سلامتمیوه و گیاه

خواص گریپ فروت: 12 دلیل برای خوردن گریپ فروت

طعم ترش گریپ فروت شاید برای کسانی که علاقه چندانی به فواید سلامتی آن نداشته باشد، ناخوشایند است. اما برای کسانی که عاشق مرکبات هستند و قصد دارند تا از این میوه برای وعده‌های غذایی و یا میان وعده‌های خودشان استفاده کنند، پر از خواص و فواید زیادی است.

اگر به دنبال یک میوه خوب برای وعده صبحانه هستید این میوه جزء 15 میوه مناسب برای وعده صبحانه است. در هر زمانی از صبح که احساس تشنگی کردید، کافی است تا این مویه پر آب را میل کنید تا تشنگی شما کاملاً برطرف شود.

هشدار: اگر داروهای کاهش‌دهنده کلسترول یا فشار خون مصرف می‌کنید، نباید گریپ فروت بخورید یا آب گریپ فروت بنوشید. ترکیبات موجود در گریپ فروت ممکن است با نحوه جذب آن داروها توسط بدن شما تداخل ایجاد کند و باعث شود سطح داروها در خون شما به طور خطرناکی بالا رود.

 

مهمترین فواید میوه گریپ فروت از کاهش وزن تا پوست

گریپ فروت حاوی مقدار زیادی آب است

بدن انسان از حدود 65 درصد آب تشکیل شده است و آب برای کمک به حفظ فرم بدن ضروری است. آب همچنین برای دور نگه داشتن بیماری‌هایی مانند یبوست، سنگ کلیه و عفونت‌های دستگاه ادراری (UTIs) مهم است. گریپ فروت یکی از بالاترین میزان آب را در بین هر میوه‌ای در خانواده مرکبات دارد. فقط 1 عدد گریپ فروت برش داده شده، حاوی 203 گرم آب است که تقریباً اندازه یک فنجان است.

علاوه بر این، حدود 20 درصد از مایعات دریافتی روزانه شما در واقع از غذا تأمین می‌شود. افزودن گریپ فروت به برنامه غذایی می‌تواند به شما در رسیدن به آب مورد نیاز بدن کمک کند. هنگام انتخاب گریپ فروت سعی کنید سنگین‌ترین گریپ فروت ها را انتخاب کنید، زیرا نشان می‌دهد که حاوی آب بیشتری است.

 

گریپ فروت و بهبود کیفیت رژیم غذایی

اگر می‌خواهید مصرف غذاهای غنی از مواد مغذی را افزایش دهید، گریپ فروت یک انتخاب عالی است. تحقیقات نشان داده است که خوردن گریپ فروت کیفیت رژیم غذایی را بهبود می‌بخشد و ویتامین C، منیزیم، پتاسیم و فیبر غذایی را در بدن افزایش می‌دهد.

نصف یک گریپ فروت قرمز یا صورتی 100 درصد از مقدار توصیه‌شده روزانه ویتامین C و 35 درصد از ویتامین A را تأمین می‌کند. این میوه همچنین حاوی 8% و 5% از مقادیر توصیه‌شده روزانه برای فیبر و پتاسیم هستند.

 

میوه های دیگر برای کاهش وزن: خواص انار برای لاغری و کاهش وزن

 

سلامت و جوانی پوست با گریپ فروت

وقتی لایه بیرونی گریپ فروت را جدا می‌کنید، بهتر است تا آن را دور نیندازید. پوست گریپ فروت فعالیت آنتی‌اکسیدانی بالاتری نسبت به قسمت داخلی این میوه دارد. پالپ گریپ فروت طعم تلخ‌تری نسبت به پرتقال دارد، اما ارزش آن را دارد که آن را بخورید.

پکتین، نوعی فیبر غذایی محلول، در پالپ مرکبات یافت می‌شود. فیبر به بهبود قند و کلسترول خون کمک می‌کند. در مواردی حتی گفته‌شده که فیبر ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را نیز کاهش دهد.

ویتامین C به بدن کمک می‌کند کلاژن بیشتری تولید کند، که نشان داده شده است که برای آب‌رسانی و چین‌وچروک پوست مفید است. گریپ فروت همچنین حاوی اسید سیتریک، اسید مالیک و اسید تارتاریک است. اینها همه انواع مختلفی از آلفا هیدروکسی اسیدها (AHAs) هستند. AHA ها اغلب در محصولات مراقبت از پوست به دلیل فواید مختلف از جمله بهبود بافت و قابلیت ارتجاعی پوست استفاده می‌شوند.

 

تقویت سیستم ایمنی بدن با گریپ فروت

این به خاطر دوزهای زیاد ویتامین A (133 میکروگرم) و C (71.8 میلی‌گرم) در هر فنجان است. هر دو ویتامین به عملکرد صحیح سیستم ایمنی کمک می‌کنند. ویتامین C یک آنتی‌اکسیدان مهم است که به محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب کمک می‌کند.

تحقیقات نشان داده است که گریپ فروت به پیشگیری از سرماخوردگی کمکی نمی‌کند، اما ممکن است مدت زمانی که شما دچار سرماخوردگی هستید را کاهش دهد.

 

کاهش فشار خون با خوردن گریپ فروت

اگر از فشار خون بالا رنج می‌برید، خوردن گریپ فروت احتمالاً مفید است. تأثیر گریپ فروت بر فشار خون احتمالاً به دلیل سطح خوب پتاسیم آن است. پتاسیم به خنثی کردن اثرات منفی سدیم کمک می‌کند و دیواره رگ‌های خونی را شل می‌کند.

یک مطالعه نشان داد که کاهش خطر بیماری قلبی، سکته مغزی و نارسایی قلبی با کاهش 10 میلی‌متر جیوه در فشار خون سیستولیک رخ می‌دهد.

هشدار در خوردن گریپ فروت: اگر در حال حاضر داروهایی برای کاهش فشار خون خود مصرف می‌کنید، گریپ فروت نخورید. برخی از انواع آن مانند Procardia XL و Adalat CC (نیفدیپین) در ترکیب با گریپ فروت احتمالاً خطرناک هستند. همچنین اگر از داروهای کاهش دهنده کلسترول – از جمله Zocor (سیمواستاتین) یا لیپیتور (آتورواستاتین) استفاده می‌کنید – به دلیل تداخل با این داروها، گریپ فروت اضافه نکنید.

 

دریافت آنتی‌اکسیدان از گریپ فروت قرمز

تمام رنگ‌های گریپ فروت حاوی مواد مغذی، ویتامین‌ها و مواد مغذی است. اما گریپ فروت قرمز و صورتی مقدار بیشتری املاح معدنی دارند. هر دو حاوی بتاکاروتن و لیکوپن هستند که آنتی‌اکسیدان های بسیار مهم که بدن به آنها نیاز دارد.

لیکوپن یکی از گروه کاروتنوئیدها یا رنگدانه ها است که به گریپ فروت ها رنگ‌های قرمز و صورتی (نه فقط در گریپ فروت، بلکه در سایر میوه‌ها و مرکبات) می‌دهد. مطالعات علمی نشان داده‌اند که خوردن یک رژیم غذایی غنی از کاروتنوئیدها ممکن است خطر بیماری قلبی و برخی از انواع سرطان را کاهش دهد.

به همین دلیل، آنتی‌اکسیدان ها می‌توانند با جلوگیری از آسیب سلولی ناشی از رادیکال‌های آزاد (مواد مضری هستند که خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را افزایش می‌دهند)، به پیشگیری از سرطان کمک کنند.

 

خواص گریپ فروت برای کنترل قند خون

گریپ فروت همچنین دارای شاخص گلیسمی (GI) پایین‌تری است، به این معنی که قند خون را به سرعت، یا همانند سرعت غذاهایی با GI بالا افزایش نمی‌دهد. با این حال، واکنش قند خون شما به غذا می‌تواند بسیار متفاوت باشد، بسته به ترکیب وعده‌های غذایی شما، که چه چیزی و چقدر می‌خورید. به‌عنوان مثال، غذاهای حاوی کربوهیدرات مانند گریپ فروت با پروتئین و چربی می‌توانند به کاهش قند خون کمک کنند.

اگر دیابت نوع 2 دارید و گریپ فروت می‌خورید، می‌توانید با آزمایش قند خون دو ساعت قبل و دو ساعت بعد از خوردن گریپ فروت، واکنش بدن خود به گریپ فروت را ارزیابی کنید. حتماً اختلاف قند خون را با پزشک خودتان در میان بگذارید.

 

میوه های دیگر برای تنظیم قند خون: خواص فندق برای تنظیم سطح قند خون و کاهش التهاب در بدن

 

فواید گریپ فروت در تسریع بهبود زخم

ویتامین C به تولید کلاژن کمک می‌کند، پروتئینی که برای کمک به بهبود زخم لازم است. این ویتامین، تولید سریع فیبروبلاست های پوستی (سلول‌هایی که به ترمیم پوست پس از آسیب کمک می‌کنند) را افزایش می‌دهد.

همیشه قبل از افزودن مولتی ویتامین، مواد معدنی یا هر مکمل گیاهی به رژیم روزانه خود، به خصوص اگر قرار است جراحی کنید، از پزشک خود سؤال کنید. این موضوع در خوردن گریپ فروت، با توجه به توانایی آن در تأثیر بر متابولیسم برخی داروها، نیز صدق می‌کند.

 

توانایی کاهش خطر ابتلا به سرطان در گریپ فروت

یکی دیگر از مزایای بالقوه خوردن گریپ فروت به دلیل محتوای ویتامین C آن، کاهش خطر ابتلا به سرطان است. مطالعات نشان داده که بین افرادی که مقادیر بیشتری ویتامین C در رژیم غذایی خود دارند، خطر ابتلا به سرطان کمتر است.

همچنین مصرف ویتامین C با کاهش خطر ابتلا به 11 نوع سرطان یا شرایط مرتبط با سرطان مانند سرطان مثانه، تومورهای دهانه رحم و کارسینوم سلول کلیوی مرتبط است.

 

کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه با مصرف منظم گریپ فروت

مصرف گریپ فروت احتمالاً خطر ابتلا به سنگ کلیه را که ناشی از تجمع مواد زائد در کلیه‌ها است، کاهش می‌دهد. این مواد زائد محصولات متابولیسمی هستند که معمولاً از طریق کلیه‌ها فیلتر شده و با ادرار از بدن خارج می‌شوند. اما وقتی در کلیه‌ها جمع می‌شوند به سنگ تبدیل می‌شوند. سنگ کلیه بزرگ‌تر ممکن است باعث انسداد در سیستم ادراری شود که فوق‌العاده دردناک است.

شایع‌ترین نوع سنگ کلیه، سنگ‌های اگزالات کلسیمی است. اسیدسیتریک، یک اسید آلی موجود در گریپ فروت، ممکن است با اتصال به کلسیم در کلیه‌ها و خارج کردن آن از بدن، در پیشگیری از آنها مؤثر باشد. همچنین، اسیدسیتریک این توانایی را دارد که حجم و PH ادرار شما را افزایش داده و محیطی را ایجاد کند که تشکیل سنگ‌های کلیه کمتر را مساعد کند.

 

میوه های دیگر برای رفع سنگ کلیه: خواص شفتالو برای تسکین قلنج کلیوی و جلوگیر یاز سنگ کلیه

 

آن را در یخچال نگهداری کنید

اگر میوه‌ای به درستی نگهداری شود، می‌توانند تا چند هفته دوام بیاورند. شما می‌توانید گریپ فروت را تا سه هفته در یخچال نگهداری کنید. اما وقتی در دمای اتاق نگهداری می‌شوند بهترین طعم خود را دارد. اگر قصد دارید ظرف یک هفته آنها را بخورید، آنها را درون یخچال قرار ندهید تا طعم خوب آن را حس کنید.

اگر فکر می‌کنید دو یا سه هفته بعد گریپ فروت می‌خورید، بهتر است تا آن را در یخچال نگه‌داری کنید. اما اگر قرار نیست تا ان را در یخچال نگه‌داری کنید مطمئن شوید که دمای محیط شما طبق دمای اتاق استاندارد است، زیرا طعم اصلی گریپ فروت را در این دما خواهید داشت.

 

می‌توانید یک وعده غذایی از گریپ فروت درست کنید

مردم اغلب گریپ فروت را به عنوان یک غذای اصلی صبحانه مرتبط می‌دانند، اما بهتر است تا خودتان را محدود نکنید. گریپ فروت همچنین در سالادهایی مانند آووکادو، بادام‌هندی و وینگرت مرکبات عالی است. همچنین می‌توانید از آب گریپ فروت برای طعم دادن به ساندویچ گوشت خوک خود استفاده کنید. در خیلی از فروشگاه‌های ترشیجات، گریپ فروت خشک نیز موجود است.

مطمئناً وقتی که مقدار بیشتری گریپ فروت مصرف می‌کنید، زمان غذای بعدی شما به تأخیر می‌افتد، زیرا غذاهایی که آب و فیبر بیشتری دارند، سیرکننده تر هستند. گریپ فورت نیز این ویژگی را دارد. همانند یکی از خواص سیب که فیبر بالایی دارد و شما را تا مدت‌ها سیر نگه می‌دارد.

 

کاهش وزن با خوردن مداوم گریپ فروت (البته در کنار ورزش)

در حالی که کالری کم و فیبر زیادی دارد، تأثیر زیادی در کاهش وزن ندارد. اما در مجموع مصرف گریپ فروت در لاغری و کم کردن وزن با توجه به فیبر آن کمک‌کننده است. خوردن آن به مدت طولانی می‌تواند سطح گلوکز خون را مقداری پایین بیاورد.

جمع‌بندی

گریپ فروت یکی از سالم‌ترین میوه‌های روی کره زمین است. سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان های مهم است. گریپ فروت خوشمزه است و اضافه کردن آن به رژیم غذایی بسیار مناسب و آسان است.

توجه : مطالب بخش بهداشت، درمان و سلامت در سایت کوک باش فقط جنبه اطلاع رسانی دارد و پیشنهاد می کنیم تا در درجه اول برای رفع مشکلات جسمانی و درمانی به پزشک متخصص مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا