میوه و گیاهسلامت

16 خواص فندق برای سلامتی، ارزش غذایی و عوارض جانبی

فندق موجود در شکلات، قهوه و اسپرید برای پوست، مو و سلامت کلی مفید است. یکی از غنی‌ترین منابع ویتامین E، فندق یکی از سالم‌ترین آجیل‌ها با طعمی شیرین و کمی ترد است. با این حال، غذاهای غیر سنتی به راحتی در بازار موجود نیست.

فندق میوه قهوه‌ای رنگ درخت فندق و از خانواده آجیل است. فندق معمولاً در محصولات لبنی، دسرهای نارگیل مانند ماست، قهوه، شیرینی‌ها، کلوچه‌ها و اسپری‌ها استفاده می‌شود. همچنین می‌توانیم فندق خام، برشته یا پوست کنده داشته باشیم.

ارزش غذایی فندق

فندق یک منبع غنی از مواد مغذی است. زیرا حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع، پروتئین، فیبر و مواد شیمیایی گیاهی است. آنها همچنین حاوی ریز مغذی‌هایی مانند کلسیم، منیزیم، پتاسیم و سلنیوم، همراه با پلی فنول ها و ویتامین‌های B کمپلکس هستند. ارزش غذایی 100 گرم فندق در زیر آورده شده است.

کالری: 628 چربی کل: 61 گرم
کل کربوهیدرات: 17 گرم فیبر غذایی: 9.7 گرم
شکر: 4.3 گرم پروتئین: 50 گرم
آهن: 4.7 میلی گرم کلسیم: 114 میلی گرم
پتاسیم: 680 میلی گرم منیزیم: 163 میلی گرم
منگنز: 6.175 میلی گرم فسفر: 290 میلی گرم
سلنیوم: 2.4 میلی گرم روی: 2.45 میلی گرم
بتاکاروتن: 11.00 میکروگرم ویتامین B1: 0.643 میلی گرم
ویتامین B2: 0.113 میلی گرم ویتامین B6: 0.563 میلی گرم
ویتامین C: 6.3 میلی گرم ویتامین E: 15.03 میلی گرم
ویتامین K: 14.2 میکروگرم

 

فواید فندق برای سلامتی و رفع بیماری

در این قسمت در مورد خواص و فواید جالب فندق برای سلامتی، پوست و مو می‌پردازیم:

1. تاثیر کوتاه در کاهش وزن

طبق تحقیقات اخیر، خوردن آجیل ممکن است به برخی افراد کمک کند وزن کمتری پیدا کنند. در مطالعه‌ای که در سال 2018 انجام شده است (لینک در بخش منبع)، شرکت‌کنندگانی که آجیل بیشتری می‌خوردند، نسبت به افرادی که این کار را نمی‌کردند، کمتر دچار اضافه وزن می‌شدند.

2. بهبود باروری در زنان

فندق همچنین به بهبود باروری در زنان کمک کند. طبق تحقیقات، غذاهای غنی از پروتئین، چربی و آنتی‌اکسیدان برای افزایش باروری در زنان ضروری است. از آنجایی که فندق منبع خوبی از این مواد مغذی است، مفید است.

3. محافظت در برابر آسیب سلولی

فندق سرشار از آنتی‌اکسیدان است که ترکیباتی هستند که از اکسیداسیون سلولی محافظت می‌کنند. آنها میزان آسیب سلولی ناشی از رادیکال‌های آزاد را کاهش می‌دهند.

4. کاهش خطر ابتلا به سرطان

یکی دیگر از فواید شگفت‌انگیز فندق برای سلامتی این است که از سرطان جلوگیری می‌کند. فندق حاوی آلفا توکوفرول، نوعی ویتامین E سرشار از آنتی‌اکسیدان است. با از بین بردن رادیکال‌های آزاد در بدن که مسئول آسیب رساندن به DNA سلول‌ها هستند، خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد.

 

میوه دیگر برای جلوگیری از سرطان: خواص میوه طالبی برای سلامتی، زیبایی و ایمنی بدن

 

5. بهبود فعالیت روده

فندق منبع خوبی از فیبر غذایی است. خوردن فیبر زیاد حرکات منظم روده را تشویق می‌کند و به جلوگیری از یبوست کمک می‌کند.

6. کاهش التهاب در بدن

همچنین این میوه دارای خواص آنتی‌اکسیدانی است. افزودن آنها به رژیم غذایی التهاب و استرس اکسیداتیو را در بدن کاهش می‌دهد. زیرا حاوی اسیدهای چرب تک غیراشباع و بسیاری از مواد مغذی سالم دیگر هستند. بنابراین، فندق خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را در بدن کاهش می‌دهد. همچنین فندق دارای اثرات کاهش قند خون در زنان است که به مدیریت دیابت در آنها کمک می‌کند.

7. بهبود حساسیت به انسولین

خوردن آجیل حاوی فندق احتمالا به بهبود حساسیت به انسولین کمک می کند. خوردن مخلوط 30 گرمی آجیل حاوی 7.5 گرم فندق در روز باعث بهبود حساسیت به انسولین در بدن است.

8. کمک به هضم سریع غذا

فیبر غذایی، پلی فنول ها و اسیدهای چرب غیراشباع موجود در فندق باعث افزایش تعداد میکروب‌ها در روده و بهبود سلامت دستگاه گوارش می‌شود. به درمان سندرم روده تحریک‌پذیر و یبوست کمک می‌کند. فیبر و پلی فنول های موجود در فندق نیز به عنوان پروبیوتیک عمل می‌کنند که هضم را تقویت می‌کند. بنابراین فندق برای کاهش وزن نیز مؤثر است.

 

میوه های دیگر برای بهبود هضم غذا: خواص شلیل برای سلامتی قلب، پوست و ایمنی بدن

 

9. افزایش ریز مغذی‌ها در بدن

ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری در کنار هم، به عنوان درشت مغذی نامیده می‌شوند و برای سلامت عمومی بسیار ضروری هستند. یکی از مهم‌ترین فواید افزودن فندق به رژیم غذایی این است که ریزمغذی‌ها را برای بدن به خصوص در بزرگ‌سالان فراهم می‌کند. فندق باعث افزایش تعداد مواد مغذی ضروری در بدن مانند ویتامین E و منیزیم می‌شود. این امر خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن مانند آلزایمر، دیابت، سرطان، قلب و کبد را کاهش می‌دهد.

10. بهبود تعداد اسپرم

مصرف بیشتر آجیل، از جمله فندق، ممکن است تعداد اسپرم را افزایش دهد و کیفیت اسپرم در مردان را بهبود می‌دهد. البته نیاز به تحقیقات بیشتری برای بررسی میزان تأثیر فندق در کیفیت اسپرم است.

11. سرشار از آنتی‌اکسیدان

فندق مقادیر زیادی آنتی‌اکسیدان دارد. آنتی‌اکسیدان ها از بدن در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می‌کنند که می‌تواند به ساختار سلولی آسیب برساند و پیری، سرطان و بیماری قلبی را افزایش دهد.

12. تقویت استخوان‌ها

فندق حاوی ویتامین‌های ضروری مانند C و E و مواد معدنی مانند منیزیم، کلسیم، آهن و پتاسیم است که سلامت استخوان‌ها را بهبود می‌بخشد و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می‌دهد.

13. تنظیم سطح قند خون در بدن

فندق همچنین در مدیریت سطح قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت مفید است. به همین دلیل افزودن فندق به رژیم غذایی، لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL-C) را در بدن کاهش می‌دهد، تا به کنترل سطح قند کمک کند.

14. بهبود سلامت قلب و عروقی

مصرف منظم فندق در کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی مفید است. فندق همچنین سطح کلسترول را در بدن کاهش می‌دهد که با کاهش احتمال حمله قلبی به سلامت قلب کمک می‌کند. همچنین حاوی مقادیر زیادی اسید اولئیک است که برای سلامت قلب مفید است.

15. تقویت سیستم ایمنی بدن

فندق علاوه بر فواید بسیاری برای سلامتی، ایمنی کلی بدن را نیز تقویت می‌کند. مقادیر بالای ترکیبات فنلی و خواص آنتی‌اکسیدانی فندق از بدن در برابر التهاب محافظت می‌کند و خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهد.

16. خواص فندق برای کبد چرب

فندق اورسولیک اسید دارد. این اسید چرب امگا-۳ می تواند عفونت کبدی را کاهش دهد، التهاب را سرکوب کند، و قند خون و لیپید را تا میزان قابل توجهی بهبود دهد. مصرف منظم فندق باعث کاهش سطح تری گلیسیرید و شاخص کبدی آلانین آمینوترانسفراز می شود، که همگی عوامل مفیدی برای کبد چرب و بهبود کارکرد کبد هستند.

17. خواص فندق برای تخمدان

فندق فواید مفیدی برای تخمدان دارد. فندق حاوی مواد مغذی مانند ویتامین E، بتائین، پروویتامین B، و مس است که برای سلامت تخمدان و باروری ضروری هستند.

18. خواص فندق برای چاقی

فندق میوه ای کم کالری و غنی از پروتئین، فیبر و مواد مغذی است که برای کاهش وزن و مقابله با چاقی مفید است. فندق حاوی 167 کالری و 14 گرم پروتئین در یک اونس (حدود 30 عدد) است.

19. فواید کامل فندق برای زنان

  • افزایش بهداشت و محافظت از تخمدان: فندق حاوی مواد مغذی مانند ویتامین E و بتائین است که برای سلامت تخمدان و جلوگیری از آسیب لازم است. مصرف منظم فندق می تواند باروری را افزایش دهد.
  • ارتقاء سلامت قلب: اسید چرب امگا-3 در فندق خاصیت ضدالتهابی دارد و می تواند ریسک بیماری های قلبی را کاهش دهد.
  • مدیریت وزن و کاهش التهاب: فیبر و پروتئین در فندق می تواند اشتها را کاهش و متابولیسم را افزایش دهد.
  • بهبود سیستم ایمنی: فندق حاوی ویتامین E، سلنیوم و منیزیم است که برای سلامت و عملکرد سیستم ایمنی لازم هستند.

20. خواص فندق برای مردان

  • بهبود سلامت قلب و کاهش ریسک بیماری های قلبی: اسید چرب امگا-3 در فندق خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی دارد که قلب و سیستم گردش خون را محافظت می کند.
  • بهبود لیبید و کنترل کلسترول: اسید چرب امگا-3 می تواند سطوح تری گلیسیرید و لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL) را کاهش دهد و لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) را افزایش دهد. این مفید برای کنترل کلسترول و مقابله با بیماری های قلبی است.
  • افزایش انرژی و تقویت عضلات: پروتئین و کربوهیدرات فندق، انرژی و رشد عضلات را بهتر میکند که برای مردان ورزشکاران مهم است.
  • تقویت سلامت ایمنی: فندق حاوی مواد مغذی برای حمایت از سیستم ایمنی است که به پیشگیری از بیماری ها کمک می کند.
  • بهبود عملکرد جنسی: مواد مغذی در فندق باعث ارتقای جریان خون به بافت های تولید مثلی و عملکرد جنسی مردان می شود.

 

عوارض جانبی فندق

اگرچه فندق یکی از سالم‌ترین مغزها محسوب می‌شود، اما در موارد نادری می‌تواند مضر باشد. فندق می‌تواند در برخی افراد واکنش‌های آلرژیک ایجاد کند، مانند آنافیلاکسی، که یک مشکل تنفسی بالقوه کشنده است.

پزشکان روزی چند عدد فندق را توصیه می‌کنند؟

مقدار توصیه‌شده روزانه فندق ۲۹ تا ۶۹ گرم است. این بدان معناست که شما باید حداکثر 20 عدد فندق در روز مصرف کنید. از آنجایی که فندق کالری و مواد مغذی بالایی دارد، باید آن را فقط بر اساس مقدار توصیه‌شده روزانه مصرف کنید.

آیا فندق برای افرادی که قصد لاغری دارند، مناسب است؟

خوردن فندق به اندازه کافی شما را چاق نمی‌کند. برعکس، فندق حاوی فیبرهای غذایی است که حرکت روده را تسهیل می‌کند و همچنین به کاهش وزن کمک می‌کند. همچنین آنتی‌اکسیدان هایی را در بدن افزایش می‌دهد که به مدیریت وزن کمک می‌کند.

تاثیر فندق در خواب آلودگی

طبق تحقیقاتی که انجام شده است، فندق باعث خواب‌آلودگی در افراد می‌شود. فندق حاوی تریپتوفان به‌عنوان یک اسیدآمینه ضروری است که هورمون‌های ملاتونین و سروتونین را تولید می‌کند. این هورمون‌ها به تنظیم چرخه خواب کمک می‌کنند و بر خلق‌وخو و اشتها تأثیر مثبت می‌گذارند. پس اگر شما در شب احساس بی خوابی می‌کنید، یکی از بهترین کارها، خوردن چند فندق یک ساعت قبل از خواب است.

 

خلاصه فواید فندق

فندق منبع غنی از مواد مغذی ضروری مانند ویتامین‌های B، C و E است. همچنین حاوی پتاسیم، منیزیم، فسفر و آهن است. فندق دارای خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی است که به سلامت قلب کمک می‌کند، خطر سرطان را کاهش می‌دهد و عملکرد مغز را بهبود می‌بخشد. همچنین باعث تقویت هضم، تقویت ایمنی و تقویت استخوان‌ها می‌شود.

با این حال، افرادی که به آجیل و فندق حساسیت دارند ممکن است با خوردن آنها دچار آنافیلاکسی شوند که یک مشکل تنفسی و خطرناک است. بنابراین، قبل از مصرف آجیل به مقدار کافی، مطمئن شوید که به آجیل حساسیت ندارید.

 

توجه : مطالب بخش بهداشت، درمان و سلامت در سایت کوک باش فقط جنبه اطلاع رسانی دارد و پیشنهاد می کنیم تا در درجه اول برای رفع مشکلات جسمانی و درمانی به پزشک متخصص مراجعه کنید.

منبع
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23415431/https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23415431

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا