12 اشتباه رایج کار با کامپیوتر توسط افراد مبتدی
اشتباهات کامپیوتری مرگبار در هنکام کار بر روی سیستم که شما را بیچاره می کند

اگر کاربر جدیدی هستید که تازه یک کامپیوتر و سیستم خریده است، امکان دارد تا یکسری اشتباهاتی را انجام دهید. در اینجا 10 اشتباه اصلی که کاربران تازهکار رایانه مرتکب میشوند و چگونگی جلوگیری از این اشتباهات مرگبار در هنگام کار کردن با سیستم رایانه، آورده شده است. با شناختن این موارد و نکات حرفه ای کار با کامپیوتر توسط کاربران مبتدی، با امنیت و کارایی بهتری به کارهای روزمره خودتان با رایانه بپردازید.
اشتباهات کامپیوتری که افراد تازه کار با آن روبرو هستند
1- عدم پشتیبان گیری از فایلهای مهم
یکی از بزرگترین اشتباهاتی که هر کسی میتواند مرتکب شود، عدم پشتیبان گیری از اطلاعات مهم است. امروزه راههای مختلفی برای پشتیبان گیری از اطلاعات شما وجود دارد که دیگر هیچ بهانهای برای پشتیبان گیری از اطلاعات شما وجود ندارد. قبل از اینکه خیلی دیر شود، مطمئن شوید که از تمام اطلاعات مهم نسخه پشتیبان تهیه کنید.
2- بدون خواندن روی Next یا OK کلیک کنید
صبر و حوصله کاربران با لذتی که هر روز در اینترنت دریافت میکنند، رو به اتمام است. با این حال، به دلیل این بیحوصلگی، عادی است که کاربران جدید بدون خواندن متن، روی OK یا Next کلیک کنند و مطمئن شوند که هیچچیز نکته اضافی را جا نگذاشتهاند.
اطمینان حاصل کنید که قبل از موافقت، همه درخواستها را خواندهاید، یا ممکن است با نصب نوار ابزار مرورگر جدید، نرمافزاری که قصد نصب آن را نداشتید، یا سایر نرمافزارهای مخرب موافقت کنید.
3- صرفهجویی در کار با ذخیره کردن
هنگام کار بر روی یک فایل، چه آفلاین یا آنلاین، مطمئن شوید که برنامه کار شما را به صورت خودکار ذخیره میکند. اگر برنامه به طور خودکار کار شما را ذخیره نمیکند، باید مطمئن شوید که کار شما هر 10-15 دقیقه ذخیره میشود. اگر رایانه قطع شود، اتصال به اینترنت قطع شود یا برنامه از کار بیفتد، هر چیزی که ذخیره نشده است از بین میرود. این موضوع به شدت برای خیلی از کاربران جدید کامپیوتر رخ میدهد.
4- خاموش شدن نادرست کامپیوتر
با توجه به اینکه کاربران بیشتری قبل از یادگیری رایانه با نحوه خاموش کردن تلفنهای هوشمند و تبلت ها آشنا هستند، اما متأسفانه همه کاربران جدید با روش صحیح خاموش کردن (خاموش کردن) رایانه آشنا نیستند. وقتی کار با کامپیوترتان تمام شد و میخواهید آن را خاموش کنید، مطمئن شوید که هر کاری که انجام دادهاید را ذخیره کنید، برنامههای باز را ببندید و کامپیوترتان را به درستی خاموش کنید.
5- پیوستهای ایمیل را باز کنید
یک راه رایج برای آلوده شدن به ویروس یا بدافزار رایانهای، باز کردن پیوستهای ایمیل است. نسبت به تمام پیوستهای ایمیلی که دریافت میکنید، از جمله هر پیوست ایمیلی از دوستان، خانواده و همکاران، بسیار مراقب باشید و مشکوک باشید. یکی از رایجترین تاکتیکهایی که کاربران مخرب برای ارسال ویروس استفاده میکنند، از سوی افرادی است که میشناسید.
6- فیشینگ
از آنجایی که رایانهها ایمنتر میشوند و کاربران با فناوری بیشتر آشنا میشوند، بسیاری از هکرها شروع به حمله به افراد با استفاده از روشهای فیشینگ میکنند. آموزش ببینید که فیشینگ چگونه کار میکند و چگونه میتوانید یک قربانی سرقت هویت نشوید.
7- ایمیل های اسپم
امروزه تقریباً تمام هرزنامهها توسط رایانههای آلوده یا کاربران مخرب ارسال میشود. پاسخ دادن به این پیامهای هرزنامه، باعث میشود تا اشتراک شما از هیچ فهرستی لغو نشود. گاهی اوقات یک ارسالکننده هرزنامه ممکن است از پاسخ شما برای تأیید اینکه ایمیل کار میکند استفاده کند و هرزنامه بیشتری برای شما ارسال کند یا آدرس ایمیل شما را با ارسالکنندگان هرزنامه به اشتراک بگذارد. اگر هرزنامه دریافت کردید، آن را از صندوق ورودی خود حذف کنید.
اگر ایمیل حاوی لینک لغو اشتراک باشد و از یک شرکت معتبر باشد، آن لینکها اشتراک شما را از لیست ایمیل لغو میکنند. اکثر شرکتهای ارسالکننده ایمیل ویژگی لغو عضویت را در سیستم ایمیل مارکتینگ خودشان قرار دادهاند.
8- تبلیغات بد
اکثر صفحات در اینترنت (مانند سایت کوک باش) با تبلیغات پشتیبانی میشوند. این تبلیغات اغلب به صورت بنری در بالا، پایین و گاهی در سراسر صفحه هستند. برخی از تبلیغات ممکن است گمراهکننده یا بدافزار باشند.
اگر روی تبلیغی کلیک میکنید، مطمئن شوید که از یک پیوند پولی بازدید میکنید و ممکن است چیزی نباشد که وبسایت از آن پشتیبانی میکند یا یک نتیجه جستجوی برتر باشد. هنگام انجام جستجو در یک موتور جستجو (بهعنوان مثال، گوگل)، توجه داشته باشید که چند لینک اول ممکن است تبلیغات (با کلمه “ads” در کنار پیوند مشخص شده است) باشد.
این تبلیغات اغلب بهترین نتایج جستجو نیستند و باید نادیده گرفته شوند. بهعنوان مثال، ممکن است شماره تلفن پشتیبانی یک شرکتی را جستجو کنید، اما شرکت جعلی دیگری با تبلیغات ادز گوگل در بالای آن نتایج ظاهر میشود.
9- دانلود و نصب نرمافزارهای بد
امروزه رایجترین راه برای آلوده کردن رایانه به ویروسها، بدافزارها و بدافزارها، دانلود و نصب نرمافزارهای بد روی رایانه است. همیشه مراقب ارائهدهندگان نرمافزار رایگان و رایگان باشید.
سایتهایی که موارد رایگان مانند برنامهها، فونت، کاغذ دیواری، شکلکها و سایر موارد را ارائه میدهند ممکن است با نرمافزارهای بد دیگری همراه باشند. هنگام دانلود هر چیزی، پیشنهادات زیر را در نظر داشته باشید.
- از کجا دانلود میکنید؟
افرادی هستند که نسخههای معتبر یک برنامه را دانلود میکنند، سپس فایل را با بدافزار تغییر میدهند و سپس فایل را با همان نام آپلود میکنند. حتماً از صفحه وب توسعهدهنده یا از یک شرکت معتبر دانلود کنید.
- آر هر جایی دانلود منیجر را نصب نکنید
بسیاری از سایتها قبل از اینکه به شما اجازه دانلود نرمافزاری را بدهند که ممکن است به دانلود آن علاقه داشته باشید، به شما پیشنهاد میکنند یا از شما میخواهند که یک نصب کننده یا مدیریت دانلود نصب کنید. این ابزارها میتوانند مشکلات بیشتری را برای رایانه شما ایجاد کنند و حتی ممکن است حاوی بدافزار یا نرمافزارهای جاسوسی باشند. از هر سایتی که ادعا میکند قبل از ادامه دانلود باید هر چیزی را نصب کنید، خودداری کنید.
- از تبلیغات در صفحات دانلود خودداری کنید
برای کمک به کسب درآمد و پرداخت هزینه پهنای باند برای ارائه نرمافزار رایگان، صفحه دانلود نهایی ممکن است حاوی تبلیغات باشد. مراقب هر چیزی که شبیه تبلیغات در صفحه دانلود است باشید.
بسیاری از تبلیغکنندگان سعی میکنند با عباراتی مانند «اکنون دانلود کنید»، «دانلود را شروع کنید» یا «ادامه»، بینندگان را فریب دهند تا روی یک آگهی کلیک کنند و ممکن است آن آگهی یک دانلود جداگانه باز کند.
- هر بارگیری خودکار را لغو یا رد کنید
برخی از سایتها ممکن است به نظر برسند که قبل از اینکه بتوانید سایت یا ویدیو را ببینید، چیزی باید نصب یا بهروزرسانی شود. هرگز چیزی را از هیچ سایتی نپذیرید یا نصب نکنید مگر اینکه بدانید چه چیزی در حال دانلود است.
10- عدم بهروز نگهداشتن سیستمعامل و نرمافزار
تکامل کامپیوترها و نرمافزارهای مورد استفاده توسط کامپیوترها دائما در حال آپدیت است. پس از انتشار نرمافزار، باگها و تهدیدات امنیتی توسط سایر کاربران کشف خواهد شد.
نصب آخرین بهروزرسانیها برای یک برنامه باعث میشود همهچیز به خوبی اجرا شود، و در صورت یافتن راهحلهای امنیتی، آن مشکلات را برطرف کنید تا دادههای شما ایمن بمانند.
11- کامپیوتر را روی محافظ برق یا UPS قرار دهید
اگر رایانه رومیزی، لپ تاپ، تبلت یا گوشی هوشمند خود را به پریز برق وصل میکنید، از محافظ برق استفاده کنید. یک محافظ برق به محافظت از رایانه شما در هنگام قطعی احتمالی برق کمک میکند و تضمین میکند که در صورت عبور جریان برق از خطوط برق شما، هیچچیز آسیب نبیند.
همچنین، اگر از رایانه رومیزی استفاده میکنید، بهشدت توصیه میکنیم که از UPS (منبع تغذیه بدون وقفه) در رایانه خود استفاده کنید. اگرچه یک یو پی اس گرانتر است، اما از کامپیوتر در برابر نوسانات برق محافظت میکند و در صورت قطع برق، کامپیوتر را روشن نگه میدارد.
12- خرید دستگاهها یا لوازم جانبی ناسازگار
کروم بوک ها، رایانههای شخصی، لپتاپ، تلفنهای هوشمند، و تبلتها امروزه همهکارهتر شدهاند. اگرچه همه این دستگاهها رایانه محسوب میشوند، اما همه دستگاهها با هر نوع رایانهای سازگار نیستند. این موضوع در مورد محصولات اپل در مقابل رایانه شخصی و رایانههای ویندوز یا لینوکس که سیستم عاملهای متفاوتی هستند کاملاً صادق است. قبل از خرید سختافزار یا ارتقاء سختافزار قدیمی، مطمئن شوید که با کامپیوتر و سیستمعامل شما سازگار است و نیازهای سیستم را برآورده میکند.