این روغن از جوانه برنج و سبوس تهیه می شود. طعم این روغن خنثی و سرشار از چربی های تک غیراشباع و چند غیراشباع است. این نوع روغن فواید زیادی برای بدن دارد، کلسترول را کاهش می دهد، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و از سرطان و بیماری های قلبی پیشگیری می کند.

علاوه بر این، روغن سبوس برنج حاوی ویتامین E است و از پیری زودرس جلوگیری می کند. از آنجایی که این روغن در برابر حرارت بسیار مقاوم است، بهترین روغن برای پخت و پز و سرخ کردن است.

 

14- روغن فندق

روغن فندق

روغن فندق از پرس سرد دانه فندق بو داده به دست می آید. بدین ترتیب این روغن به فندق خالص تبدیل می شود و خاصیت درمانی دارد. روغن فندق چندان معطر نیست و البته از آنجایی که روغن در طول تولید آن فیلتر می شود، بخش مهمی از چربی های سالم به نام فسفولیپیدها از بین می رود.

از خواص این روغن می توان به اثرات ضدالتهابی و التیام بخش آن در آسیب های پوستی اشاره کرد. علاوه بر این، به دلیل داشتن آنتی اکسیدان، از بدن در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند.

روغن فندق حاوی چربی های غیر اشباع به ویژه اسید اولئیک است که برای سلامت قلب بسیار مفید است. همچنین کلسترول بد را کاهش می دهد. این روغن بیشتر برای پخت و پز در دمای پایین استفاده می شود و اصلا برای سرخ کردن مناسب نیست. همچنین یک روغن عالی برای استفاده در سالاد است.

 

15- روغن پالم

روغن نخل

روغن پالم یک روغن گیاهی است که از هسته روغن پالم استخراج می شود. بیشتر این روغن از چربی های اشباع و تک غیراشباع تشکیل شده است و البته حاوی مقدار کمی چربی های چند غیر اشباع است.

روغن پالم حاوی 50 درصد چربی اشباع شده است و همچنین با افزایش کلسترول بد و تری گلیسیرید در بدن، سلامت قلب مصرف کننده را به خطر می اندازد. بنابراین استفاده از آن باید با احتیاط زیاد باشد. روغن پالم نیمه منجمد در دمای اتاق منجمد می شود اما پس از فرآوری به روغن مایع خوراکی تبدیل می شود.

 

16- روغن بادام

روغن بادام

روغن بادام از انواع مغز بادام تهیه می شود. عطری ملایم و طعمی آجیلی دارد. نسبت چربی تک غیراشباع در این روغن بسیار زیاد است (حدود 70 درصد) و 20 درصد آن را چربی های چند غیراشباع تشکیل می دهد، بنابراین می تواند کلسترول بد و فشار خون بالا را کاهش دهد و برای سلامت قلب مفید است.

10 درصد باقیمانده چربی اشباع شده است. دو نوع روغن بادام تلخ و شیرین وجود دارد. روغن بادام تلخ برای درمان سرفه و سرماخوردگی مفید استT اما در مصرف آن زیاده روی نکنید. روغن بادام شیرین در تغذیه و آبرسانی پوست بسیار موثر است. این روغن حاوی آنتی اکسیدان، ویتامین E و چربی های غیر اشباع است.

این روغن در دمای بالا قابل استفاده نیست. بنابراین برای پخت و پز مناسب نیست. اما می توان آن را به غذاهای آماده یا سالاد اضافه کرد و از فواید آن بهره برد.

 

17- روغن گلرنگ

روغن گلرنگ

روغن گلرنگ از پرس سرد میوه گلرنگ به دست می آید و به دلیل دارا بودن مقدار زیادی چربی غیراشباع، کلسترول بد خون را کاهش می دهد. دو نوع روغن گلرنگ وجود دارد: روغن غنی از اسید لینولئیک و روغن غنی از اسید اولئیک.

این روغن سرشار از اسید لینولئیک، سرشار از چربی‌های غیراشباع چندگانه است و برای غذاهایی که بدون حرارت تهیه می‌شوند، مناسب است.

دیگری حاوی چربی تک غیراشباع بیشتری است و می تواند در دماهای بالاتر استفاده شود. روغن گلرنگ طعمی خنثی دارد. این روغن می تواند قند خون را بهبود بخشد و التهاب را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کاهش دهد.

 

18- روغن گردو

روغن گردو

روغن گردو از مغز گردو ساخته شده و حاوی 72 درصد چربی غیراشباع چندگانه و 9 درصد چربی اشباع شده است. از این روغن در تهیه غذا استفاده می شود. رنگ آن روشن است و طعم و عطر متوسطی دارد. روغن گردو فواید زیادی برای بدن دارد.

می تواند عملکرد مغز را بهبود بخشد، خطر سرطان را کاهش دهد، خواب را تنظیم کند و سلامت استخوان ها را بهبود بخشد و حملات میگرن را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. روغن گردو همچنین قدرت باروری مردان را بهبود می بخشد و قند خون را کنترل می کند. اکثر مردم از این روغن برای سرخ کردن استفاده می کنند.

اما از آنجایی که نقطه سوختن این روغن زیاد نیست و دمای بالا خواص خوب آن را از بین می برد، بهتر است از آن برای سالاد استفاده کنید یا به غذاهای آماده اضافه کنید.

 

19- روغن ذرت

روغن ذرت

این روغن از فشار دادن دانه های ذرت به دست می آید و حاوی 13 درصد چربی اشباع، 59 درصد چربی غیراشباع چندگانه و 24 درصد چربی تک غیراشباع است. ذرت سرشار از فلاونوئیدها و لوتئین است و می تواند از غشاهای مخاطی، پوست و بینایی محافظت کند.

علاوه بر این، این روغن حاوی ویتامین A، تیامین و ویتامین B6 است که برای بدن مفید است. روغن ذرت منبع خوبی از فیبر غذایی است. اما از آنجایی که این روغن ها اغلب ذرت اصلاح شده ژنتیکی و با فرآوری های سنگین تهیه می شوند، عواقب جدی برای بدن دارند.

در واقع ذرت خودش بهتر از روغنش است. البته این روغن طعم خوبی دارد و چون درجه سوخت بالایی دارد می توان از آن برای سرخ کردن استفاده کرد. اما به دلیل روش های غلط تهیه، برای سلامتی مفید نیست.

 

جمع بندی نهایی

با این حال، بهترین روغن ها آنهایی هستند که حاوی چربی های تک غیراشباع و چند غیراشباع هستند. این روغن ها برای سلامت کلی قلب و بدن مفید هستند و باید به جای روغن هایی که حاوی چربی های اشباع شده و ترانس هستند استفاده شوند.

هنگام پخت و پز و سرخ کردن غذاها باید از روغن هایی با نقطه دود بالا استفاده کرد. در غیر این صورت، نه تنها مواد مغذی موجود در روغن ها را از دست می دهید، بلکه روغن ها سمی می شوند و به بدن آسیب می رسانند. طعم خوب خود را نیز از دست می دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا